Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BorsócsKa

48 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira vártam ezt a hetet! Ultrahang, pocakfotózás, közel a finishez... és most annyira utálom magam, kezd elegem lenni, mert hatalmas vagyok, nehezen mozgok, mint egy rokkant nyugdíjas... fáj mindenem! De tényleg. A folytonos pisilésről nem is beszélek, mert az a legkevésbé idegesítő, hogy egy…..
28 hetes lettem... Bevallom az előzmények miatt és, mert örök pesszimista vagyok, nem igazán mertem belegondolni abba, hogy valaha is megérem ezt a terhességi kort. De nem csak hogy megértem, még azt is mondhatom, hogy teljesen problémamentes a terhességem (kopp-kopp) és remélem ez így is marad a…..
#pregnancybrain #momnesia Akár ezzel a két taggel le is tudhatnám ezt a postot, de megpróbálom összekaparni az emlékeimet, hogy legyen valami maradandó a babavárásom ezen időszakáról is, ezután pedig rendszeresen írok majd (hahaha) legalább is megpróbálom nem elfelejteni (hehehe) Nem tudom miért…..
Megerősítették a héten elvégzett ulrahangon, hogy a babánk valóban lány. 2 hét alatt jó nagyot nőtt, ismét 4 nappal idősebb a méretei alapján. Grow baby, grow! Megjött a kombinált teszt eredménye is, alacsony kockázatúak lettünk, az élerkori 1:1389,  a véremben lévő βhCG és PAPP-A alapján a…..
Tegnap voltunk genetikai ultrahangon a Hepinetben. Csodás volt!  A kisbabánk össze-vissza ficánkolt, pedig készültem csokival, hogy felébresszük vele a kis lustát, ha nem akarna mocorogni, de nem volt rá szükség, nagyon mozgékony, ügyes baba. Méretei alapján 12 hetes 1 napos volt tegnap, UMC…..
Ha az utolsó ultrahang alapján számolom ma 10+6 hetes terhes vagyok, tehát holnap elkezdem a 12.hetet. Iszonyú gyorsan telik az idő, de két vizgálat közt mégis mintha araszolna... Folyton parázok, hogy minden rendben van-e, ezért jött az ötlet, hogy veszünk egy magzati szívhang figyelőt, amivel…..
Ma felirattam az utolsó adag Utrogestant a dokimmal és mivel látta, hogy kétségek közt, az ujjaimat tördelve ülök a sok pocakos kismama közt, oldalamon a feszültségemet oldani próbáló férjemmel, úgy döntött inkább beküld egy ultrahangra is, mert így jobb lesz mindenkinek. Persze egy órát vártunk,…..
Van egy crl 10mm-es embriónk 134-es percenkénti szívveréssel. Ez 7+2 hetes terhességnek felel meg, (umc szerint 7+0-nál tartunk, de annyi baj legyen) Az érzés leírhatatlan :) A leleteim tökéletesek, egy darab csillagozott értékem sincsen (köszi Trimeszter) és az 5+3-on levett hcg 15.000 fölötti. A…..
BorsócsKa 2016.08.21 15:27:00
@Clamesa: köszönjük! :) a sok vizsgálat, amit tanácsoltál - amiken szerencsére semmi komoly nem derült ki- segített elfogadni, hogy nem én tehettem a vetélésről, és a blogotok erőt adott a folytatáshoz, szóval igen, tudtál segíteni! Reméljük sinen vagyunk és minden rendben lesz! Mi is örülünk az áprilisi babának, így simán bevállalhatunk egy horvátországi nyaralást is augusztus vége fele :)
BorsócsKa 2016.08.21 16:27:12
@Clamesa: Szerintem amennyire Te tehettel a Te vetelesedrol annyira en is az enyemrol...
Ma betöltöttük a hatodik hetet, de már a hetedik terhességi héten tartunk. Olyan ez, mint mikor a nagymamám a nyolcadik szülinapomon azt mondta "most már a kilencedik évedben jársz" én meg csak néztem furán, hiszen még csak épp most lettem 8 éves. Pedig amúgy tök logikus.  Szóval vannak betöltött…..
Holnap nulladik UH. Na jó, inkább minusz egyedik, mert még csak 5+5 hetes leszek. Izgalmam tetőzni látszik, de teljesen pozitív vagyok. Úgy gondolom a legrosszabb, ami történhet az az, hogy csak egy babát /petezsákot/szikhólyagot/embriót/ fogunk látni, és nem pedig kettőt :p Olvastam valahol, hogy…..
Az egész terhesség rettegés. Kilenc (tíz) hónapnyi para... Most épp olyan paráim vannak, hogy miért szúr a méhem, miért nem szúr a méhem? Miért vagyok rosszul, miért nem vagyok rosszul? Miért van az hogy egyik nap leszakad a mellem a másikon meg mintha nem is lennének melleim...Meg hogy lesz majd…..
Azért szeretem, mert nem kell keresni rajta a csíkot, nem lehet mivel hasonlítgatni az erősségét, mert ugyebár attól az ember be tud kattanni. Azért nem szeretem, mert baromi drága ahhoz, hogy potyára tesztelgessek vele, ezért januárban és most is már csak azután használtam, miután biztos volt a…..
