Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mókás munkás

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szabadként a szabadságról tanulni talán nem elég ahhoz, hogy minden áron ragaszkodjunk is hozzá. A mai, berlini harmincas-negyvenes korosztály pedig már egyáltalán nem emlékezhet arra, milyen is volt, amikor a nagymamája nem, vagy csak engedéllyel mehetett el a temetőbe az édesanyja sírjához, mert…..
Nemrég azt próbáltam bemutatni, miért is néz ki a berlini Potsdamer Platz úgy, ahogy, most  egy még kevésbé ismert - utólag szinte komikusnak tűnő, de igazából véresen komoly - epizódról szólnék. Ahhoz, hogy megértsük, mi vezetett odáig, előbb meg kell néznünk…..
mókás munkás 2014.10.05 15:33:33
@bircaman maxval: Mi sokszor átmentünk s-bahnnal a Friedrichstrasse átkelőnél.Átlag emberek vagyunk és rajtunk kívül rengeteg ember volt.Általában 30-40 perces volt az átkelés.A Checkpoint Charlie-nál már csak 10-15 perc.Egyébként nagy macera nem volt.Huszonéves fiatalok voltunk.Kelet-Berlinben csak megszálltunk illetve étkeztünk.Egész nap nyugaton voltunk.Iszonyú kontraszt volt.Volt egy pénzváltó a Kudamm és Budapester srtasse közelében.Akkor itthon hivatalosan 1 dm úgy 24-25 ft volt,ott korlátlanul fogadtak el kelet-Európai pénzeket, köztük forintot is.Emlékezetem szerint 30-32 forintot kértek 1 dm-ért.Műszaki árukat is vettünk többször is( nem nagy értékűeket),akkor mindíg a Checkpoint Charlie-nál kellett átkelni, mivel ott volt egy bódé ahol igazolták hogy kivittük az árut nyugat-Berlinből és a következő utazáskor visszakaptuk.Nagyon szerettünk Berlinbe menni.Akkor nekünk jó buli volt ingázni a két "világ"között.A Friedrichstasse átkelőnél 2 keletnémet márkáért vehettünk nyugati S-bahn jegyet.Mivel ez kemény papírból készült ezért nem lehetett lekezelni a nyugati S-bahnon.Ezt kihasználva gyakorlatilag rengetegszer utazgattunk 2 keleti márkáért.Ellenőrökkel éveken át sohasem találkoztunk.
A forintosítás félredobásával újból kiszúrnak a deviza-adósokkal Hónapokig hitegette az Orbán-kormány a devizahiteleseket, most még is lehet, hogy pórul maradnak. Bejelentették ugyanis, hogy az egyetlen reális alternatívaként megjelölt forintosításról szó sem lehet. Azok…..
A Fal fizikai létrejötte Előzmények: a második világháború végétől 1961-ig A nyugati hatalmak nem tudtak érdemben reagálni az 1961. augusztus 12. éjszakájától felhúzott határzárra; katonáik csak megfigyelték a történéseket, nem avatkozhattak be. "Nem valami szép…..
mókás munkás 2011.05.22 14:09:43
@Kicsi Kacsa: Nekem megvannak az akkori képeim kelet és nyugat Berlinről.
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Attila a mifelénk sajnos szokásosnak mondható módon világosodott meg 10 év Vodafone-hűség után. 3 új telefont szeretett volna előfizetéssel, de annak ellenére kértek tőle darabonként 80 ezer forint kauciót, hogy nem hitelre akarta venni, és hogy a telefonok értéke sem haladta meg…..
mókás munkás 2010.06.15 15:18:35
@pepito1:Én is vettem vodás előfizetést 1 forintos telefont.Semmi kaució.Még csak szó se volt róla...