Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jenkifoci

1353 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ő Amerika első számú játékosa, a valaha volt legdrágább amerikai labdarúgó. Az Egyesült Államok nemzeti csapatának legfiatalabb VB-selejtezős gólszerzője. Az egyetlen amerikai, aki valaha pályára lépett egy Bajnokok Ligája-döntőben. Mindössze a második jenki, aki magasba emelhette a BL-trófeát. Neki…..
Ugyan az elmúlt napok hírei és történései alapján már biztosra lehetett venni, a Juventus most hivatalosan is bejelentette, hogy a nyári mercato első igazolásaként szerződtette az OSC Lille amerikai válogatott labdarúgóját, a legendás George Weah fiát, Timothy Weah-t, aki egy öt éves kontraktust…..
Jenkifoci 2023.07.02 12:22:02
@JuventusFanatikus: Nem mondom, hogy nem vagyok részrehajló az irányába, de talán érdemes elolvasni az életútjáról írt portrémat, mert ha az ember a gól/assziszt mutatóknál mélyebbre megy, sok lehetőséget láthat benne:

jenkifoci.blog.hu/2023/07/01/weah_juventus
A Juventus ma hivatalosan is bejelentette új igazolását, a Lille OSC-től érkező Timothy Weah tegnap sikerrel teljesítette a klubváltást megelőző orvosi vizsgálatokat, ma pedig aláírta szerződését, amely révén 2028 június 30-ig marad a zebracsíkos mezben. "A Juventus Football Club bejelenti, hogy…..
Jenkifoci 2023.07.01 21:15:10
Édesapja minden idők egyik legnagyobb futballistája volt, aki az AC Milan színeiben két Scudettót nyert és 1995-ben az Aranylabdát is megkapta. Most Tim Weah az ő nyomdokába lépve szintén meghódítaná Olaszországot. Következzék a Juventushoz szerződő amerikai válogatott játékos…..
"Képes vagyok rá, hogy Messi csapattársa legyek!" - mondta Pintér Dániel, az Inter Miami utánpótlás-csapatának 16 éves magyar játékosa a Jenkifocinak adott interjújában. Az amerikai születésű magyar fiatal az Inter Miami akadémiájának egyik legragyogóbb tehetsége, klubjával tavaly megnyerte az…..
Hungarian international Nemanja Nikolic was one of the most outstanding strikers in Chicago Fire history. He won the MLS Golden Boot in 2017 and was named to the All-Star team. During his time in Chicago, he trained with quality players such as Bastian Schweinsteiger and Dax McCarty. But he also…..
A Zalaegerszegi TE 25 éves csatára, a nigériai származású amerikai Eduvie Ikoba parádésan teljesít az NB1 idei szezonjában. E cikk írásának pillanatában 9 meccsen 7 gólnál jár, amivel holtversenyben vezeti a magyar bajnokság góllövőlistáját. De kicsoda valójában a ZTE erőcsatára, akiről legtöbben…..
A hagyományosan megszokottnál némileg korábban, már szeptember elején kezdetét veszi a Bajnokok Ligája csoportköre, s a Juventus nyomban a legnehezebb mérkőzésével kezdi a sorozatot, hiszen a zebramezes csapat a kiírás egyik esélyesének tartott Paris Saint-Germain otthonába látogat kedd…..
Jenkifoci 2022.09.06 22:36:20
@insieme: Ez volt McKennie karrierjének 20. klubgólja, ebből 10 fejesből született.
A mai nap folyamán az elmúlt időszakban megszokottakhoz hasonlóan újabb, igen negatív kicsengésű hírek érkeztek a Juventus háza tájáról, egészen pontosan a klub labdarúgóiról, ugyanis a futballista saját állítása, valamint egyes sajtóorgánumok információi szerint a Bianconeri amerikai középpályása,…..
Jenkifoci 2021.09.07 08:22:17
@Kmarcika: Nem ez volt az említett incidens. Amit te írsz, az a Honduras elleni meccs előtt történt és senki sem kritizálta miatta, játszott is Honduras ellen. A Kanada elleni meccs előtt követett el súlyos szabályszegést. Mindenki aki belső infókkak rendelkezik, arról beszél, nagyon önző és buta dolgot tett McKennie.
A magyar bajnok Ferencváros szerda este a svájci Young Boys ellen lép pályára az UEFA Bajnokok Ligája playoffjában. A csoportkörért zajló párharc igazi amerikaiak randevúját hozza: a Fradiban ott lehet a pályán a szélső védő Harry Wingo, míg svájci oldalról a vezetőedző, David Wagner és az együttes…..
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer, MLS) már rég nem a korosodó sztárok játszótere, a veteránok helyét ígéretes fiatal játékosok vették át, akikre odafigyel a futballvilág. Az MLS a közelmúltban igazi exportbajnoksággá vált, amelyre kiemelt figyelmet fordítanak a…..
