Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szlala

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztatészta Az idő múlása 2012.04.04 08:00:00
Tavaly ilyenkor izgatottan és egyben teli félelemmel vágtam bele a blogírásba. Vajon kíváncsi lesz valaki egy lány kalandozásaira a tészták világában? Elegendő lelkesedés és szeretet van bennem ahhoz, hogy átadjak egy életérzést? Lesz minden tésztához egy emlék, egy…..
Annyit kérek, hogy ha kiteszitek, mindenképpen álnévvel. Mert a néptáncos bosszú olyan, mint a Blöffben a cigány bosszú... Elég kellemetlen. Mondjuk legyen Muddy az álnév.    A modoros táncházba járó   A házigazda: Érkezését igyekszik nagyon látványosan tenni:…..
szlala 2010.05.25 11:17:47
Sziasztok!

Na jön az a "hírhedt" néptáncosbosszú. :D
Először is, grat a cikk írójának, ahogy fló is mondta, zseniális, jól el vannak találva a típusok. Mindegyikbe bele tudnék kötni, de felesleges, úgysem skatulyázható be az ember egy-egy ilyen kategóriába szerintem.

Magamról azt tudom elmondani, hogy ez a társaság az életem, nekem a táncházak a legnagyobb bulik, holott mellette máshová is eljárok, és a legtöbb táncos-zenész barátom ugyancsak így gondolkodik.

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak szemezgettem. De azért hadd reagáljak.
Ez, hogy a néptáncost messziről ki lehet szúrni, sztem egetverő hülyeség. :) Higgyétek el, aki állandóan "népnemzetiben" mászkál az sokszor sajnos vajmi keveset tud a folklórról (sok ilyennel találkoztam már, azt sem tudja miféle az a szoknya ami éppen rajta van).
Másfelől pedig ha valaki egy folkprogramra (vásár, táncház, akármi) így öltözik ki, azzal semmi baj sincs. Ha dizsibe mész, oda is olyat veszel fel, ami oda illik. Csajok picsaszoknyát, srácok vmi menő izompólót vagy mittomén.

Sok olyan emberrel találkoztam már táncházban, aki csak betévedt oda. Ha éppen van rá lehetőség, szoktuk őket segíteni, tanítani. Erőltetni nem erőltetünk semmit. Nem hiszem hogy a néptáncosok fújnának az olyanra aki nem tud velük mulatni. Én inkább azt nem szeretem, ha valaki nem ért hozzá és mégis okoskodik, hirdeti magáról hogy ő mennyire népiarc. De azt hiszem ez minden területen így van: egy gyárban sem szeretik a tapasztalt munkások ha vkinek nagyobb a szája mint a szakmabeli tudása.

Valaki írta ezt a rivalizáló tánccsoportos dolgot. Az a helyet, hogy én bunkó paraszt vidékiként ezt még nem nagyon éltem meg, inkább budapesten tapasztaltam csak. Ami valamilyen szempontból érthető. Nálunk mindenki ismer mindenkit, a táncegyüttesek tagjai együtt isznak-táncolnak a táncházakban, és egyáltalán nem vagyunk ellenségesek, sőt jó barátaim vannak más együttesekből. Az megint más kérdés, hogy meg van a véleményünk egymás táncáról, a tánchoz való hozzáállásról. De ezért nem nézünk ki senkit.

Aztán. Könnyen lehet h úgy érzitek, ez a táncos világ nagyon zárt, és nem nyit senki felé. Még aki velünk is akar mulatni, annak is tudnia kell a táncokat, a nótákat. Nos, én erről azt gondolom, sosem zártunk ki senkit. Nyilván nem egyszerű egy ilyen világba belépni újként, de ha az embert tényleg érdekli, hamar beleszokhat. :)

Na mindegy, téphetném itt még a számat évekig, nyilvánvaló hogy csak az ért meg igazán, aki benne él ezekben. És ezt nem fennhéjázva mondom, hogy hú hülyeköcsögök nemtudtok semmit, hanem ez egyszerűen így van. :)

Konklúzió: szeressetek minket, mert jó arcok vagyunk! :) A magamutogató "népiarckodókat" pedig mindenki ítélje meg maga, nekem is megvan róluk a véleményem. A fonott haj pedig igenis jó. :) Mondjuk a 40 éves nőnek kevésbé...

Jóság van.