Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DieLente

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még ma is sokan vallják, hogy akár egyszeri megcsalás esetén is "gondolkodás nélkül" szakítani kell - na persze, ha a hűtlenség ténye kiderül. Bár a tolerancia a nyugati társadalmakban egyre nagyobb, ami a hűtlenséget illeti, a megcsalás ténye továbbra is rengeteg ember számára…..
DieLente 2013.04.24 10:47:56
@jabbok: "Mondjuk még csak 18 éve vagyok házas, tehát nem tudom még, mi lenne, ha megunnánk egymást. " - ez nagyon tetszik! :)
DieLente 2013.04.24 11:05:11
@pilar ternera: azt mondjuk díjazom, hogy csak leóvodásoztak és nem azt feltételezik, hogy biztos egy öreg bányarém vagyok és azért ragaszkodtam a férjemhez:)
DieLente 2013.04.25 09:37:17
@pilar ternera: főleg, hogy mindig két emberen múlik a dolog. én jobban bíztam a férjemben, mint saját magamban.
Férfi blog Az igazi Nő 2013.04.08 21:17:23
Sok marhaságot lehet olvasni, hallani arról, hogy egy pasi számára ki lehet az igazi Nő. Hogy kit keressen, mi alapján keressen, válasszon. Nos, ami biztos, hogy a Nő nem választ. Pontosabban, választ, de nem dönt. A férfi dönt, mindig. Láttam elégszer, onnan tudom. Számomra az…..
Férfi blog Tél apó itt van... 2012.11.17 12:50:20
Megérkezett. Ma reggel, szokás szerint, kiléptem az erkélyre. Így szoktam. Gyönyörködöm a felkelő napban, az előttem elterülő gyönyörű zöldövezetben, a különböző fajtájú és méretű fák színes kavalkádjában. Hallgatom, figyelem a madarakat. Csodás nap-indító élmény,…..
Férfi blog A férfi démonai 2013.03.24 15:51:15
Több, mint egy évvel ezelőtt, egy szeretkezés után, az ágyban pihenve, egymás karjaiban,  a barátnőm megkérdezte tőlem, hogy nekem is vannak-e démonaim. Akkor azt mondtam, nincsenek. De igazából éreztem, hogy zavar a kérdése, mivel nyilván észrevett valamit, azért kérdezte.…..
Én is szeretem a gyulai kolbászt. Ismerem itet gyerekkorom óta, azaz lassan 4 évtizede, íze, állaga változatlan szinte. Minőségi termék, sőt hungaricum - volt. Egészen a mai napig, amikor kissé megkeseredett az íze. Mivel ismerem az ízét, ennyi idő után már semmiképp nem…..
Lehet egy sms, lehet egy e-mail, lehet napló, lehet egész levelezés. Egy biztos: nem a mi szemünknek szánták. Talán véletlen akadtunk rá, talán kutakodtunk. Talán bizonyítékot kerestünk, amelyből kiderül, hogy valóban megcsalnak bennünket, talán csak kerestünk valamit a…..
DieLente 2012.11.27 14:57:48
DieLente 2012.11.27 15:27:10
@skarlát betű: igen, ő.
annyira furcsa, hogy többféle hátterű ember mondja itt a saját történetét és mégsem hallják egymás igazságát.
@est ragon: valamikor azt hittem ismerem, ha ránéztem, mint tiszta tó - az aljáig láttam. szerinted hogy éreztem magam mikor kiderült, hogy elárulta azt amit én annyira tiszteltem benne? - azzal a felkiáltással vallotta be, hogy nem akart hazudozni - hát köszi.
ha féltem volna elkötelezni magam nem mentem volna hozzá, nem vállaltam volna olyan korán gyereket. nem is értem miről beszélsz??
ja és áldozathozatal... ha amiatt maradtam volna vele, hogy feláldozom magam egy méltatlan emberért, csakhogy együtt maradjunk, nem néznék tükörbe... és ő sem. azért vagyunk együtt mert ő akart engem és minden módon ki is fejezte ezt, akkor és azóta is. én pedig csak egyszerűen szeretem és kész.
Most már muszáj erről írni. Annyira szembetűnő. Aktív internetezőként feltűnt egy-két trend számomra itt, a különböző blogokon, s a hozzászólásokban. Az egy dolog, hogy mi motiválja a bloggert, hogy miylen löveggel lő, milyen tüzelő állásból.  Viszont a…..
DieLente 2012.11.13 08:06:08
Van, aki mindent akar tudni. Akkor is, ha beledöglik. Ettől érzi úgy, hogy nem nézik hülyének, hogy mégiscsak ő uralja a dolgokat. Más tisztában van vele, hogy nem akar tudni semmit. Van, aki viszont nem tudja, hogy mit akar. Lehet, azt hiszi, ő aztán tudni akar mindent, az utolsó…..
