Regisztráció Blogot indítok
Adatok
"Tündérkezek"

16 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...egy kedves ismerősöm hívta fel tegnap este a figyelmemet, hogy a TündérTanodát beválasztotta a GoldenBlog verseny zsűrije a legjobb 10 közé az Életmód kategóriában. .. Hihetetlenül jólesett látni az oldalam nevét a listában és néztem nagyokat...hát még akkor amikor…..
Babamóka Kreatív Blogger Díj 2010.12.01 09:57:00
Nagy örömömre, most már én is büszkélkedhetem a bloggerek vándor díjával, a Kreatív Blogger Díjjal. Kicsit lassan, de eljutottam végre odáig, hogy eleget tegyek a díjjal kapcsolatos kötelességeimnek. 1. kötelességem: Először is tehát nagyon szépen köszönöm a díjat…..
Ahogy az élelmiszerboltban is igyekszünk gyermekünknek olyan ételt vásárolni, ami nem csak finom és szépen csomagolt, hanem egészséges is, úgy a játék boltban válogatva sem árt a játékok csillogása helyett, inkább a valódi értékeire figyelnünk. De mitől értékes…..
HősNőkblogokMegfigyelted már? Miután egy kisgyermek megtanult járni, onnantól kezdve szinte megállás nélkül, fáradhatatlanul /és anyát nem kímélve :) / megy minden irányba, szalad, kúszik, mászik, stb.Egy nap leforgása alatt milliószor körbejárod vele a szobát, háromszor…..
HősNőkblogokGondolataink teremtő erővel bírnak! - olvashatjuk mindenfelé, könyvekben és a neten...TündérTanárnéni gondolatai pedig már egy jóideje a Tanodája és az oda járó gyerekek körül forogtak, mégis ő volt a leginkább meglepődve amikor Orosházán, a Kós utca egyik…..
Arra gondoltam, hogy amíg szép lassan összegyűlnek a testséma fejlesztő mondókák -hogy TündérTanárnéni majd verscsokorba köthesse azokat - addig én magam is előkeresek néhányat az emlékeim közül.És eszembe is jutott rögtön gyermek éveim első, bugyuta kis  mondókája,…..
Ki ne látta volna már kisgyerek és játékbaba első találkozását! A csöppség szinte azonnal a baba szemét veszi célba /na nem azért , hogy kiszúrja, ezt csak mi gondoljuk így :) / és a haját markolássza. Mi, felnőttek pedig ilyenkor már szinte ösztönösen…..
"Tündérkezek" 2010.08.04 11:59:18
@movaja: Kedves Movaja! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk Csöppjeid kedvenc mondókáit! Összegyűjtünk minden testséma fejlesztő versikét, és egy új bejegyzésben, vagy letölthető formában mindenki számára elérhetővé tesszük ...
"Tündérkezek" 2010.08.04 12:02:56
@Babamóka: Zizmike, Te gondolatolvasó vagy! :) Emlékeztem rá, hogy a "TündérKeresztlányom" blogjában olvastam egy nagyon édes testséma fejlesztő versikét, de hirtelen nem találtam ....Nagyon-nagyon köszönöm! ...és tündérpuszi Zoé babának!
Dunakavics...tudom, ismered...szinte magam előtt látom, ahogy most legyintesz egyet a kezeddel, hogy ez már régen lejárt lemez. Neked is mindig feltörte az ínyedet? Mert nekem igen...De most nem erről a Dunakavicsról lesz szó, nem a cukorkáról aminek mogyoró van a közepében...Azokról…..
"Tündérkezek" 2010.07.14 16:32:33
@vjutka: Kedves Jutka! ...csak az írásképpel van gondja a kisfiadnak, vagy a helyesírással is nehezen boldogul? Amennyiben nincs organikus eltérés a probléma hátterében, és nem igényel gyógypedagógiai segítséget a dolog, úgy sokféle tevékenységgel fejleszthető a gyermek finommotorikája. A gyöngyfűzés is nagyon jó, de szerintem egy kisfiú erre valahol a lelke mélyén amolyan"lányos" elfoglaltságként tekint, így nem is fog lelkesedni érte annyira, nem fog beleadni "apait-anyait"...Viszont lehet, hogy szivesen legózna, barkácsolna, vagy építőkockázna... Szintén a finommotorikát fejleszti a rajzolás, gyurmázás, és az olyan vidéki életből ellesett foglalatosságok is, mint a bab és borsófejtés, kukorica morzsolás, kártyavár építés.