Ezért Xepilt használtam, nem facelle tesztet. Ami gáz, mert így nem látom, hogy valóban mennyire erősödött... és mivel este megittam lefekvés előtt egy csomó vizet, az eredmény tökre nem reális. De pozitív. 15.dpo..
Két teszt is bizonyítja. Holnap azért csinálok még egy utolsót, de pozitívan állok a dolgokhoz. Minden rendben lesz. Ma (nem) kellett volna megjonnie és nem is jött. 14. dpo, 4 hetes terhes vagyok, ha minden igaz. Az UMC 1. Napja július 1 :) Szedem az Utrogestant, napi 3x2 adagban, szerintem ez…..
...avagy innen lehet nagyot esni.   9 napja húzom a csíkot a görbémmel, de már 10.napja hőemelkedéssel ébredek. Hurrá! Ilyenkor jönnek a bebeszélt tünetek, meg az, hogy mindent tünetnek gondolok, pedig hCG még BIZTOS NINCSEN a véremben, ergó nem lehetnek terhestüneteim. Tök jó, hogy ezt…..
17. Ciklusnapomon tartok és lám, egyértelmű jelek mutatják a sikeres peteérést és a tüszőrepedést. Ezennel a Clostylbegit gondolati síkon való megjelenésétől is búcsút mondhatok (remélem). Mi kellett ehhez? Nyugalom. nemrástresszelés. Óh, pedig hogy meg tudtam volna fojtani azokat a…..
13.dpo. Nincs mit hozzáfűzni...
BorsócsKa 2016.07.10 17:26:37
@Clamesa: köszönjük a drukkolást! Az új hely tényleg szuper lesz, ha végre eljutunk odáig. Aztán majd jön minden sorban. Így, hogy a hozzám legközelebb álló ismerőseim, családtagjaim hamarosan megszülik, vagy már meg is szülték a gyerekeiket, nem is olyan frusztráló a dolog. A terhességet jobban "irigyeltem" tőlük valamiért. Tudom, hülyeség.
Olvaslak Titeket továbbra is, sőt néha még az előző blogotokba is bele-beleolvasok. :)
Nincs időm a baba témán kattogni, az elmúlt és a következő időszak is minden másról szólt, csak nem a családalapításról. Dobozokból élünk pár napja, mert a földhivatalban bénáznak egy papírral, így nem tudunk költözni. Azért a héten reméljük, végre sikerül nyélbe ütnünk a dolgot. Nagyon nehezen…..
A héten volt a szülinapom, egy előző bejegyzésben említettem a "határidőket" amiket kitűztem magam elé célként, hogy meddig kéne teherbe esnem. Na ez volt az első. Hát ez így szörnyem hangozhat, pedig kizárólag azért van így, mert már rettenetesen vágyunk arra a férjemmel, hogy babánk…..
Az apró öröm is öröm, még akkor is ha icipicire zsugorodik a rengeteg hatalmas jó hír mellett, amik a napokban kerültek nyilvánosság elé. Baba születések, pozitív tesztek... szerencse, hogy az utóbbi időben megtanultam értékelni az élet kevésbé gigantikus ajándékait, jelen esetben a felfele…..
Mint egy EKG... már várom, hogy holnap ismét lezuhanjon a hőm. Jó játék ez. Csak arra lennék kiváncsi, meddig fog tartani, és mikor jön meg. A kettővel ezelőtti ciklusomban így lett ciszta a domináns tüszőből... remélem hasonló jó dologra számíthatok most is...
Tegnap este ismét sikerült kiborulnom. Ilyenkor nem tudok mit csinálni, gombóc nő a torkomban és fojtogat... az ok pedig, az értheteten, nyomorult ciklusom (biztos én nem vagyok elég türelmes ahhoz, hogy kivárjam azt hogy helyreálljon a rendszer, végül is még csak négy hónap telt el a missed ab…..
Középidős fájdalom és tojcsis nyák: pipa, a görbém alakul, bár nem vagyok igazán elégedett a 36.8-as hőmmel, de hátha még megerölteti magát a szervezetem és kicsikarhatok egy-két tizeddel magasabb ébredési hőmérsékletet magamból a napokban... Az ovu tesztből semmi nem derült ki ebben a ciklusban,…..
...a kiszámítható, egyértemű, gyönyörű görbés, össze nem téveszthető középidős szurkákkal és termékeny nyákban bővelkedő peteérésem...  Megígértem magamnak, hogy nem görcsölök, elengedem a baba témát, csak magunkra koncentrálok. De nem megy. Minden reggel késztetést érzek, hogy megmérjem a hőmet,…..
Hiába a szép görbe, hiába az emelkedett HCG, hétfőn megjött. A baj csak az, hogy megint hittem benne, hogy beleéltem magam, aztán jött a hatalmas pofáraesés, a full negatív tesztek...  Ez a missed ab utáni második ciklusom. Meglátjuk mit hoz a június. Költözést biztosan, ugyanis tegnap óta…..