Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zaunok

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anglia szombat esti fellépése nem csak azért marad igazán emlékezetes, mert az angol támadók nagyjából 90 százaléka sérült le (a helyzet komolyságát az is mutatta, hogy a brit lapok már Michael Owen esetleges beválogatását is megpendítették), és ennek ellenére egyébként…..
Zaunok 2010.05.25 01:03:59
Akik olyan sokszor emlegetik, hogy az 1966-os VB - t az angolok egy "kapufás"góllal nyerték meg, elfelejtik, hogy annak a döntőnek nem 3:2, hanem 4:2 lett a végeredménye, tehát az angolok a fent említett gólon kívül még egyet berámoltak az NSZK - nak. Innentől kezdve nincs értelme bírói segédlettel megnyert döntőről beszélni.

Ha pedig valaki a döntőt megelőző meccseket hozza fel példaként (az argentínoktól 1 embert véleményes módon állítottak ki reklamálás miatt, illetve a portugáloknak nem adtak meg egy 11-est), akkor gondoljon arra, hogy a döntő felé vezető úton az NSZK is elegendő bírói támogatást kapott; pont annyit, hogy bejusson a döntőbe.

Az igazán durva bírói segítség nem ez volt, hanem, ami 2002 - ben a koreai "barátokköztársaság" válogatottjának spanyolok és olaszok ellen vívott meccsein történt!

Na, az volt az igazán szar VB, nem az 1990 - es!

Amúgy az új hazai angol mez nekem is nagyon tetszik, méltó a világ egyik legjobb válogatottjához. A vendégmez egy kicsit retros-ra sikerült, de ez érthető egy olyan válogatott részéről, akinek 1966-ig kell visszamennie az időben, ha a VB sikereit próbálja felidézni.

Egyébként az angolok legutóbb Glenn Hoddle irányítása alatt voltak ennyire összeszedettek, és bár sokszor emlegették őket esélyesként, 1996 óta most van ismét reális esély arra, hogy valami emlékezeteset alakítsanak. Persze Eriksson idején sem volt rossz a csapat, és meggyőződésem, hogy azért nem az angolok játszottak 2002 - ben VB döntőt, mert már a negyeddöntőben összekerültek az akkor igen jó formában levő brazilokkal. A selejtező csoportban második németek (akiket otthonukban vertek meg az angolok 5:1-re) egy gyenge ágon, Szaúd-Arábia-típusú szar csapatokat megverve jutottak ki a csoportból és azt követően irtó nagy mázlival a döntőbe, de ott nagyon simán kikaptak a braziloktól.

Bízom benne, hogy az angol válogatott győztesen fogja lejátszani az összes, Capello által betervezett 7 db mérkőzését (3 csoportmeccs, nyolcaddöntő, negyeddöntő, elődöntő, döntő) ;-)

Persze ehhez gyorsan össze kellene szedni magukat, mert még nem elég meggyőző a játékuk, az idő viszont már nagyon sürget. (Nincs jó kapusuk, a nagy neveket felvonultató védelem pedig néha csinál nagy hülyeségeket. A támadójáték jó, de egy kis odafigyeléssel még jobb lehet. Egy kicsit úgy érzem, hogy Beckham tényleg beférne ebbe a csapatba, kár, hogy a sérülés miatt csak nézőként lehet majd a VB - n)

C'me on England!