DieLente 2012.08.29 14:04:45
@skarlát betű: nagyon érdekelne a háttere ezeknek a kommenteknek, a mögötte álló élettapasztalat. kár, hogy nem válaszol.
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
Ezúttal egy női olvasónk vendégposztját bocsátom közre: Bogi ugyan elvált már, de kényszerűségből még mindig a volt férjével él, aki nem hajlandó elköltözni, se igazán elengedni a feleségét, érzelmileg zsarolja és pokollá teszi az életét. Mindeközben Bogi dolgozik,…..
DieLente 2012.06.22 13:10:15
@kardhal77: a korosztályomban rengeteg olyan ember van, aki utólag megkapta a szüleitől, h csak miatta maradtak együtt 10-15 évig, pedig ha időben lépnek lett volna normális életük, de hát ott volt ő.
sztem ez sem igazságos.
egy kisgyerek szemével természetesen más, de a kisgyerek egyszer felnő és nem fog külön azért hálás lenni, mert x évig boldogtalanul vegetáltak egymás mellett a szülei.
DieLente 2012.06.22 13:22:20
@kardhal77: van ilyen. nem a szüleinek mondta, hanem nekem. mire felnőtt, az apja meghalt, az anyja lerokkant. egész gyerekkorában a sóhajtozást hallotta, mire megnőtt akkorára, h leesett neki hol volt a difi. akkor már késő volt. 17 évesek voltunk akkor.
csak a felnőtt szempontot tudom nyomni, mivel az vagyok, viszont vannak gyerekeim és volt az a szitu mikor azt kellett kitalálnom, ha megyek hová és kivel? a különbség az, h az én családom mellettem állt.
DieLente 2012.06.22 13:41:26
@skarlát betű: ezért jó @kardhal77: ötlete, h próbáljon szövetségest keresni, mert egyedül nem fog boldogulni.

amikor 19 évesen családot alapítottunk mindenki azt mondta, még gyerekek vagyunk :P

rettenetesen nagy volt a nyomás a nagyszülők részéről. olyan elrendezett házasság féle volt. a szülők orvosok voltak, nagypolgári - létezik még ez a kifejezés? - körülmények között és úgy gondolták a két fiatal egymáshoz való és addig mondogatták, míg azok el is hitték.
fura, h most mikor mindenki önként házasodik ugyanolyan problémák adódnak.
Többetekkel megtörtént már, hogy az addigi szeretőtökkel egyetértésben egyszer csak úgy döntöttetek, véget vettek a bujkálásnak, elhagyjátok a korábbi családotokat (esetleg csak egyikőtök, ha a másik egyedülálló volt), és együtt folytatjátok -  szinte mindegy, hogy…..
Úgy tűnik, a vendégposztok korszaka köszöntött ránk, és ismét egy pasi billentyűzetéből. Gondolom, lesznek néhányan, akik magukra ismernek White Rabbit nicknevű posztírónk történetéből, ha nem is teljes egészében, azért részben igen. Talán gyakoribb jelenség ez, mint…..
DieLente 2012.06.14 12:23:14
@barbieds: ezzel az álomvilágos dologgal sztem beletaláltál.
úgy tűnik, mintha a házasság beteljesítette volna a célját a gyerek születésével. az asszony a nőiségét ki tudja élni az anyaságban, de mi lesz a férfi férfiasságával?
DieLente 2012.06.14 13:19:05
@LostInLove: mondjuk mert nem akar anélkül meghalni, h ne tudná milyen?:)
DieLente 2012.06.14 14:15:20
@LostInLove: nehéz lehet...

@dissipation: plusz egy nagy adag önismeret.
Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra…..
DieLente 2012.06.13 14:41:46
@hibiszkusz50: meg van benne az aggodalom, hogy lehet h mégis. és még sok év után is bizonyítani akar nekem, pedig nekem elég volt a szava akkor is. valami rosszul sülhetett el a csajjal - részleteket nem tudok - és egyszerűen elmondta mit csinált és hogy engem akar senki mást.
DieLente 2012.06.13 15:56:47
@skarlát betű: óóó, ismered ezt? : De én őszinte voltam!! - ez volt a fedezék. Én meg: - Na, köszi, ettől most sokkal jobb.
megkönnyebbült ettől és úgyis tudta, h ki fog derülni, mert közeli körbe tartozott az a lány.
DieLente 2012.06.13 16:15:20
@skarlát betű: mi a jobb? ha bevallja, vagy ha én jövök rá? és ha én jövök rá mi jobb? ha szembesítem, vagy, ha úgy teszek, mintha mi sem történt volna?