He scored the goal of the season and was also chosen as the MVP of the Hungarian OTP Bank League. Now he is embarking on one of the greatest adventures of his life, going abroad to discover America, Budapest Honvéd’s home-grown player wants to become the fan-favourite overseas as well. Interview…..
Az OTP Bank Liga legjobbjának választották és az év gólját is ő szerezte a magyar élvonalban. Most pedig élete egyik legnagyobb kalandjába vág bele, légiósnak áll és felfedezi Amerikát a Budapest Honvéd saját nevelésű játékosa, aki a tengerentúlon is szeretne közönségkedvenccé válni. Interjú Gazdag…..
A Bundesliga Magyarország Facebook-oldala interjút készített velem a Bayern Münchenbe gólpasszal berobbanó amerikai utánpótlás-válogatott Chris Richards-ról. Most az ő oldalukon olvasható rövidített kivonat teljes verzióját olvashatjátok. BUNDESLIGA MAGYARORSZÁG: A közelmúltban arról lehetett…..
A Barca és a Bayern is ölre ment érte, ahogy a Holland és az Amerikai Labdarúgó Szövetség is. De ki ez a 19 éves jobbhátvéd, aki már ilyen fiatalon elérte, hogy négy nemzet focivezérei őt győzködjék? Következzék a Barcelona legújabb igazolásának, Sergino Destnek a portréja. ALMERE…..
A Tuttosport hírei szerint Paulo Dybala felépülése jól halad, és a következő bajnoki fordulóban már játszhat is akár, így ő a Roma elleni meccsel indíthatja a bajnokságot. Paulo Dybala még július végén sérült meg, a combizom sérülhetett, és bár a Lyon elleni visszavágón pályára küldte őt Maurizio…..
"Mielőtt gyerekkoromban Németországba költöztünk, azt sem tudtam, hogy létezik egy olyan sport, hogy labdarúgás" - mesélte néhány évvel ezelőtt Weston McKennie, a Juventus új amerikai középpályása, Andrea Pirlo vezetőedzői karrierjének első igazolása, a Schalke korábbi játékosa. Na de ilyen…..
Alphonso Davies, Tyler Adams, Jack Harrison, Miguel Almirón...Nagy Lorenzó? A Puskás Akadémiáról az Egyesült Államokba szerződő 18 éves középpályásnak az az álma, hogy így folytatódjon a mostanában az MLS-ből Európába szerződő fiatal tehetségek névsora. De először az amerikai egyetemi ligában és az…..
"Az el nem vállalt lövések 100 százaléka kihagyott helyzet." - Tyler Adams, az RB Leipzig 21 éves amerikai válogatott középpályása az Atletico Madrid elleni BL-negyeddöntőben igazolta egy másik észak-amerikai sportoló, a kanadai hokis csillag Wayne Gretzky örökérvényű mondásának jogosságát. Adams a…..
Július 8. és augusztus 11. között rendezik az "MLS is Back" nevű tornát a Major League Soccer szervezésében, ami az észak-amerikai profi labdarúgás visszatérését hivatott jelképezni a koronavírus miatti szünetet követően. Az MLS-ben március elején, mindössze 2 forduló után állt le a bajnokság…..
10 éve történt, hogy egy Gépmadár utcai panelház 10. emeletén végleg beleszerettem az amerikai labdarúgásba. Ugyanis 10 évvel ezelőtt ezen a napon hangzottak el az éterben a legendás angol kommentátor, Ian Darke szavai az USA-Algéria vb-csoportmeccs 91. percében: "Howard köszöni szépen és lehúzza a…..
Ő az amerikai labdarúgó-bajnokság, a Major League Soccer egyik lefoglalkoztatottabb riportere. A liga játékosainak humanitárius tevékenységét bemutató dokumentumfilmje a közelmúltban kiemelt díjat kapott a 41. Telly Awardson. Készített már interjút olyan világsztárokkal, mint Zlatan Ibrahimovic,…..
Az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecapsnél nevelkedett Alphonso Davies idén valósággal berobbant a Bayern München együttesébe és vele együtt a világ topfutballjába. Az egykori MLS-csillag a csapattársait, az ellenfeleit, az edzőket és szakírókat is lenyűgözte. A német futball legavatottabb…..
Gera Zoltán szerint ő a legmarkánsabb személyiségű játékos akivel valaha találkozott. Landon Donovan pedig azt mondja: elképesztő versenyszellem lobogott benne. Ő Clint Dempsey, az amerikai válogatott történetének holtversenyben legeredményesebb játékosa, aki karrierje során 57 gólt jegyzett az…..
Ha el is indul Amerikában egy profi labdarúgó-liga, az képtelen lesz fennmaradni. Ha lesz is ilyen kísérlet, szempillantás alatt el fog tűnni - erről értkezett a New York Post újságírója Phil Mushnick '94. júniusában, néhány nappal az Egyesült Államokban rendezett labdarúgó-világbajnokság kezdete…..