Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opitzer

60 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött ez a nap is, a bőröndjeim már bepakolva, még van vagy 2 órám a szobában, mielőtt elhagyjam, és utána kimehessek a repülő térre ahol egy jó 25 óra (2 átszállás és sok várakozási idő miatt) alatt haza érek. Zárásként elmondhatom, hogy tényleg egy gyönyörű helyen vagyok. Bali nagyon szép és…..
Mai nap egyrészt pihenéssel töltöttem a nagyobb részét. azaz fetrengtem a medence partján, de már reggelinél szemet szúrt az egyik szállodai progam miszerint délután 4től falu látogatás.Délben meg is érdeklődtem, hogy kb mi ez. Mondták, hogy itt a környéken lévő kis faluba(Tanjung) lehet…..
Eléggé hosszú napon vagyok túl, de jó sok mindent láttam ma. Miután már 3 napja feküdtem a parton, úgy éreztem kéne többet is látni Baliról nem csak a partot, úgyhogy kerestem neten egy privát kalauzt, aki egész nap egyik pontról a másikig fuvarozott, és közben kicsit próbált mesélni is a…..
Szombaton magam mögött hagytam Hongkongot és egy laza 5 órás repülő úttal megérkeztem Balira, mivel este 9 után érkezett a gép, és mire átjuttam minden útlevél ellenőrzésen, vám elszámoláson (nagyon oda figyelnek, hogy mit hozol be az országba, és erről nyilatkoznod, kell hogy semmi olyat nem akarsz…..
Ez a hét is hamar eltelt, és remélem az irodában is elég sok tudást hagytam magam mögött itt a 2 hét alatt. Az biztos hogy az itteni csapat is nagyon kedves volt velem, és nagyon köszönték az okítást.Közben azért mindig figyeltek, hogy változatosan étkezzek, vagyis legalább minél több féle ételt…..
Tegnap miután kipihentem magam és közben még a ruháim is ki lettek mosva, bár a kis lakásnak még ez is hátránya, hogy mosogép van, de száradni igazából a fürdőszobában van egy nagy rúd amire fel lehet akasztani a ruhákat, azaz minden fürdéskor leszedem, majd vissza teszem a meg nem száradt…..
Tegnap már az irodában is éreszhetően pénteki hangulat volt, olyannyira hogy itt eléggé komolyan veszik a Casual Fridayt, azaz legtöbben farmerben pólóban jöttek, mig a többi nap általában ingben öltöny nadrágban vannak.Ennek hatására már én is csak fél6kor végeztem és végre szereztem helyi SIM…..
Elmúlt 2 napban nem történ olyan sok, hogy napi szinten írjak, leginkább ma is csak azért ragadtam billentyűzetet, hogy a fotókat feltöltsem, meg gondoltam egy-két sort írok is.Bár leginkább most a jetlag ami nagyon érint, éjszaka alig alszom, nappal meg néha azt se tudom milyen nap van, amúgy ma…..
Ma reggel kicsit nehezen ébredtem, úgy látszik a jetlag hamar ér itt. Miután felölötztem, 3szor ellenőriztem az irodát a térképen, utánna szépen elsétáltam kb 15 perc gyalog a lakástól. Amit reggel rögötn szembe tünt az a tömeg az utcán, és hogy nehéz kikerülni, végig az ő tempójukban fogsz…..
Na hát akkor ebbe is bele kezdünk (közben lassan rájöttem, hogy nem kéne minden új országnak új bolgot nyitnom). Aki még nem tudja, ismét Emarsys szinekben utazok, csak most a világ másik felére ázsiába, azon belül Hong Kongba. Mivel a pénteki céges esti iszogatás nagoyn jól iskerült (és még minidg…..
Mivel holnap este még lesz egy búcsú sörözésem, és csütörtökön indulok, így ma ültem le, hogy megírjam záró soraimat. Eltelet megint 2 és fél hónap Indianapolisban, és ilyenkor fura is vissza tekinteni milyen gyorsan tűnik. Próbáltam azért most is némi élménnyel gazdagodni, hátha van még új mit…..
Ma volt az utolsó napom, és sok tervem mára nem volt. Szerencsére a szállás adómmal megtudtam beszélni, hogy ott maradjon a bőröndöm ,amíg még mászkálok kicsit, mivel a repülőm csak este 9kor megy (most épp itt vagyok a reptéren mikor írom a sorokat), sőt még a kulcsot is magamnál tarthattam addig.…..
