Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Duzsi8

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve…..
Duzsi8 2010.06.02 21:23:14
Felforr a vérem, mikor a Fabregas téma előkerül, mert annyira igazságtalan az egész, hogy a katalán vérű játékosért még nekünk kell könyörögni, majd nem jelképes, hanem majdnem hogy átigazolási csúcsot fizetni, közben a Barca nevelte ki, adta meg neki azt az alapot, ami nélkül sosem fejlődött volna ekkora játékossá.

Szerencsére Cesc már nem először fejtette ki azt, hogy 1 csapat létezik számára, mégpedig a Barcelona, ide akar igazolni, amint lehet. Akiben Barca vér csörgedezik, azt sosem fogja magához láncolni egy olyan angol csapat, ami annyira "nemzeti", hogy 1 szem angol játékosuk nincs, vagy éppen 1-2 lótúró szintű a felnőttcsapatban.

Az Arsenal végtelenül hálás lehet a sorsnak, hogy kvázi ingyen a kezükbe pottyant lehetőségként Cesc megszerzése, és tudhatták már akkor is, hogy Cesc nem fogja ott húzni évtizedekig. És nem azért, mert továbbigazol a Chelsea-be vagy a MU-ba (bár pályafutása jobban alakult volna eredmények terén, ha ezeknél van, nem az Arsenal-ban), hanem mert haza fog térni.
Ez így is alakult, elég szomorú lenne Cesc ha a VB után London-ban kéne lehúznia még 1 évet, persze van akkora profi, hogy leszegett fejjel is 100%-ot nyújtana, ahogy tette ezt idén is, aztán a jutalma a nagy semmi lett.
Ebből a szempontból csúcspont volt az Arsenal-Barca BL párharc, ahol Messi üzent is a visszavágón Cesc-nek a 4 góljával.

Végül pedig a szokásos körök, hogy Fabregas a Barca-ban nem lett volna akkora játékos, mint az Arsenal-ban lett. Tény, hogy nem lett rosszabb, sokat tanult, tapasztalt az angol bajnokságban. De hogy az ilyen tehetség a Barca-ban is megtalálta volna az utat felfelé, az egészen biztos. Ahogy Piqué-ből is világklasszis védő lett, Messi-t nem kell méltatni, nos Fabregas is ebből a generációból való.

A legbántóbb hogy a saját nevelésű játékosért, aki az alapokat itt kapta meg, ami nélkül lehet, hogy valahol mosogatna éppenséggel Cesc, most ezért a tehetségért még nekünk kell óriási összeget leperkálni. Éppenséggel az Arsenal utalhatta volna a lovét évről évre, a "lerablás" miatt is.

Wenger pedig ne erre felé nézelődjön szét, hanem londoni grundokon keresgéljen angol tehetségeket, máshonnan egészen könnyű ellopkodni őket. Nyisson akadémiát a Holdon, és az ottani tehetségeket vigye az Arsenal-hoz. Bár akkor sem fog semmit nyerni már.

És remélem a Barca is tanul belőle, hogy a kincseket nem engedjük el csak úgy, hogy a szerződésbe ne foglalnánk bele valamilyen visszavásárlási árat, mint nevelőegyesület.
Elvileg létezik már valamilyen jogszabály, hogy a 21 vagy 23 éve aluli játékosért később a nevelőcsapat igényelhet valamennyi pénzt, persze ez Cesc-re valamiért nem vonatkozik nyilván. Akkor még lehet nem volt ilyen szabály.

Bocs a fél-offért, de ezt a Cesc témát nem tudom lenyelni. Ahogy az Arsenal viselkedését sem.