Már legalább két éve nem meséltem, gondoltam, bepótolok egy keveset belőle. Megint azt érzem, mint amikor elkezdtem az egész blogot. Ismét nem találom a helyemet, és fogalmam sincs, hogy az elmúlt évek változásai és élményei milyen hatással vannak a személyiségem…..
deb. Élek 2012.03.10 17:20:00
, csak az agyamat beletettem egy cipős dobozba, és eldugtam az ágyneműk közé. Remélem, soha nem találom meg. Nekem ez az állapot, vagyis a süketvaknéma, nyálfolyós, üresfejű amőba-életmód most teljesen ideális. Ma már fotoszintetizáltam egy kicsit vegetálva, azt hiszem, némi…..
Férfi blog Intermezzo 2012.03.03 00:57:00
Egy ideje nem írtam. Próbáltam kikeveredni a belső sávból, kisorolni balra, hogy majd le tudjak kanyarodni, amerre a saját utam visz, amerre nekem kell mennem az életben. Kicsit nehéz volt kisorolni, olyan nagy az információs nyomás ma, megy a tömeg az árral, zárt sorokban. Hiába, a…..
DieLente 2012.03.05 11:23:12
Alighanem más nem is hiányzott a mai napból....A Keresztény Civil Szervezetek 5. Országos Fóruma, Parlament. Harrach Péter csepegtetett a hamarosan elkészülő családvédelmi törvényből, amin a KDNP dolgozik.A törvény a szokásos bebetonozott lesz: "Évtizedekre határozza meg a…..
DieLente 2011.10.29 08:28:16
@Viktus: igen, de akkor vagy engedélyezik a többférjűséget, vagy előírják, hogy így, vagy úgy, de minden férfinak legyen legalább egy gyereke, különben hatványozottan fog csökkenni a születésszám.
@hardenberg: ez mekkora szöveg:D propaganda újságba való. Nem érdekel a családtörvény, a mostanit sem ismerem. Legyen az embereknek biztos munka és valami jövőkép - emiatt mer(ne) az ember családot tervezni.
Férfi blog Boldogság 2011.09.21 18:30:00
Ma megjelent egy cikk a http://pszichologin.blog.hu/-n a boldog, a hitből egészségesek és gyógyultak, valamint a hosszúéletűek vizsgálatáról. Sok epét öklendeztek oda tudományos főfityfaszok, gondolkodás nélkül. Ömagukon, gondolkodásmódjukon, életszemléletükön való…..
Beszélgessünk a női hiszti 2011.09.12 18:08:00
Fura dolog, mert a nők egyike sem csinálja, mégis a férfiak mindegyike találkozott már vele. Mi a hiszti? Akaratérvényesítési módszer, kommunikációs probléma, vagy egyszerűen bármi, amiért a nő szót emel? Hol kezdődik és mitől az? Hogyan lehet egy nőnek nem tetszést…..
DieLente 2011.09.20 12:34:13
Férfi blog Balett 2011.08.17 15:19:00
Szeretsz baszni, édes? Persze hogy szeretsz. Minden nő szeret. Minden nő azt szereti, ha a pasija szétszedi, ha lerohanja vadul, álló farokkal, s ellentmondást nem tűrve, gondolkodás és korlátok nélkül maga alá gyűri és szétmarcangolja, kérdés nélkül felfalja…..
DieLente 2011.08.22 14:56:34
a bensőséges kapcsolat hiányától egész elkanyarodtunk:)
a két keresős családmodell a nőktől is elveszi az identitástudatot, ugyanis a megélhetés miatt a legtöbb nő a gyerek születése után mihamarabb visszakényszerül dolgozni, ezért a gyerek nevelése intézményesítve lett. tehát az anyaság mint olyan, a hétköznapok végére, illetve a hétvégére esik. a pénzügyi nehézségek eleve hátrányosan befolyásolják egy pár kapcsolatát, ha a nő nem tud visszamenni dolgozni és hiányzik a fizetése ott az örökös lelkiismereti furdalás, így nehéz anyának, feleségnek és bárminek is lenni.
ugyanakkor a házimunka és a gyereknevelés terhei a mai napig nem oszlanak fifti-fifti módon a házastársak között. mivel a nők is ragaszkodnak a családfenntartási szerephez - amihez kondicionálva vannak hiszen már anyáik is keresők voltak - ezért, a ami nő kényesen vigyáz arra, h ne nevezhessék ingyenélőnek egy kapcsolatban, ne legyen anyagilag kiszolgáltatott, hiszen ez ad neki szavazati jogot a családban, különben gyorsan megkapja: hazaadom a fizetésem, úgyhogy csend legyen! mert sok helyen látom, míg nagy a szerelem, addig van demokrácia, mikor ez elmúlik, már csak vádaskodás marad és akkor mikor a közös dolgok mércére kerülnek, ha a nő nem tud a gyerekein kívül felmutatni semmit ebben a világban vége van. pont mint az arab társadalmakban. sajnos hiába élünk európában, itt sem sikerült megteremteni az egyensúlyt a nemek között és igazságot sem lehet tenni, mert lám a törvényeket férfiak hozzák, de a családok helyzete mégis egyre romlik.
