Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BakónéVikica

340 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogy azt a 2. napunknál olvashattad, sprintelve hagytuk el a Elefántost a vacsora után. Az autóban eszébe jutott anyának, otthagytuk Zétény pótnadrágját. Mivel a távozás napjáig nem jártunk a városközpontban, hazafelé néztünk be az Elefántosba: meg volt Zétény nadrágra!!! Ha már a központban…..
Ahogy tavaly már írtam róla, meghalt nagyapám; kérésére a Dunában nyugodhat. Anya a tavalyi búcsúztatunk azt mondta, visszamegyünk idén, emlékezni rá. Bár nem úgy volt tervezve a július vége - ahogy ezt az első napunknál olvashattad - de az Élet megoldotta, mégis visszamenjünk az 1 éves évfordulón…..
Ahogy 11 évvel ezelőtt, idén is csütörtökre esett augusztus 20-a, a születésem napja. A meghívásomra eljött barátaimmal szüleim elvittek a Kalandvárosba Szombathelyre:   Az élménydús játékok után a szülinapom a Zanati cukrászdában zártuk:  ..
Ahogy 11 évvel ezelőtt, idén is csütörtökre esett augusztus 20-a, a születésem napja. Akkor is Kalandos volt, hisz sokára születtem meg (aug.8 és 11 helyett 20-án), az előzményekről bővebben olvashatsz…..
Ahogy már megszoktuk, nálunk minden eseménydúsan telik :) Az előzményekről röviden: Idén végre elmehettem volna a bátyámmal evezős táborba, mert felső tagozatos lettem. Közbejött egy erdélyi út lehetősége, ami a családunk részére egy örök vágy visszatérni oda, így a mi táborunk visszamondásra…..
A világ gyerekszemmel Elment... 2019.07.30 05:42:51
Meghalt a Papa.   Múlt kedden jártunk nála, meg volt a szokásos: "Szia Papa, van csoki?" köszöntésünk, megbeszéltük, megyünk hozzá hétvégén. Szokás szerint megkérdezte, mit főzzön nekünk szombaton; Benedek palacsinta kérésére azt mondta, nem állna annyit a tűzhely mellett, mondtuk, mi…..
Anya még babakoromban fedezett fel egy cikket az Életrevaló Gyerek Magazinban, mely nagyon felkeltette az érdeklődését. Aztán ment velünk az élet és a tavalyi évben a Csákánydoroszlói Civil Szervezet rendezvénye kellett, hogy anyánál ismét képbe kerüljön ez a csoda. Az előadást egy 4 napos…..
Fiatalabb öcsém, Zétény az időzítés nagymestere: türelmesen megvárt minden eseményt decemberben (bölcsis Mikulás, vizsgák, BBÁ évzáró műsor) és a december 9-re időzített születést jelentősen eltolva december 22-én a fénnyel együtt született meg, természetesen és háborítatlanul...
Advent a várakozás ideje - mi is várakozunk  :) Ahogy azt már évek óta megszoktam, anya minden nap díszit egy kicsit a lakáson; készítettünk együtt (és mi gyerekek külön-külön is) adventi koszorút, adventi naptárat és közben magunknak egy-egy kicsi karácsonyfát, egyéniségünknek…..
Az idei adventünk kezdete eltért a korábbi évekétől: az adventi koszorúnkat szülőfalum határán kívül, a Balatonfelvidéken készítettük. Ezzel két fontos értéket is kapott a héten a családunk: szeretetközegben és természetközelien készült a koszorú :)     Koszorúnk nemcsak a készítés helyében, de…..
Az eseménydús szombat után elérkezett a tanévzáró családi napunk: idén már nem külsős szemlélőként vettünk részt rajta. A Gádor táborban ismerős, de mégis kicsit más készülődés folyt: egyrészt azon ment az egyeztetés, 9 vagy 10 órára kellene menni (mivel senki nem készült el, 10-re voksoltunk),…..
Az örömteli hétvége kezdés után jól esett pihenni az autóban, míg leértünk Balatonalmádiba, ahol Csabáék és Józsi várt minket a vitorlással. Míg mi leutaztunk, Csilláék és Csabáék eveztek egy jót Józsival - mindkét csapat szép emlékekkel térhetett haza a…..
