Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tzl

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kevés olyan vendégünk volt már, aki külföldön próbált szerencsét, és neves játékcégeknél hagyta ott a kéznyomát. A Kecskemétről származó Vass Attila is ezt a tábort erősíti, és különösen mozgalmas életutat tud felmutatni: ott volt a sűrűjében a Segánál, a Sonynál, dolgozott önvezető autókon és…..
Lassan vége a karanténnak, az emberek szerte a világban boldogan kimozdultak, mozognak, sportolnak, szórakoznak, fosztogatnak és rombolnak. Pont, mint régen. Ahogy egy kicsit csökkent a figyelem a vírus irányában, úgy robbant be a megkülönböztetés. Szerencsére nálunk a sportban nincs ilyen. Nem is…..
Mivel szerda van, így a szokásos katalógusos napot tartjuk meg itt a blogon. Mivel a Scalextric kiadványok voltak az utóbbi időben soron, így gondolom nem lepődtök meg rajta, hogy a mai napon is autópálya játékokat gyártó cég kiadványát osztom meg veletek.Ezúttal az 1990-es katalógust…..
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
Mivel szerda van, így a szokásos katalógusos napot tartjuk meg. Ezúttal még mindig a Scalextric kiadványait osztom meg veletek.Ezúttal a 20. évfordulóra készült 1979-es katalógust lapozgathatjátok át, ami mind terjedelemben, mind pedig játékokban messze túlmutat az eddig megismert darabokon.…..
Régóta gyűjtögetem a képeket a gyárról, és mivel nem akartam ezt az évet lezárás nélkül hagyni, ezért laza négy óra alatt összerendeztem őket, és most felrakom az egészet ide. Szép zárása az évnek, jó nézelődést! Elég nagy, 105 képes anyagról van szó, Lehet, hogy némelyik már volt a blogon, de a…..
Tzl 2020.03.19 08:57:49
@Sidaries: Köszi. :)
Az alváz rozsdásodásáról talán itt is volt már cikk.
Az biztos, hogy az epoxi bevonat addig jó amíg sérülésmentes, de ha valahol megsérül, és bemegy alá a nedvesség, akkor alatta jobban tud rohadni, mintha nem is lenne semmi. De ugyanez igaz a porfestésre is.
Aztán közben nézegettem az üvegszálas kasztniról képeket, és ahogy látom csak az ajtók bekötési pontjainál van megerősítve egy-egy lemezzel.
A rozsdamentes lemezek hogyan vannak rögzítve? Csavarozással, vagy ragasztással?
Írtam már, hogy van pár dolog, amit nehéz beszerezni egy Deloreanhez, ha megsérül. Az egyik ilyen a bal első acélelem. Nem tudni miért, de ezekből vagy sokkal kevesebb készült vagy elvesztek, megsemmisültek a cég felszámolása alatt. Logikus lenne, hogy akkor ezekből újat kell gyártani és jó pénzért…..
Tzl 2020.02.26 16:25:43
@Sidaries: Elég hiányos tudással rendelkezem a fémmegmunkálás területéről, ezért nem szeretnék az okoskodásommal egy öngólt rúgni magamnak. :)

De az biztos, hogy a lemezeket préselik, és az általad zárójelbe írt "mould" szó egyértelműen az öntés, ami teljesen más. Szóval vagy nem a lemezek szerszáma ez, vagy az angol megnevezése nem ez.

Most nézem az eredeti cikkben lévő megnevezés a "body part press moulds". Lehet, hogy a mould itt öntvényt jelent és nem öntést. Vagyis ez a présszerszám öntvénye.
És akkor nem az öntőformákat dobálták a vízbe, hanem az öntvényeket. :)
Mivel szerda van, így a szokásos katalógust osztom meg veletek. Még bőségesen vannak Scalextric kiadványok, így az autópályákat gyártó cég újabb lapozgatható katalógusát osztom meg veletek.Ezúttal az 1970-es kiadványt lapozgathatjátok át, amiben az autópályákon kívül más stílusú játékokat és…..
Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben ismét igyekeztem öt érdekes és jó áron megvásárolható régi játékot csokorba gyűjteni nektek.Remélem a felhozatalban ezúttal is megtaláljátok azt a játékot amivel érdemes bővítenetek a gyűjteményeteket vagy esetleg…..
Minden fehérvári ismeri a Csitáry G. Emil Uszoda homlokzati falfestményeit, de kevesen tudják, kik is készítették ezeket a képeket. Nos, ugyan nevekkel én sem szolgálhatok, de nemrégiben tudomásomra jutott, hogyan is születtek ezek az alkotások. De még mielőtt a festményekről írnék, hadd ejtsek…..
A mai napra egy olyan játékot tartogattam nektek, ami mind hazánkban, mind pedig Csehszlovákiában nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Ez pedig nem volt más mint a Hej Rup figurák, amelyeket itthon Parány Peti néven lehetett megtalálni a boltok polcain. A játék amúgy Csehszlovákiában készült és…..
Kicsit ódzkodva mutatok be olyan játékokat amelyek nem működőképesek, de a mai napon kivételt teszek ugyanis a Virage szovjet RC irányítású kisautó egy igazi klasszikus darab a 70-es évek végéről.A szovjet játékgyártásban nagyon fontos szerepet töltöttek be a fiúknak készített járművek. Ezek között…..
Lefordítom, mit jelent a "soha a büdös életben" a tévés szaknyelvben: amint a csatorna azt akarja, igen. Robert Kirkman, a The Walking Dead képregények és sorozat írója, a Fear The Walking Dead című testvérsorozat ötletadója először az első FTWD évad során válaszolta azt a nyilvánvaló kérdésre,…..
Soha nem érdekeltek az autók. Nem tudom, pontosan miért, de teljesen hidegen hagyott minden Ferrari vagy Lamborghini, amit látva a haverjaim konkrétan orgazmusközeli állapotba kerültek, és bár láttam, hogy ezek az autók szépek, sőt, tulajdonképpen egy Trabantban is megláttam a…..
Sokat gondolkodtam rajta, hogy háborogjak-e a sok hülyeségen, ami a médiából folyik egy balesettel kapcsolatban, vagy hagyjam szó nélkül. Természetesen nem akarok véleményt alkotni, találgatni meg végképpen nem szeretnék, de szögezzünk már le pár dolgot! "Úgy tudjuk, a baleset…..
Tzl 2015.02.18 13:50:09
@kipe: Attól azért nem kell félni, hogy néhány tized másodperces felemelkedés hatására jelentősen fel tudna pörögni a motor, pláne ha ez már az ütközés után történik, mikorra a légzsák szenzor már érzékelte az ütközés tényét, és onnantól már minden csak utólagos történés.
Sokkal valószínűbb az ellenkezője, hogy a kerekek forgási sebessége kisebb volt az ütközés pillanatában a ténylegesnél, pl. keresztbe csúszás vagy blokkolás miatt.

