Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bzmot

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor első V43 modellemet kézbe vettem,hirtelen ránézve gyönyörű darabnak tűnt,nem gondoltam arra milyen sok hiányossága van,hiszen elvakított a valós életbe is szeretett Ganz mozdonycsoda képe.Örültem,hogy nekem is lehet egy saját V43-asom,habár kicsibe,de az is valami.Csendes a…..
Gondoltam... Dogmatika dolgozat 2010.05.08 14:18:00
Írtam egy kicsit vad házidolgozatot... kicsit hosszú. Véleményeket kérek!             Merre tovább?   Utak és lehetőségek görög katolikus egyházunk előtt az „Orientalium Ecclesiarum” és az „Orientale Lumen”…..
Még talán sokan emlékeznek a híres/hírhedt esetre, amikor – néhány éve – egy katolikus tábori püspök elhagyta a hivatását. Válaszul a legkülönbözőbb érzelmi reakciók születtek: a jámbor hívő katolikusoknak összerándult a gyomra, internetes portálakon pedig…..
Bzmot 2010.08.14 23:31:06
@Karl: "Zulehner - Mo.-n még mindig fekete listán van, vagy damnatio memoriae? ... - azt mondja, hogy a krisztusi közösség élete, de kifejezetten a szentmise akkor tölti be a feladatát, ha gottvoll (Istennel teljes) és erlebnisstark (erös élmény(ek) jellemzik). "

És akkor mi van, ha Zulehner azt mondja? Ki az a Zulehner? (<-- költői kérdés)
Az ortodox és katolikus tradíció szerint a Szentmise/Szent Liturgia célja nem a szakrális maszturbáció (a közösség igényeinek kielégítése - adott esetben "élményekkel") -, hanem az, hogy Krisztus jelenléte, áldozata megjelenjen. Az Eucharisztia nem a közösség terméke. Épp fordítva: a közösség gyűlik az Euchrisztia köré.
Ha valakinek ez a szemlélet túl tridentistásnak tűnik, vegye elő a bizánci Liturgikont.