Mai napomat egy gyors reggelivel kezdtem, nem máshol mint a Tiffany’s előtt, csak hogy emléket állítsak egyik kedven Audrey Hepburn filmem elött. Amúgy épp zárva volt az üzlet, mint ahogy a 47 utcán az össze gyémánt bolt is, végülis szombat van. :DMég a Tiffany’s -ról anyit, hogy a Trump Hotel,…..
Mivel tegnapi este hosszúra nyúlt, meg ma amúgyis esős idő volt, úgyhogy Múzeum napot tartottam, meg ugye néha művelődni is kell a kultúrembernek. Szóval mi mást is választhattam mint reggel bevettem magam a The Metropolitan Museum of Arts, múzeumba, és itt aztán tényleg híres dolgok vannak…..
Tegnap már, 7körül ébren voltam, és nem tudtam mit csináljak mert mindenki más még aludt, úgyhogy össze kaptam magam és irány be a város. Igazából elején még úti célom se nagyon volt, csak hogy valahol reggelizzek, úgyhogy kb 3 metró megálló múlva leszálltam, kis guglizás után találtam is egy kvzot…..
Az egész úgy kezdődött, hogy gondoltam idén is kéne valami kirándulás, ha már kint vagyok újra, és persze jött is az első gondolat, hogy sose voltam még New Yorkban úgyhogy, mi másra eshetett volna a választásom mint a Nagy Alma. Még múlt hónapban találtam is repülőjegyet, majd gyors keresgéléssel…..
Vannak hetek amikor tényleg semmi különös nem történik, és most ilyen hétköznapok voltak. Már lassan szokásommá válik, hogy reggelente ugyanabba a kávézóba térjek be, a szokásos Flat White-ért (dupla preszó, egy kis tejhabbal) és papírpohárral a kezembe menjek be az irodába. De persze van az is…..
Már megint egy hét, de most már nem csak egy hét hanem 1 hónap is eltelt, hogy kint vagyok, és azért néha vegyes érzéssel tölt el a kint létem. Egyik oldalon ott van, hogy igen újra itt Amerikában, másik oldalon meg ott van, hogy a nyaram közepén történt mind ez, és őszintén, jó kint, de leginkább…..
Ez a hét is eltelt, és ismét billentyűzetet fogok, hogy leírjam mi minden volt. Bent az irodában, egész jól haladtam, mert 3 nap is tartottam 1 órás oktatást, átvéve mi minden tipikus hiba jöhet elő, vagy legalábbis mit nyomhat mellé az ügyfél. Pénteken azért megtalált egy GDPR-os ticket is (innen…..
Ez a hét is letelet, de igazából túl sok minden nem történt. A munka kezd helyre rázódni, már abban is megegyeztem a csapattal, hogy jövőhéttől tartok legalább 1 órás oktatatás, jó pár téma már meg is születettem a fejemben hogy miről. Csütörtökön sikerült megint egy latin buliba részt vennem,…..
Kissé nehezen indult a hét, és eléggé lefoglaltak bent az irodában. Valahogy sikerült a héten két olyan problémát összehozni ami leginkább az USA ügyfeleket érint, és persze még millió egy kérdéssel bombáztak közben. Majdnem minden nap úgy estem haza, hogy beestem a kanapéra és csak bambultam ki a…..
Tegnap volt Amerika nagy ünnepe azaz Július 4., nekem kicsit nehezebben indult, mivel már kedden este elhívtak egy karaoke bárba, és hát ital italt követett, jól éreztük magunkat. Azt hogy miért kerültem be 5iként Backstreet Boyst énekelni a másik 4 itteni Emarsysos mellé inkább nem részletezem…..
little Hungarian in USA Újra itt 2018.07.03 00:35:17
Mikor az utolsó bejegyzést tettem, nem gondoltam még, hogy kb. 2 év után újra kezdem. És újra kezdem, ismét 2,5 hónap Indianapolis bár most nyáron. Még egyenlőre nem tudom mi minden érdekességet fog tartalmazni az utazásom, van egy-két tervem, lesz július 4 (2 nap múlva), meg ugye még is csak nyár…..
Mivel már csak néhány nap van hátra haza indulásomig, így gondoltam kicsit összeszedem az élményeket, hogy mit fogok magammal vinni, mi fog hiányozni, és persze azokat amik nem fognak.Furcsa visszatekinteni erre a 2,5 hónapra, mert nagyon gyorsan eltelt bejártam néhány várost, átéltem az igazi…..
Csütörtökön háladás napja volt, de a nap nagy részét otthon töltöttem, hogy az amerikai ügyfelek fekete pénteki kampányaival ne legyen semmi gond, szerencsére nem volt. Este viszont hivatalos voltam Jeff Blake családi házába egy igazi hálaadási vacsorára. Jeff-ék egy tipikus kellemes családi házas…..