@Car Mandiner: Nyilván nem perdöntő egy ilyen mutatóállás, akár az általad leírt dolgok miatt is, csak mint redundás információ, egy a sok közül ami egy helyszínelő rendelkezésére állhat. Aztán majd ő eldönti mennyire veszi figyelembe.

A sílusoddal semmi bajom, különben nem lennék rendszeres olvasód :o) csak nem volt szerencsés ez a leereszkedő hangnem egy olyan témában amiben nem volt igazad.

Jól emlékszem, hogy Wagonod van? Azért esik le a mutató sebesség jel nélkül, mert ha nem jönnek az impulzusok, az olyan mintha állna a kocsi. Nekem is volt Wagonom, és abban is léptetőmotorosak a mutatók. Odatekered őket gyújtás nélkül ahova csak akarod és ott is maradnak. Tudom, mert egyszer szétszedtem a műszereket, hogy kiforrasszam belőle azt az idegesítő csipogót, és persze, hogy nem sikerült elsőre jól visszadugni a mutatókat, mivel maguktól nem állnak vissza alaphelyzetbe. Először gyújtásra kellett tenni, hogy lássam hol a nulla. :o)

Viszont én is helybe jöttem a lófaszért, mert az a haverom, aki több mint 10 éve egy műszerfal gyártó cégnél dolgozott, és akitől ezt hallottam, most újra felhívtam, és már nem emlékszik konkrétan erre a ficsőrre. :o))))
Ezért elkezdtem kutakodni a neten, és úgy tűnik ez csak egy ajánlás volt a 90-es években amerikában, ezért ellentmondóak a leírások és vélemények, mert valamelyik kocsiban gondolom benne van, valamelyikben nincsen. De több rendőrőknek készült helyszínelési segédlet is megemlíti, mint opciót.
De a legviccesebb ennek a mechanikus előfutára a 60-as évekből: miszerint a mutató hátulját bekenték UV festékkel, és mikor az ütődéstől a mutató nekicsapódott a számlapnak, ott maradt a nyoma, ami UV lámpával leolvasható. :o)
Videóanyagunk a templomról: Mudra László, Tuszinger Károly és Bankó Roland fotói, további felhasználásuk engedélyköteles. A Mária Magdolna-templom a Mátyás-templomból: Budapest különleges, nem látogatható helyszíneiről fotógalériáinkat ide…..
Autóépítés Nincs képem hozzá 2012.07.12 19:51:00
Ma folytattam a benzinszivattyúzást, elágazásokat, csövek métereit építettem be, mindezek mellett előkészítettem az üzemanyag tároló edényzetet (benzintank) beszerelésre. Legjobban a különböző méretű csatlakozók keserítették meg az életemet, mert az egyik…..
Valami zavar van az időben az RTL Klub stúdiójában. Esetleg kétszer vették fel az Egy perc és nyersz egyik jelenetét. Vagy csak szóltak a játékosnak, hogy tessék még egyszer örülni, mert más szögből is szeretnénk felvenni. A műsor szerdai adásában háziasszonyok mérkőztek meg…..
Tzl 2012.03.30 10:20:31
@traff: Pont a legutolsó Magyarország szeretlekben tűnt fel, hogy ott se klappol minden. Pl. a szóbeszédben olyan infó is eljutott a végén a Jakupcsekhez, ami már az első játékosnál elveszett, meg a betűkitalálósban a játékos még mondta a választ, a feje feletti nagy kijelzőn már égett a kitalálandó betű.
Viszont itt jelképes ajándékokért megy a "verseny", így csak az érdekel, hogy én jól szórakozzak.