DieLente 2011.08.22 15:47:28
@waszabi: érdekes, amit most írtál. mivel ez a vélekedés sok helyen megjelenik és a most 18 évesek ilyen családokban nőnek fel nem csoda, ha azt mondják: kell a fenének ez az egész cirkusz!
tudod, hol az egyik felet mentegetném, hol a másikat, mert az otthonteremtés és gyerekvállalás sosem megy zökkenőmentesen. a kapcsolat harmóniája, vagy az egyik fél ereje átsegítheti a házasságot a nehézségeken. viszont egyformán találják magukat új helyzetek előtt és, mint két sérült hajó csak nézik a másik vergődését a köztük úszó jéghegyeken keresztül.
ha a férfi VALÓBAN támasza a feleségének, azt szerintem a nő megérzi és a bizalom adta nyugalom összetartja a családot.
Kutyaélet Szabadnap 2011.07.01 23:08:00
Előző nap este kilenckor végeztem. Nem mentem sehova, még egy sörre sem, mert jól ki akartam aludni magam. Mégis csak szabadnapom van, használjam már ki teljes egészében! Ennek megfelelően másnap már reggel nyolckor kipattantak a szemeim, lezuhanyoztam, és elmentem masszőrhöz. Nem…..
DieLente 2011.08.11 15:57:40
Hetek óta más szalagcímeket sem olvashatok gazdasági témában, mint: idegesek a piacok, mindenki menekül a részvényekből, a dollárból, az euróból, jenből. Helyette svájci frankot vesznek, az egekig felverve annak árfolyamát. Ez utóbbi még a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy a…..
DieLente 2011.08.09 16:21:45
@waszabi: ismered a reményhalat? :)

de komolyan, te is azt mondod kell a változás. ez sajnos vezetők nélkül nem megy. a törvényi hátteret, a jogszabályokat stb. csak ők tudják megteremteni. ehhez kellene egy felelősséggel bíró - politikus, közgazdász és hasonlók - réteg, akik képesek működő közeget kialakítani a gazdaságnak. a kisember is csak így tud vállalkozni, családot alapítani, mellőzvén az ügyeskedést és az állam kijátszását a fennmaradása érdekében.
DieLente 2011.08.10 13:15:52
jó messzire nyúlnak ezekből a dolgokból a szálak és könyvet lehetne belőle írni, mint ahogy írnak is.
még csak annyit, h a kisember az a szerencsétlen, aki ki tudná fizetni a megemelkedett törlesztőjét, csakhogy pár év alatt ő is meg a kisember felesége is munkanélküli lett. nem ők akarták, h felosszák a tsz-t, eladják és felszámolják a gyárakat, ugyanis még a kisembernek is van annyi esze, h nem adja el azon dolgait amik a megélhetését szolgálják. a nagyok még a földeket is eladták volna ha lett volna rá lehetőség, hála az égnek (még) nem volt. de bizony mindent eladtak és saját (piaci/unio-s)érdekeik miatt felszámoltak. és arra sem gondoltam volna, h városomban a cukorgyárat, a papírgyárat, a gépüzemet, a vegyit mind leépítik és bezárják. nem gondolkoztak, h nem lesz helyi ipadó, sem áfa bev, sem társasági adó sem semmi. a munkanélküliség okozta fogyasztáscsökkenéséről már nem is beszélek.

ha valaki a gazdaságélénkítést, munkahelyteremtést unio-s pályázatokból kívánja megoldani, az már régen rossz. itt kellene olyan törvényeket hozni - munka, segély, család - olyan adószabályokat készíteni, h ha kicsiben is de motiválják legalább a kisvállalkozások alapítását. "csak" ennyit várna el az iparos réteg a vezetőitől és utána tudna termelni, keresni és fogyasztani, csak el kellene indulni valamerre, mert így megfullad a gazdaság a saját mocsarában. nem kellenének hitelek, mert nem gyárakat akarnak építeni "csak" dolgozni. fejlődni meg ráérne két három év múlva. ugyanis nem tanácsadó, meg kommunikációs, meg humánközvetítő blabla cégeket kell alapítani, hanem termelőket. mert az embereknek dolgozni kell(ene) és ha földet kell művelni, akkor azt, ha varrni kell, akkor azt, mert munka nélkül hiába beszélünk az értékpapírok bármelyikéről abból bevétele az államnak nem lesz.