Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horn Mici

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A friss, roppanós zöldhüvelyű ceruzabab mindig ámulatba ejt. Az a harsogó zöld szín, azok a vékony, egyenes szárak... Bevallom először a látványba szerettem bele. Itthon nem mindig lehetett ilyet kapni, hiszen alapvetően, ha zöldbabról beszéltünk, akkor a klasszikus sárga jutott mindenki eszébe.…..
Babits szerint „a műfordítás az idegen nyelvű kultúra birtokbavételének legmagasabb formá­ja”. A műfordítók mégis az irodalom legelfeledettebb és a könyvpiac legkihasználtabb szereplői. Pedig nélkülük nem lenne világirodalom és talán még minden idők legeladottabb kötete, a Biblia sem létezne.…..
fáymiklós Valamit mondani kell 2017.10.25 07:26:00
Nyilván kínos és értelmetlen bármit hozzátenni a Marton László-ügyhöz, meg ha az ember róla beszél, akkor magáról is beszél, vegyetek példát rólam, mennyivel jobb fej vagyok mint a rendező úr. Nem is róla szólnék, hanem a Vígszínház tegnap kiadott közleményéről, ami ötször is megérkezett a…..
Horn Mici 2017.10.28 21:30:08
@Állítsuk meg a .........: nem Marton osztályába járt, hanem Horvai István és Kapás Dezső növendéke volt.
Fotó: Fülöp Dániel Mátyás  Az első komolyzenei koncertjeimen előfordult, hogy unatkoztam – meséli Rohmann Ditta csellóművész, akiről semmiképpen nem állíthatjuk, hogy kizárólag a klasszikus zene világában mozog otthonosan. Olyannyira nem, hogy fellépett már az Akkezdet Phiaival is, és rendszeresen…..
Az utóbbi években néhány kiadó elkezdett megjelentetni olyan külföldi klasszikus gyerekkönyveket, melyek a hazájukban évtizedek óta olyan népszerűek, mint nálunk pl. a Pöttyös Panni, a Boribon, vagy Janikovszky Éva (és még sokan mások) könyvei. Mi ebbe az áramlatba a Kistigris és Kismackó…..
Egy barátnőmmel nekivágtunk az estének, hogy ismét elveszítsem a szüzességemet – ezúttal a Királyfürdő volt soron. Még sosem jártam ebben a patinás épületben, ami valamikor törökfürdő volt. A Fő utcában szerényen fák és bokrok társaságában húzódik meg a magasabb…..