Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabor.doczi

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos, hogy nem szabad kiszámolni, mennyit költ az ember egy-egy évben autóra-motorra. Engem viszont akkor is érdekel, ha egyszer már belefutottam egy csúnya összegbe, amikor a Mazda MX-5 eladásakor egymásra raktam a szerviz-munkalapokat, és kijött, hogy csak tervszerű megelőző…..
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Örök világosságot nekik, az emberekre még egy villanykapcsolót se szabad bízni, nemhogy komolyabb dolgokat. Semmit. Vélemények az azonos című írásunkról...
gabor.doczi 2011.01.23 09:54:57
@uff68: A kereskedő feladata lenne, hogy a hátsó lámpákat is beüzemelje az első nappali menetfénnyel együtt. Amikor a gyárból a kocsi kigurul a kereskedőhöz, akkor még az első menetfény sincs beállítva. Egy plusz menüpont kitöltésével lehetne beállítani a hátsó lápák világtását is, de amint megfigyeltem - senki nem csinálja.
A mi szervizünkben, Szlovákiában ilyen nem fordulhat elő, Octaviában, Fabiában, Yetiben, minden új autóban felkapcsoljuk a hátsó lámpát is az első ködlámpa mellettivel. Hogy a többiek miért nem??? zt nem tudom...
gabor.doczi 2011.01.23 10:29:15
@zsüber: Nekem Skoda Rapidom van, 26 éves. Automata kapcsolót szereltem bele, így motor indításánál felkapcsolja a tompítottat és a helyzetjelzőket is a rendszámvilágítással együtt. Sosem kapcsolom le, de évente 20 000 kilométert megyek vele. Eléggé jól bírja az elektromos rendszere, és az égők sem múlnak ki, ha a töltéssel nincs probléma.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
gabor.doczi 2011.01.05 20:57:09
@csintapala: Nem kell külön megállni, figyelni kell.
Főúton pedig sosincs biztonságban az ember, mert mindig van, aki "még kiugrok, messze van" felfogással rendelkezik. Szóval résen kell lenni. Gyalogosnak is, autósnak is "féken kell lennie". Szerintem.
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
gabor.doczi 2010.06.16 20:45:07
@tepes: Nem kéne mindig a külföldi modell felbukkanására várni. Sokkal könnyebb valami jót csinálni, mint gondolánk. Csakhogy a kicsinyes énközpontúság befolyásol minden cselekvőképes embert. Na meg az érdekek. Ha már valakinek ütközik az érdeke, akkor minden marad a régiben.
Az internet adta szabadságot ha sikerülne meglovagolni... Á, nem eléggé érett még a társadalom, hogy ne anyázássá fajuljon.
Ezen a blogon tudatosan nem írok olyan politikai eseményekről, amelyek ugyan érdekelnek, és szívesen is olvasok róluk, de nem tartoznak az oldal profilját jelentő magyar politika témakörébe. Ezért nem foglalkoztam az egyébként rettentően izgalmas brit választással, és nem…..
gabor.doczi 2010.06.15 18:24:11
@rukmadar: Ebben semmi alkotmányossági törekvés nincs. A lényeg, hogy Gasparovicot Ficoék poulizmusa ültette az elnöki székbe. Az a populizmus, ami elővette a legutóbbi elnök-választáskor a magyar kártyát: mint ismeretes, Gasparovic ellen Radicová indult. Radicová pedig a magyarok bizalmát élvezte. A magyarok biztos szavazóbázisa sem volt elég megbuktatni a sunyi Gasparovicot.
Most tehát Gasparovic minden tőle telhetőt megtesz, hogy Ficot kormányközelbe juttassa.
gabor.doczi 2010.06.15 18:29:32
@1.szolo - 2014;): Köszönöm!
Miért kellett volna Szlovákiának Kárpátalja? A trianoni döntéssel felvidéket Csehszlovákia kapta meg. Tehát nem szlovákia. Csehszlovákia felbomlásával ( szerintem Meciar autonómiát hozott létre) szlovákia megkapta azt a területet, ami nem járt neki. Megkockáztatom, hogy ha tökösebb lett volna az akkori magyar képviselet (de a mostani eredmény igazolja azt hogy nem volt), akkor simán ki lehetett volna játszani ewgy darabot az újonnan létrejött szlovákiából.
Az újonnan létrejött szlovák vezetésnek meg akkortájt semmi más dolga nem volt, mint szétlopni mindent, ami csak mozdítható volt. A szabad-rablásnak pedig nagy ára van. Az egykoronás privatizációkból sokan milliárdosok lettek.
gabor.doczi 2010.06.16 17:21:46
@1.szolo - 2014;): Ez igaz, de elég csak megnézni, hogy az új szlovákia hajnalán kik is vezették az országot (félre).
A mai napirend előtti felszólalásokban az LMP és az MSZP frakcióvezetője – más stílusban, más szavakkal – egyaránt hatalomkoncentrációval és az ellensúlyok tudatos gyengítésével vádolta a Fideszt. Kétségtelen, az első önkorlátozónak látszó lépések óta a…..
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
gabor.doczi 2010.05.26 19:19:44
@II.Briandrew:
Félek, hogy nem így lesz. Szlovákia megint nem lesz elmarasztalva, és ez az ügy is megy a Malina Hedvig, szurkolóverés, hazafiassági törvény, meg a még rengeteg rég elfelejtett mocskolódás mellé. A kettős állampolgárságot pedig tényleg nagyon kevesen fogják igényelni, mert már itt mindenki fél. Volt már kitelepítés. Nem akarunk megint. Annyit az egész nem ér.
Az asszimilációt pedig nem lehet megállítani. Lassítani is csak egy ideig.
gabor.doczi 2010.05.26 21:01:07
@s.trigo74:
Na, ez az. Hogy lehet olyat megengedni, hogy egy köztársasági elnököt csak úgy ukmukfukk nemkívánatos személynek titulálva ne engedjenek be egy országba? És még Ficonak áll feljebb. Ő érzi mindig magát megsértve