Regisztráció Blogot indítok
Adatok
delejes

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak egy versike. De milyen!..
delejes 2019.04.09 09:48:40
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Következzen Andor története, ami egy 15-20 éve már-már teljesen elfeledett Piaggio Ciao moped újrafelfedezéséről szól. Nagyon örülök, hogy a mopedezés másokat is ennyire felvidít, egyre többen…..
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   Nem tudom, ki hogy van vele, én az elektromos bicikliket sehogy sem tudom megszokni. Na nem a tekerésüket, mert még életemben nem ültem ilyenen, hanem azt, hogy olyan csalás íze van a dolognak:…..
A Fidelitas egyik heccblogja a szájára vette Demeter Mártát és kritizálta, mert átül az LMP frakciójába...
delejes 2017.09.01 19:50:05
@Proud Mary: Nem árt, ha tudnak róla...
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
Pontus Tidemand megnyerte a WRC2 kategóriát a portugál VB futamon, és még az is belefért, hogy gyorsasági szakaszon cseréljenek kereket. Ketten kb. egy perc alatt végeztek vele.  A párosnak egyetlen felesleges mozdulata sincs, és láthatóan nagyon begyakorlták a…..
delejes 2016.05.24 20:00:35
A világ legjobb őrzött embere felkerekedik, és bevállal egy laza túlélőtúrát a fura étkeket kínáló Bear Grylls-szel az alaszkai vadonba - erről azért nem szólt a Bear Grylls: Sztárok a vadonban különkiadása, amiben maga Barack Obama volt a meghívott vendég, de egy hivatalos pulpitushoz, vagy akár…..
Tamásnak köszönhetően lehetőségem volt egy igazi ritkaságot, egy olasz Malanca (ejtsd: malanka) mopedet kipróbálni. És amikor azt írom, hogy ritkaság, ezt ne úgy tessék érteni, hogy magyarországi viszonylatban, hanem úgy általában. Sőt, gyakorlatilag az interneten sincs róla…..
delejes 2015.06.22 12:47:07
A minap gumibemutatón jártam, bár ilyesmiről nem szoktunk írni, egyszerű megfontolásból. Marha nehéz megmondani egyáltalán, hogy jó-e egy gumi, illetve hol helyezkedik el a konkurensekhez képest, hiszen nehéz memóriából észrevenni egy-két százalékos különbségeket, ehhez…..
delejes 2015.06.07 11:15:17
@Rónarider: Nem kell ahoz hó, vagy jég hogy indokolt legyen a téli gumi. 5-6 fok alatt a nyári már nem lesz igazi, jelentősen csökken a tapadása, fékútja. Tudomásul kell venni, hogy a mai autózáshoz hozzátartozik a téli-nyári gumiváltás, feltéve, ha évszaktól függetlenül üzemszerűen autózol. Ha jól tudom a KRESZ Magyarországon még nem írja elő kötelezően a téli gumi használatát, de egy baleset megítélésénél jelentős súllyal esik a latba az évszaknak nem megfelelő tappancsok használata.
Ha már a miniszterelnök a halálbüntetés témáját erőlteti, akkor ne álljunk meg félúton, forgassuk vissza az európai civilizáció kerekét több évszázaddal, és bocsássunk vitára olyan témákat, melyekről a sötét középkorban elmaradt a társadalmi egyeztetés. A Szegedi…..
delejes 2015.05.10 16:14:06
Lelövöm a poént, mert ettől még senki nem lesz okosabb: egy Kia Capitalt látnak. Még az sem visz senkit közelebb a megoldáshoz, ha elárulom: a Capital voltaképpen az 1982-87-es Mazda 626 levedlett gyártósorán készült Dél-Koreában 1987-től 1995-ig, tehát ez nagyjából az az…..
Meglepő, de többnyire elismerően fogalmaztak a Pécsi Vízmű Zrt-ről abban a jelentésben, amely alapján a pécsi fideszes városvezetés 2009-ben einstandolta a francia résztulajdonú közműszolgáltatót. A magyar állam azóta 3 milliárd forintos kompenzációt kényszerült fizetni…..
delejes 2015.01.11 21:13:31
@gizmo266: Az van, hogy a vízművet annó a jelenlegi polgármester, Páva Zsolt privatizálta. Személyesen. Akkor persze ugyanezeknek az érveknek az ellenkezője volt az igaz.
Furcsa...
Kulturális, tudományos-ismeretterjesztő kategóriában a legjobbnak választották a Spektrum Brutális fizika c. műsorának második évadát a Kamera Korrektúra díjátadón. A csatorna hírlevelében kiemelik, hogy a műsor nézettsége magasan a csatornaátlag felett van, ezért, - az…..
delejes 2014.12.18 10:41:06
@Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ: A témák a szereplők szerethetők lennének. Pocsék a dramaturgia, pocsék a vágás, nincsenek értelmesen felfűzött szövegek. Értem én a koncepciót, de ezen profi módon dolgozni kellene még...
