Regisztráció Blogot indítok
Adatok
piréz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Este hat órától a cserepfalu.tumblr.com oldalon, a blog kistestvérén közvetítjük, képpel, szöveggel mozgóképekkel @iigee-vel a 2010. évi Közmeghallgatást. A harmadik napirendi pontra figyelünk oda:3. A Berezdtető eladásáról és a létesítendő Lakóparkról…..
piréz 2010.06.02 20:30:58
@darvas:1. Nem, a kék szín általában sem zavar, Kéméndi Sanyin meg pláne nem. És (tudom éssel nem kezdünk mondatot) ha még a borát is megkóstólhatnánk, az volna ám az igazi. Tényleg jó lenne egyszer csak úgy borozgatni is, nem mindig csak kommentelgetni.
2.Humorérzék van erőst mindkét ajánlott, és más aspektusban is. Majd meglátod!
piréz 2010.06.07 21:34:51
@darvas: Lehet, úgy tűnik, hogy itt fogadatlan prókátorként szólok hozzá, de én is jártam már úgy, hogy amit írtam, egyszerűen nem közölték. Kérdéseim (és válaszaim) a következők ebben a témában.
1.Lehetne talán egy olyan megoldás, mint régen a Ludas Matyiban egy Sajnos... rovat. Ott úgy volt, hogy egy széttárt kezű pasi alatt kövér betűkkel: Sajnos.... alatta petittel: nem közölhető kéziratot küldtek, és itt következtek azon szerzők nevei, akiket a szerkesztő elutasított. Hogy legalább tudjuk, megérkezett-e oda a művünk.
2. Mivel nem érzem úgy, hogy az ötvenes-hatvanas években élnénk, ahol csak úgy szilenciumra ítéltek embereket, az a legkevesebb, hogy a fel nem használt irományt küldd vissza a feladónak. (azt nem kérem hogy megmagyarázd, vagy leosztályozd kedves tanárovics bátyuska)
3. A blogban voltak, vannak és lesznek marhaságok. A legutóbbi például az a szöveg, hogy: "A Hór völgy elé egy fogadóhelységre(sic) szükség van" Már miért lenne? És mi lesz a helység neve? Fogadófalu?
4. Jó a körte meg a húsbolt hasonlat. A bekerülési költségben is kb. akkora a különbség. További különbség, hogy a bogácsi autósmozi egy nyereségérdekelt magánvállalkozás magánpénzből (ami egyébként becsődölt), a látogatópark pedig Cserépfalu lakóközösségének közpénzéből valósulna meg (és szintén becsődöl, mert eleve arra van ítélve). További különbség, hogy a közpénz főként a község kötelező feladatainak ellátására hivatott, és látszat vagy presztízsberuházásra csak azután, ha már minden közfeladat tökéletesen ellátott. Azért ettől még igen messze vagyunk ám!
5.Ha a blogban olyan írások jelennek meg amiket te, vagy valami cenzor jóváhagy, akkor légy szíves változtasd meg a nevet, mert akkor ez nem Cserépfalu, hanem Darvas - emberek és turizmus, vagy bármi más, de nem fórum. Tudod, a fórum az, ahol különböző emberek, különböző dolgokat mondanak, függetlenül attól, hogy az a fórumnak tetszik-e vagy nem. Vannak persze bizonyos szabályok, de nem az a fő kritérium, hogy neked tetszik-e egy hozzászólás, vagy sem.
6. Jelentem, hogy demokrácia pedig igenis van (egyelőre), függetlenül attól, hogy ez neked tetszik-e vagy sem.
7. Az "azt cselekszem amit csak akarok" elképzelésedet kissé ki kell egészítenem, ami sajnos egyben korlátozás is. Valóban! Azt cselekszel amit csak akarsz, egészen addig, amíg cselekedeted nem sérti más hasonló cselekvő jogát, vagy jogos érdekét. Körülbelül ezzel a kiegészítéssel elmegy.
piréz 2010.06.09 10:54:26
@darvas: Na jó, akkor most névvel. Pettik György. Berezdalja 56.