A tanuláshoz szükséges pszichikus funkciók az 5. és 7. életév között fejlődnek a legintenzívebben, így a kisfiad esetében már nem a prevencióra (megelőzésre), hanem a korrekcióra kell építeni a fejlesztést, és sajnos ez a nehezebb...Azt a kézzel végezhető tevékenységet kellene megtalálni számára amit a legszivesebben csinál, így az eredmények is hamarabb jönnének.
Amennyiben tanulási zavar (pl : diszgráfia) állna a háttérben ,úgy az kineziológiai oldásokkal is szépen korrigálható...Ha további kérdésed merül fel a tunderkezek@gmail.com címen megtalálsz ! Szeretettel: TündérTanárnéni
TündérTanoda "Begolyózzunk"??? 2010.07.28 16:39:00
HősNőkblogokGyakran látok szülőket, és gyerekeket, akikhez sajnos későn jut el a tanulási zavarok megelőzéséről szóló ismeretanyag... már konkrét problémákkal küzdenek... Ilyen esetekben a korrekcióra tevődik a hangsúly (a prevencióról már lekéstünk) - és bár nem…..
HősNőkblogok ...Mielőtt belekezdenék a mai bejegyzés közzétételébe, szeretnék bemutatni nektek Valakit!...mégpedig egy új, tündér(i) tanárnénit, aki ezentúl a segítségemre lesz majd az "online fejlesztési órák" megtartásában... Ő TündérTanárnéni…..
  A minap vásárlásból hazafelé jövet egy kétévesforma, csacsogó csöppség keresztezte az utamat. A kis rollerjét tolva, és a járókelőkkel mit sem törődve, teljes beleéléssel skandálta, hogy "cirmos cica".... / vagy "cifra palota" ? / Nem értettem…..
  HősNőkblogok. Falun nevelkedtem, - vidéki lányból cseperedtem városi asszonnyá - és szomszédbeli kis barátném első körben mindig engem "értesített", ha kikeltek náluk a kiskacsák, kislibák... "Tityi totyi kiskacsák, csemegézik a csalántvár a tó, vár…..
Az előző részt olvasva mondhatnád jó - jó, de azért egy kicsit árnyaltabb a kép. Hát persze, vannak apró trükkök, melyekkel egy picit javíthatunk a meleg miatti közérzetünkön. Ilyen pl.: a sötétítő függöny vagy a redőny félig vagy teljesen lehúzva. Ebben az esetben viszont…..
Borsót főztem, jól megsóztam, /anyám kertjéből való volt, és a szokásosnál is édesebb/, tán' még meg is paprikáztam, de kérlek Te ne fuss el Kedves Olvasó, mint abban a bizonyos mondókában... Nem készülök gasztroblogot írni, és biztosíthatlak, hogy jó helyen jársz, ez…..
"Az anyai öl iskolája" című blogbejegyzésemben  már írtam a "hintaszékben ringatózás"- csúnya kifejezéssel élve: vesztibuláris stimuláció - áldásos hatásairól...És íme egy újabb példa erre: a bölcső!  Hiszen úgy jó, ha erős alapokra…..
 HősNőkblogok   Már az ókori rómaiak is azt vallották, hogy a gyermek számára legalább 6 éves korig a legjobb iskola az "anyai öl". Várandós kismamák még ösztönösen tudják ezt,  és "tanítgatják", fejlesztgetik babájukat anélkül is,…..
"Nagyhosszút lépne, nagyhamar elérne,s fölbillen szegényke az elején.Remeg a szája, sírni szeretne,szétnéz: sajnálja-é valaki?Gondolkodik... ...majd felkél szepegve, s új erővel újra fog neki."/Kaffka Margit/    Szülők, óvónénik, és tanító nénik…..
  Tündérek…a mesékben és a  képzeletvilágában élő bájos, jóságos lények, akik mindig a segítségünkre sietnek ha hívjuk őket. Melyik gyerek ne szeretné, ha  egy láthatatlan jótündér a szárnyai alá venné és elkísérné őt egészen az iskolapadig?…..