Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyg80

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyöngyösi Márton szerint fel kellene mérni nemzetbiztonsági megfontolásokból, hogy hány zsidó ül a kormányban és a parlamentben. A jobbik külpolitikai tagozatának vezetője ezt az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban vetette fel. Én magam őszintén sajnálom Gyöngyösi…..
nagyg80 2012.11.27 11:14:42
Pécs, Nagy Lajos Gimnázium. Buszos osztálykirándulás keretében viszik a diákokat a kaposvári Csiky Gergely Színház, Dózsa György c. színdarabjának előadására. A baranyai megyeszékhelyről az út - busszal - kb. 1-1.5 óra.Időben el is indulnak, ám a busz defektet kap és a…..
nagyg80 2011.12.13 11:10:21
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Mivel ez egy autós blog, szép számmal kerülnek be az autó kontra kerékpár ellentétet az előbbi szemszögéből leíró posztok. Legtöbben közülünk talán elfogultságból is úgy látjuk, hogy a biciklisek szabálytalanabbak. Van mind a két félből bőven ilyen és olyan is, bár míg…..
nagyg80 2011.06.15 15:01:09
Ez a téma amíg világ a világ meddő,de...

Teherautó mellett holttérben bringázni és minden pirosnál elé kerülni ön és közveszélyes drótszamáron.Arról az aprócska tényről nem is beszélve ,hogy a teherautó sofőrt(aki közellenségként teszi a dolgát pl kenyeret visz a biciklis lakása alatti boltba)szanaszét szívatja a delikvens.Pirosnál a drótszamárnak is meg kell(ene) állni és nem a gyalogok között kamikaze módon átrombolni vagy úgy se jön senki alapon átsuhanni a kereszteződésen.A STOP tábla azért van ,hogy meg kell állni még lendületvesztés árán is(lásd budai alsó a Tímár utcánál)és nem bekiabálni a kocsiba ,hogy elsőbbséged van mikor nincs.Ha nem szállsz le a bringáról nem vagy gyalogos!!!lsd bármelyik zebra.Hülye kifogás azért az kocsik közt bringázni ,mert rossz minőségű a bringaút vagy ,mert sokan vannak rajta.Én sem használom a bringautat dugóban vagy azért ,mert ráz a macskakő pedig elférne a kocsim rajta.Mellesleg ha az ember a tyúxaros életed ,mert benéztél egy táblát,lámpát,stb. ne az öklöd rázd.A kresz mindenkire vonatkozik tetszik nem tetszik már csak be kéne tartani MINDENKINEK és nem azzal foglalkozni ki kit szívasson meg jól!Mindenki el akar jutni A-ból B-be(gyalog,bringa,kocsi),mindenki szereti ha gyors a futár (pl.bringa),mindenki szereti a friss kenyeret,újságot(pl.teherautó-belváros),mindenki szeretné úgy leélni az életét ,hogy nem szed sanaxot,mert beesett alá egy biciklis cikázás közben ....
nagyg80 2011.06.15 19:50:56
@Don Juan Jr.: Kedves Juan!Azt hiszem félreértetted amit mondani akartam.Úgy néz ki pontatlan voltam.(mielőtt legközelebb idegrohamot kapsz olvasd el pontosan 2szer a hozzászólást;)Az a hely amiről te beszél az nem a budai alsó része ellentétben azzal amiről én szóltam példaként(ugyan annak a GYALOGOS felüljárónak ahol le kéne szállni a bringáról és nem belendülni a lejtőn,bringával behajtani tilos)a két végéről beszélünk.a Tímár utcai végén a bringásoknak van elsőbbsége(kocsiknak macisajt amit sajnos sokszor az Árpád fejedelemről bekanyarodók elfelejtenek)a túloldalt az alsó rakpart és a bringaút találkozásánál viszont a kocsiknak(na ezt szokták a bringások elfelejteni)Sajna amíg idegből írogatnak ,ordibálnak az emberek egymásra és osztják meggondolatlanul a f@szkorbácsot -pedig csak figyelniük kéne magukon kívül a másikra is legyen gyalog,bringás,suzukis,ifás,stb -addig nem lesz normális közlekedés(se)
nagyg80 2011.06.15 21:03:56
@Don Juan Jr.: Az az egy átkelőhely van a környéken úgyhogy...:)Ezen biztos nem veszünk össze:)Az autósok tényleg előzékenyek ott bár ez sajnos nem a legjobb megoldás mivel indokolatlan balesetveszélyt okoznak ezzel.Volt pár "seggcsók" ott emiatt.Ha bringás kolega leszáll onnantól gyalogos és neki elsőbbsége van a zebrán ezzel teljesen más forgalmi helyzetet teremtve(nincs nagy lendülettel átsuhanás a robogó kocsik közt,stb).Egy dolgot mindenkinek aki kilép az utcára és közlekedik az eszébe kell(kellene) vésni.A kresz nem ajánlás hanem parancs, még ha időnként fura is.Azt is leírja ,hogy köteles vagy mindent megtenni a baleset elkerülése végett tehát inkább lassítok és átengedem a szabálytalanul(!!!) közlekedőt magam előtt(feltéve ,hogy ezzel nem teremtek újabb veszélyhelyzetet és nem a pár másodperc időveszteség vagy udvariaskodás miatt)mielőtt leharapná az ablaktörlőmet.
Az USA-ban olyan eszközt fejlesztettek, mely véralkoholszintet mér akkor, amikor a sofőr a volán mögé ül. A fejlesztők szerint életek ezreit lehet majd ezzel megmenteni akár úgy, hogy ha alkoholos befolyásoltságot mér az eszköz, nem indul be az autó...