Azt ígértem, a héten mesélek a tanévzáró hétvégénkről (hiszen nemsokára a tanévnyitás következik :) ) Sűrű hétvégénk kerekedett és volt, amiről - pont a legelsőként felmerült és szeretett programunkról - le is kellett mondani. Június 18-án volt a szombathelyi Weking egyesülettel közösen rendezett…..
A világ gyerekszemmel a folytatás 2016.08.06 08:07:00
  Mindenkinek jó pihenést kívánok a hétvégére;   jövő héten a tanévzárónk élményeit osztanám meg veletek - igazán aktív hétvégére sikeredett :)..
A mesék varázslatos birodalma fogva tartja nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is. Ezt éreztük felébredvén újra a meseházikóban, nehéz volt elszakadni onnét - tartott a varázslatos hely és Erdély élénken élő emléke :)..
A világ gyerekszemmel a folytatás 2016.08.04 13:49:00
Mindenkinek kívánok jó pihenést a hétvégére!   Jövő héten folytatom azzal, hogy is sikerült lezárnom életem első tanévét; igazán aktív hétvége volt :)..
A nyaralás reggelén mire ébredtünk, sürgő-forgó felnőtteket láttunk: volt, aki pakolt, mások a reggeli körül serénykedtek. Aki a gombát választotta reggelire, felséges reggelije volt az előző napon "Kovács Péterbe" tett túránk során szedett csemegéből :) Tervben volt, hogy 6 órakor indulunk haza…..
Gyimesekből hazafelé tartva megegyeztünk, az utolsó napon mindenképpen elmegyünk a csángókhoz. A sofőr bácsi így ki tudta venni a pihenőnapját, mi pedig izgalmas napnak néztünk elébe. Anyának nagyon tetszik a fájdalommentes lába (hála a csíki borvíznek); reggel elsétáltak tejért és kissé ázottan…..
Csíksomlyóról az ezeréves határhoz indultunk; amerre mentünk, mindenfele a hatalmas esőzés nyomait láttuk. Kaptuk egy olyan információt, hogy nem is biztos, eljutunk a határhoz, elvitte a hidat a víz - hála helyismerettel rendelkező sofőr bácsinknak, a buszból néztük meg azt a hidat, illetve…..
Gyönyörű napsütésben utaztunk Csíksomlyóra. A hegyek el-elmaradoztak mellőlünk és gyönyörű mezőket is láttunk út közben. Erdély életében sok rossz dolog történt; utazásunk során megálltunk Mádéfalván, ahonnét több száz székely menekült volna el és kaszabolták le, mert a saját életüket szerették…..
Miután Vilmos a tegnapi séták után (anya még este lesétált tejért is) anya lábát rendbe tette, hajnalban a piacozást szerető vagy kíváncsi tagjainkkal együtt már korán útra tudtak kelni és lesétáltak a gyergyói piacra. A jó szervezésnek köszönhetően arra értünk a piachoz, mire ők is végeztek. Finom…..
Délutánra elállt az eső - nekünk adott volt a focipálya, a bevállalósak elindultak a közelben található hegyek közül egyet megmászni. Dominik is anyával tartott - páratlan élményben volt része :) Az elindult csapat egy része számára elég volt a mező, néhányan azonban a…..
Miután felértünk, a csapat egyértelműen úgy döntött, a Gyilkos tavat látnunk kell. Izgalmas volt, hogy vajon mit nem láttak még az itt élők. Fantasztikus látványban volt részünk: egy hatalmas víz, amiből facsonkok állnak ki. Az esőre tekintettel szerencsére gumicsizmában voltunk - így tudtunk…..
Pénteken mire ébredtünk, már sok-sok esemény történt. Anya - hozzászokva már a koránkeléshez - a hátsó házban bundáskenyér gyártásban volt (rengeteg tojást és kenyeret vittünk magunkkal itthonról) míg ott hátul ápolták Geri barátunkat. Előző nap még együtt focizni, aztán reggelre már felkelni sem…..
Ahogy a Székelykő meghódításakor, Erdélyi tartózkodásunk 4. napján sem alkalmazkodott az elképzeléseinkhez az időjárás, reggel esőre ébredtünk. Bár előző este részletesen megbeszélték a Gyilkos tó-Békás szoros kirándulás minden részletét, a felnőttek kupaktanácsa…..