A tunéziai IPEIEM diákjaival együtt élve az ember előbb-utóbb talál beszélgetőpartnert. Én csak vágytam rá, hogy mérnök lehessek, ők viszont jó eséllyel azok is lesznek, nincs olyan napszak, amikor ne görnyednének a könyveik felett. A szomszédom, Anas, lelkesen kapta fel a…..
A milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva, összesen 214 autóbuszt állít forgalomba Dél-Pest térségében. Szélesnek azonban van saját buszgyára, de most, immár harmadszor, is német gyártóktól vásárol. A BKK vállalkozójaként, a Széles Gábor…..
delejes 2014.11.12 13:16:02
@Mamagaio: Semmi gond nem lenne a gazdasági racionalitással, csak Széles úr, a magyar vállalkozó szájából épp az ellenkezőjét lehet hallani, mint amit tesz valójában, a magyarkodás csak lózung, a pénzt szereti. Persze, nem úgy mint a multik, amúgy magyarosan szereti.
A magyar vállalkozások egyik problémája a piac. Ha megnyílik egy vállalkozónak valamilyen piac, akkor az a racionális, hogy a saját kapacitásait használja ki elsősorban.
Az úgy volt, kezdeném a Tanár úr kérem diákjának stílusában – és igazából így is érzem magam –, hogy most lebőgtem. De nemcsak én, hanem, ha lenne türelmem, illetve kedvem, hogy atomokra csesszem szét az idegeimet, akkor név szerint rá tudnék mutatni, hogy mások is, szép…..
delejes 2014.08.30 09:29:29
@qmatch: Nem feltétlenül az ügyintézőkkel van baj. Az ügyintéző nem tehet arról, hogy valamelyik államtitkár vagy miniszter reggel felkel, és még azon nyomban kávézás közben hoz egy új törvényt, rendeletet... szóval elképesztő dilettáns a mai jogszabályalkotás, előkészítés és hatályba léptetés.
Azt írja az Origo, hogy három év alatt 110 ezer üdvözlőkártyát küldött ki a kormány a polgári házasságot kötőknek. A gyermekvállalásra buzdító, kormányzati linkeket tartalmazó lapokat közvetlenül az anyakönyvvezetőtől kapják meg a párok. Mellékes információ, hogy az…..
delejes 2014.08.22 14:03:31
@metal: ha szerinted nem probléma az, hogy az állam félkegyelmű képviselői idiótának nézik az állampolgárait, akkor nincs mit mondanom. A te és mindannyiunk adoforintjainak elköltesének kétlem hogy ez lenne a legjobb módja.
Még a blog rendszeres olvasói közt is kevesen vannak talán, akik még emlékeznek arra, hogy az egész dolog úgy indult, hogy kissé parttalan vitába keveredetem a magyar kreacionisták önjelölt képviselőivel, és a blog lehetőséget adott arra, hogy rézsletesebben írhassak…..
delejes 2014.08.19 07:52:23
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
A Windows Phone facebook csoportunk egyik olvasója úgy döntött, hogy elkezd használni egy Lumia 625 telefont. Szerencsére megoszotta velünk tapasztalatait, mi pedig megoszthatjuk Veletek. A következő néhány napon egy mini sorozatban olvashatjátok Kovács Zsolt ismerkedését a 625-ös…..
Ahogy a cc is megírta, a ma reggel 6:30-kor kezdődő köztévés hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig erről minden más magyar híradás és a teljes világsajtó is beszámolt. Most végre megvan a magyarázat, hogy miért maradt ki a reggeli adásból a színész…..
delejes 2014.08.12 19:11:56
@Vén Csataló: Döbbenet, hogy nem érted a lényeget.... Ha nem olvassák be, hát lelkük rajta, de kiadtak két ordas nagy marhasággal teli közleményt, ami azért elég rémisztő...

Robin Williams-et és Bajor Imrét senki sem minősíti, és főképp nem viszonyítja egymáshoz, van aki RW-t nem is ismeri talán, Bajort vélhetően sokan szerették. Az eset volt csak hasonló, az ugye nem tagadható...
Tegnap este elhunyt Bajor Imre színművész, akinek a halála minden számottevő sajtófelületen kiemelten szerepelt, legyen szó a Tényekről, az Echo TV híradójáról vagy akár az MTI-ről. Egyedül a Hír TV és az M1 érezte úgy, hogy a színész halálhíre nem fér el a kormány…..
delejes 2014.08.07 16:44:01
@pd_: A közleményt valóban, így is lehet értelmezni. Ha így értelmezzük, akkor abból az derül ki, hogy az elhunyt művész halálhíre nem érdemes a közlésre a közmédia legfőbb hírműsorában, szemben a kevésbé ismertekkel szemben, akiket a cikk is említ.
Vagyis, valaki szelektál valamilyen indíttatásból. Természetesen ehez az elhúnyt Bajor Imre közismert politikai beállítottságának semmi köze...
Kéretik békén hagyni a Szabadság téri "megszállási emlékművet"! Elég a félremagyarázásból, nincsen azzal a világon semmi baj. Az üzenete világos, csak épp' szem kell hozzá, hogy lássuk: nem sas az, hanem turul. Hívjuk segítségül az állatrendszertan tudományát, hogy végre…..