1. Számomra eddig ez olyasmi játék volt, mint gyerekkorunkban az indiánosdi, hogy mindenki Csingacsguk vagy Unkasz volt esetleg Hosszúpuska vagy Sólyomszem, de azért nagyon is jól tudtuk, kiről van szó. Egyébként én még semmi olyat nem írtam le itt sem, amit névvel nem vállalnék. Elég baj, ha valaki azért irkál ilyen FÓRUMOKba, hogy az általa is tudottan nem vállalható, alantas gondolatmérgeit büntetlenül fröcsöghesse. Azonban ha ez egy névtelen leveleket közlő tudomisénmi, akkor ez az utolsó írásom itt.
2. Ebben a témában nem vitatkozom veled mert halvány lila fingom nincs a technikai lebonyolításról, azonban azt kétlem, hogy egy levelet nem lehet visszaküldeni oda, ahonnan jött. Ezt már a posta is meg tudta oldani, száz évvel ezelőtt.
3. Az EU-pályázatban is rosszul van írva ha így van benne. De amíg egy brüsszeli tisztviselőnek nem kell tudnia, hogy mi a különbség a helység és a helyiség között, addig nekünk illik. Mert a különbség kb. annyi, mint a geológia és a teológia között. (Ég és föld.)
4. Cserépfalu lakóközösségének van közpénze! Nem a polgármesternek és nem a képviselőtestületnek. Őket csak a közösség bízta meg azzal, hogy kezeljék, és a közösség érdekében a leghatékonyabban használják. Azonban ebbe a témába nem mennék bele, mert az általad leírtakból azt a következtetést vontam le, hogy te annyit értesz az önkormányzathoz, a közfeladatokhoz, a közvagyonhoz, közpénzekhez, mint én a számítógépes technikához. A különbség közöttünk ebben annyi, hogy nekem eszem ágában sem volna vitába keveredni veled a számítógéppel kapcsolatosan.
Más témában is megfigyeltem már, hogy te hajlamos vagy például egy tiszafüredi mozigépész perspektívájából megítélni a magyar filmforgalmazás átfogó kérdéseit. Nem biztos azonban, hogy ez a látókör valós képet tükrözne. Így aztán olyan következtetéseket vonhatsz le, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
5. Hát, ha ez nem fórum azt igazán sajnálom. Mert ha itt te csak szórakozol, azt csinálsz amit csak akarsz, akkor ezt tedd a saját pénzedből, és ne az önkormányzattal kötött szerződés alapján, közpénzből.
6. Ha ezt így folytatod, akkor ebben a blogban semmi sem lesz! Esetleg a cserépi önkormányzat nagyszerűségéről, a polgármester nagy eszéről, és a légvárak építésének állásáról szóló álhírek.
7. Nem tudom ez az "ámen" mi akar lenni, mert ha ezzel akartad nyomatékosítani, hitelesíteni a mondandót, ez nálam nem jön be. Ugyanúgy ahogy az insallahhal, shalommal, vagy bármi ilyesmivel szentesített szövegek sincsenek rám nagyobb hatással. Ugyanis én megpróbálok mindig a tartalom szerint következtetni, és nem a címer, címek, rangok és cafrangok alapján. Ennyi! Sajnálom hogy így alakult, többet vártam ettől a kapcsolattól. További sok sikert a munkádhoz. Csak kérlek gondolkodj is közben. Üdv: Pettik György
Ültem szerda délután a Bükkalja presszóban, kortyoltam a kávét, kinéztem az utca felé és igen forgalmas Kossuth utcát láttam. Emberek kontrás biciklikkel, szép ruhában gyalog, benzines és dízeles autókkal érkeztek a közmeghallgatásra. Igyekeztek a művelődési házikóba. Nem…..
piréz 2010.06.01 21:30:33
@darvas: Az a baj Darvasom, hogy amíg te viccesre veszed a figurát, hogy érzékeltesd az ilyen szólásmondások tartalmának tarthatalanságát, addig az, aki azt írta, hogy: "engedd be a tótot a házadba.....stb.." az komolyan is gondolja ezt az ökörséget! Kérdés, hogy mi van akkor, ha a tótot, a tótok engedik be a házukba? Ha érti a kommentelő, hogy mire gondolok. Ha nem, akkor olvasson bele a Cserépfalu 700 éve c. helytörténeti munkába.