Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Protomaci

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
linux Hiba miatt késik a Linux 3.0 2011.07.19 19:48:00
Linus Torvalds bejelentette, hogy egy hiba felfedezése miatt elnapolja a Linux 3.0 kernel kiadását. Az idén 20 éves Linux operációs rendszer atyja májusban döntött úgy, hogy verziószámot ugrik, és 2.6.40 helyett 3.0-ás lesz a kernel következő kiadása.Hugh Dickins fedezte fel a…..
Protomaci 2011.07.20 11:54:11
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Linuxos oldalon ez egy elég erős de őszinte vélemény. Most ő és én bemutattuk mi a linux gyengéje. Az hogy nem win. Amerikába a fiatalok Mac-et használnak.... a munkahelyeken win PC van. Erre a 2re kompatibilis a fejlesztés ( Office for mac vagy iTunes for win )
És tényleg ha bekapcsolom ezt a kettőt és bedugok valamit .. az 3 másodpercig gondolkodik 1 percig telepít... és paff kész.. nem kell a driver telepítés..mert a rendszerbe benne vannak a legtöbbek
tudom linuxban is de ott sok dolog nem egyértelmű neki :S...pl a ps2-es kontrollerem, vagy a kormányom.
Protomaci 2011.07.20 12:16:35
@$pi$: Kedves $ip$ ez igaz is meg nem is.

Mert a legtöbb program amit igazán használnak az nem az eredeti hanem alternatíva.
És szép és jó egy Gimp ( én is használok ..de ez csak példa ) de a fotoboltos kolega nem fogja használni mert a gombok máshol vannak. És ő művész, nem számítás technikus, örül a gombok rendes helyének, és puszanat ( tapasztalat, van olyan személy mellettem aki Gimpet tanult meg használni suliban és a PS-ben már nem talált semmit ..fordítva is igaz )
kövi példa OpenOffice :D... szép és tényleg jó
apám a 2003-mast tanulta meg használni a 2007-es officet gyűlöli.. és azt mondta nerakjak a gépire openoffice-t ... miért metr idős és nem tud alkalmazkodni már az új rendszerekhez. Ja és mi a végzetsége. Számítástechnikus

Amíg a legtöbb helyen MS az oktatás és az elvárás az MS lesz az átlag vezető szerep is.

Adj a cégeknek támogatottabb rendszert
Iskoláknak kedveltebb hátteret

Ugye mennyi pénz és energia
főleg most mekkora galiba

A mobilnál a droid működik, meg az iOS .. miért mert ott a butatelefonokat cserélték le okosra.
Le cseréli az ember egy walkman mobilt egy x10-re pl. a megtanulja használni az x10-et de neki megtetszik a galaxyS2 mit vesz a nagy átlag... nem az ősszre várható WP7-et. Hanem nagy valószínűleg a droidosat. Miért ??. A droidot már ismeri, a droidra már megvannak az appok, a droid (még) ne hagyhadta igazán sz*rban. Mivel most elterjedt a droid az nem azért volt lehető mert lefedtek egy nagy piacot a többiek elött, ehez köze nem volt annak hogy linuxos. Ha a SUN fejlesztette volna és Eartharis ( solaris után ) lenne a neve.. lehet akkor most mindenki az Eartharist istenítené... a linux és a desktop nagyon messze van már egymástól.. bocsi skacok de én így látom ( semmi harag ^^ )
Protomaci 2011.07.20 14:16:26
@KovA: kova.. elvagy tévedve barátom...

már írtam .. az emberek megtanultak progit használni és az alternatíva nem jó nekik. kész ms itt többet nyújt

Programozók - az vagyok .. kibújtatom a szöget a zsákból
C# és delphi alapúan megy a cég... a C# szerintem nem sokat mond de keress rá wiki-n. És igen, egyre több cég használja mert a cégek/végfelhasználók 89-százaléka ablakos, 10% almás.. az 1 százalék le van tojva, szokszor még az alma is..pedig az kb a 4 miliárd ember 10%-a. És az alternatívákat egyéni fejlesztők/kiscégek csinálják. nincs bennük pénz vagy kitartás. vagy kiadják Win alá is a terméküket hogy megérje .. de ők C-ben írták amit 2 féle fordítóval megküldek és kész. ja az a baj hogy a C egy nehéz nyelv, a Javat meg nem szeretik annyira mint a C#-ot. szopás...... fejleszt az ember vagy pöcsöl

Elöttem hozzászóló IT-s kolega. Én is mindenkinek a rendszergazdija vagyok. Kaptam egy gépet amire raknom kell egy xp-t. elavult gané de ő azt kérte mert azt tudja használni. volt linuxa. 2 hét után újra rakatta velem mert nem tud rajta játszani.
mondom de ott a wine .. azt elindítod és ugyan annyi ha nem gyorsabb...
Válasz ??.... de őneki akkor is win kell

