Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whatthef

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában mindenki ememázni akar függetlenül attól, hogy akár az alapfogalmakkal is tisztában lenne. Sokat gondolkoztam, hogy milyen irányból is közelítsem meg ezt a témát. Ha visszaolvastok néhány bejegyzést, talán összeáll a fejetekben egy bizonyos kép erről az egész MMA dologról. Most szeretném…..
whatthef 2012.04.16 14:59:39
@SmD: "Ez a legkönnyebb kérdés: ha jó harcos vagy, esetleg már voltál ketrecben is, nem kihívás az utcai harc. Technikailag lényegesen könnyebb megoldani, nem előzi meg egy stresszes tudatállapot általában, az ellenfél pedig a legritkább esetben a felkészülése csúcsán lévő képzett harcos - amilyen viszont a ketrecben áll szemben."

Erre gondoltam. Nem kihívás, amennyiben az utcai harcot párbajként képzeljük el, ahol két ember odaáll, hogy most jól megverekszenek. Csak hát a valóság nem így szokott kinézni sajnos. Az emberek gyakran akkor jönnek rá, hogy utcai "harcban" vannak, amikor már bekapták az első támadást, és pl. a földön vannak, erősen véreznek, vagy éppen kitört néhány foguk.
whatthef 2012.04.10 12:43:54
@Darky_: Igen, olvastam, sőt, az egyik idézetet én írtam :D
Egyébként teljesen egyetértünk, a kettő együtt alkot kerek egészet.
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
whatthef 2009.01.23 13:32:49
@Walmer: Nem, tényleg abszurd. Vagy inkább szomorú, hogy erre szükség lehet. De e pillanatban úgy tűnik, hogy ez nagyon sokat javítana a diákok és iskolai dolgozók biztonságán.
(Az is szomorú, hogy nekünk, civileknek egyáltalán az önvédelem módjain kell agyalnunk, de attól még ez a helyzet :().
whatthef 2009.01.23 13:51:48
@Walmer: Ez tényszerűen cáfolható: ismert esetek vannak, amikor fegyvertiltó országban lövöldöztek illegális fegyverrel iskolában (No.), tehát NEM az alanyi jogú fegyvertartáshoz kötődik ez a típusú veszély. Ráadásul igencsak úgy tűnik, hogy az ilyen típusú események egyre gyakoribbak, és átterjedtek Európára.
Az egésznek egyébként az alapja a FELELŐS fegyvertartás/viselés kellene, hogy legyen, ismétlődő vizsgákkal, ellenőrzött tárolással stb. Aki tökön lövi magát, az már át sem ment a vizsgákon.
whatthef 2009.01.23 17:45:42
@Walmer:

Furcsálkodva olvasom, hogy bármiféle cáfolatról írsz, mivel elég világos, hogy sem fegyverekkel, sem önvédelemmel semmilyen kapcsolatban nem állsz semmilyen módon.
Azt várod a vitapartneredtől, hogy kidolgozott programot rittyentsen ide itt és most a fegyverviselés engedélyezésére? Elég nyilvánvaló(nak kéne lennie), hogy ezt több szakma képviselőinek kéne kidolgoznia elég tisztes munkával. Miért nem kéred a rák ellenszerét is egyúttal? :))
Az érveid, amelyek a fegyverek engedélyezése esetén bekövetkező eseményeket taglalják, nem érvek, hanem minden adatszerű alapot nélkülöző feltételezések, amiket úgy fogalmazol meg, mintha tények lennének.
Az adatok veled szemben állnak, ugyanis mind olyan országok léteznek, ahol liberalizálták a fegyvertartást (nem lett vadnyugat, vérengzés, utcai tűzharcok), mind olyanok, ahol betiltották (bűnözési ráta megy az egekbe).
Végül olvasmánynak pötyögd be a google-ba, hogy Germany school shooting, esetleg erfurt massacre.
w Nemigen 2007.07.13 05:00:00
Percre pontosan érkezik a civil kurázsi, ilyen ország vagyunk mi, öntudatos, kreatív és mégis fegyelmezett polgárok hazája. Kálmán László beletrafált a tizenhat óra nullanullába, beattacsolta népszavazási kérdéseit, és mindezt pont olyan függetlenül és önállóan, mint ahogy…..