Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Norr

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gavallér-csapda Csak kicsit bánom 2011.02.17 15:42:00
Azt azért nem mondanám, hogy nem csináltam még ilyent. Hogy soha sem... Elkészült az új vers, a "Holnap reggelek", és hihetetlen hírverésbe csaptam körülötte, mert úgy érzem - és Kisvirágom is meggyőzött efelől -, hogy már megint érdekeset alkottam, miközben csak…..
Áruló a bódulat,Halál a tánc,Süketek fütyülnek megannyi dallamotKábító a hangulat,Csörgő minden lánc,Vakoké e színes világ az ég alattÁrvuló az esti fény,Dübörgő a lépés,Eladom a világot egy hét alattÉrdeme már nincs a létnek,Futok, mert még…..
Gavallér-csapda Nem aludtam 2011.01.03 21:33:00
Ilyen álmosan élek a mélyben... És néha úgy érzem már, hogy most évszázadokat tudnék aludni. Hogy visszateljen az idő. És még csak szerelmes sem vagyok, mint szoktam lenni ilyenkorra már. Most épp az sem érdekel. Mert a szerelem legfőbb baja, hogy nagyon is az irgalmára bízzuk…..
Gavallér-csapda Őszbe árvul 2011.01.02 20:14:26
Sugara kél hajnali, hideg harmatban,Már kínlódik a nap, ha vörösen révedezFényét keresi a korai szikkadatban,Tűz-nyilai fogytán, vállát nem húzza tegezSzenny üli az utcát, pokoli bűzénHaragra kél a szél fútta fergeteg,S egy kapualjban mereng a városba űzvénKinn fuldokol,…..
Idén először nem érdekel egy pillanatra az engem körülvevő világ, az összes álszentsége, a ridegsége, fakósága, minden hibája, s valamennyi bája, ami alszik ma éjjel - remélem, csak reggelig. (Bár az is lehet, pár perc múlva lehiggadok)Idén először köt le a naplóm, mert…..
Gavallér-csapda Elakadva 2010.12.29 01:24:00
az alkalom szült, akár a tolvajt,mert alkalmam volt, s most tolvaj lehetek,ricsaj nélküli éjemből saját álmom rejtemmélyre, meddig húnyt szempillám sem érmegalkuvó lettem, álmom gyilkosajószerével nem mentem semmire, sehovaaz éjt gyújtottam nappallá titkon:csak magamnak akartam a…..
El ne áruld senkinek, de tegnap hétfő volt: és boldog. Amolyan ölelgetős! Az Országos Ölelés Napja, Magyarországon, Dunaújvárosban, az Amfórám helyszínén. Mert még az ölelést is tanulni kell olykor, ez jutott az eszembe a tegnap este kapcsán. Ezért lehettem talán…..
Gavallér-csapda Csillagcsók 2010.12.14 23:42:45
Megcsókoltam egy békátvárva valami nászt, várva királyi ajándékot,s gyászt érezve az erdei homokonkét ujjal öleltem hercegien, konokonMegcsókoltam egy lányt,s ó én balga, szerelmét vártam.Gyászomat bár egy igaz érzés törné,töprengeni kár e fagyos világbanÜres a város…..
Úgy, ahogy szél fújja kezedre,s ujjaidra porgyűrűt kanyarít,ölelj meg engem - csitulj komorságKöszörű dalaid falra csapódnak,bár fénytelen a szikráda szélben;állj itt és hallgass,törődő fénybenTakard kezeddel szemem -vad viharok elől ments,villámod feledem, mert itt…..
Gavallér-csapda 2010.11.27 01:55:28
Holle anyó megrázta... De gyönyörű!!..
Gavallér-csapda Csak a hangod 2010.11.21 16:56:00
Fekete billen lágy fehérbe,tompa zengők dallamívekíséri a délutántA Nap lapozza kottám,ódon csík a terrakottán,s lábujjhegyen odaáttelt csészében teátkínálsz, invitálsz, hezitálsz -mire vársz? Csak a hangod akarom,s mindened, mit elér karom rajtad,ölelésem, hogy így…..