És miért ??... mert az emberek hülyék és makacsak. mind a 6-7 milliárd ... és ebből vannak a linuxosok akik nem hülyék de 2szeresen makacsak. mert kiállnak egy olyan harctéren MINDIG harcolni ahol a win és a Mac ( nem bírom de van benne igazság hogy nem szar ) ellen amihez képest mivel jön föl egy "linuxos" barátom ( akinek win7 van a gépén )
- ext5 ... az NTFS régi
NTFS 3.1 a vista idejében jött létre ..csak a ott nem verik a verziószámot ... mert a fájlrendszer változása ijesztőbben hangzik mint egy böngészőé.
- Hányféle képpen tudja forgatni a kijelzőt
jó nekem viszon hányféle felbontásban fut a WoW vagy a Crysis a gépemen.... ja hogy amikor annó a linuxon WoW-ozni akartam akkor 10 soros leírás volt a winihez amivel működött ( 10 sort kellett beírni a commandba.. amit én nem is értettem mért nem elég futatni csak a progit ) ... megsúgom 16 millió ( csak ) az eredeti WoW-osok száma ( a törtön még van 2-3 millió ) az már a linuxosok fele.
- vírus mentes
Baszki amire program sincs rendesen csak alternatíva arra vírust se írnak, nagyobb kárt okoznak egy winhálózat megbénításával mint egy linuxos kakidobálással ( tudom a virust csak én tudhatom elindítani..ez olyan mese mint a huzat- remotingControllal belehet még az OS nélküli gépbe is mászni csak neten legyen
+ ja hogy a linux meghal net nélkül mert nem tudsz hozzá honnan software-t leszedni, a winhez elég ha bemész egy MM-b vagy e-digitbe XD

Bocsika de már nagyon rosz volt nézni hogy elbeszéltek itt egymás melett .. lehet szidni de ennyi :S
Ropee küldött egy érdekességet, a kultikus kamionos játékkal kapcsolatban. Megtaláltam a neten a Hard Truck 2 (alias King of the Road) orosz borítóját, ami szerintem kísértetiesen hasonlít a borzalmas Over the Road Racing borítójára. Mivel a Big Rigs is orosz, felmerülnek…..
Protomaci 2010.11.08 16:42:56
www.youtube.com/watch?v=GYy5E89zpds

Freddy ez minden kérdésedre és reménykedésedre választ ad. szerintem ez nem lesz bemutatva .. sőt biztos nem.
Még talán 2007 végén, mikor kezdtem kifogyni a szar játékokból, lázasan átnézegettem a gyűjteményemet, hogy mi illene még bele a sorozatba. Ekkor botlottam bele a Starsky and Hutch-ba, amelyet régen egy gabonapehelyhez adtak ingyen (full verzió) és anno minimális elvárással, de…..
Protomaci 2010.09.01 18:56:28
Ha valakit esetleg valaha is érdekelt, mi áll e kakiság mögött...  ..
Protomaci 2010.08.28 13:04:51
Na tessék, már megint eltelt egy év? Durva. :) Az utóbbi egy év alatt 18 hivatalos videó jelent meg, de ezek mellett még csomó más dolog, gondolok itt pl a pár "Ingyenes, de jó/rossz" bejegyzésre, a hol rövidebb, hol hosszabb kiegészítőkre, trailerekre stb...…..
Elvileg nem akartam szóvá tenni, de mivel annyian elküldtétek, ezzel talán csillapítható a roham. Elég frissen megjelent a léghajós eposz új része, ahol már nem Pierre Hitlert kell megölni, hanem egy kódoló kütyüt kell megszerezni, mindezt már orosz egyenruhában (Dickanov…..
Zoly mesélte, hogy tegnap volt valami szépségverseny (World Cyber Girls) ahol kérdezgettek a nőktől és az egyik arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc játéka azt mondta (egy másik mellett), hogy Mesterlövész :PÁllítólag nagyot hördült a tömeg. Ezt látta még valaki? Ha a hölgy…..
Rossz PC Juniorok Far West Part II 2007.11.21 18:09:00
Réges régen... egy messzi messzi vadnyugatban.....
Hellósztok Már napok óta gondolkodom egy új intrón, van pár jó zeném, ami passzolna, de hátha másnak is van valami jó ötlete.Legyen az a rész egy dalból max 20 mp (legyen befejezhető), de ha valaki nagyon frankó, rapper, operaénekes (stb) vagy van egy bandája, és…..
Nos, múltkor beszámoltam 590 forintos beruházásomról, most jutottam el oda, hogy felrakjam a gépemre.Van egy elég érdekes intrója az egésznek, tart vagy 2 percig és nem szól igazán semmiről, de egész tűrhetőek voltak az animációk.Mivel az intro után sem lettem okosabb (a dobozon…..