Gavallér-csapda Mosolypróba 2010.11.20 03:19:00
Magam elé képzeltelek, amikor boldog vagy. A boldogság talán az, amikor valaki vár rád valahol. És tudod, hogy egy nap múlva, vagy tíz perc múlva meg is ölelheted, öt percenként elbúcsúzhattok (de csak a puszi kedvéért), és így élhettek, ameddig csak az élet egy emberöltőt…..
Gavallér-csapda Életkorong 2010.11.16 01:15:00
Már fáradok így a szelekkel vállamona rám nehezedő, lebegő ég alatt.Csak a tücsök bírja éberen a parton,merengve dalolunk, ámul az alkonyatMár kibírhatatlan, mégis édes így a magány,kínzó, taszító a lét, de éhesen falom.Még leküzdhető szenvedély, s paránylépésekkel…..
Talán hazudtuk magunkat, mígúgy nőttünk föl, mint a galaxisCsipetnyi porból lelkünk vétetett, ígyvéltük valónak létünket magunk isKét törzse volt a fáknak,olyan furcsán gravitáltak,mögöttünk a Hold is ikrével tündökölt -ikerholdak mosolyogtak földöntúli…..
Gavallér-csapda 2010.11.14 00:23:00
Két napja várok egy - természetesen szőke - hölgy válaszára. Pallavicini Zitát illettem dicsérettel televíziós nyilatkozatát követően, de elkövettem egy nagy hibát. Letegeztem. Az őrgrófnő köreiben valószínűleg ez elég nagy ostobaság. Elkövettem, beleszaladtam a gikszerbe,…..
Beidegződésektől menekülök...Nem is tudom, mennyi ideje. Tíz éve csak annyi volt a gond, hogy nem hajoltam utána, ha kiesett a kezemből valami. Megvolt az okom rá. Az IBM-re vezethető vissza. Tisztatérben dolgoztam, szkafanderben - hírbeszámolókból ez az a bevágókép, mikor…..
Gavallér-csapda Árnyékfutás 2010.11.04 00:30:00
Nem küzdelem ez már, csak lélekvesztett,vértelen vérontás,hajnali barangolás, kimúlás,képtelen képek hívogatása elejtetttükrök jeges szilánkjaiban lépkedve.Csak egy hangtalan zokogásfuldokló világomban,csak rég nem hallott szavakszüntelen ismételgetésea kiborulásig.Nem…..
Bele sem merek gondolni, mennyire megizzasztom az őrangyalaimat időnként. Hiszen azt mondják az irgalmaskák - a kis ezoterikus szentfazekakról van szó (mellesleg imádom őket, amennyire csak engedik), és ebben az elnevezésükben ici-picit máris benne van az is, hogy spirituális…..
Gavallér-csapda Várakozások 2010.10.27 12:04:46
Csend-hálót téptem - pókok rajába ki hallgatva int,vonszolta testem várakozásom, zsibbadta a kínt,szűköltem, üvöltöttem: nem állhattam a telet,lelkem telében nem volt köszönet.Nincs köszönet, nem volt hála fáradtságért.Ezernyi ördög kacagta könnyem; s ráértminden, mi…..
Gavallér-csapda Válaszversek 2010.10.28 00:08:00
Olykor még máig gondolkodom hasonlókon. Te jó Ég! Most leltem meg Ildikó utolsó és egyetlen versét HOZZÁM...PILLANATNYI TAVASZ Mily furcsa érzés,Mit érzek énMely oly régóta itt égSzívem rejtekén.Magamtól kérdezem:Mi történt velem?Hiányzol. Mindenütt kereslek,Ha nem…..
Gavallér-csapda Változás 2010.10.29 10:43:16
Ez az egyetlen állandó dolog a világban. A változás. Na tessék, már taoista jelmondatokat zengek, pedig megmondtam, semmi közöm a feng shuihoz. Valóban így lenne? Kétséges.Mindannyiunknak köze van hozzá, az életünkbe lopták ezeket a tanokat gondolkodók és elgondolkodtatók. Hisz…..
Összeszorított, koccanó fogakkalSuttogd karjaimban szavaidAztán kicsit nyisd meg a szád,És dúdolj; szerelmed elvakítHogy szoríthassam, add a kezed -Várakozó, ténfergő igyekezetHa fejem rád hajtanám, örökkön halljamHangoddal játszadó bohókás szívedet...