Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PDR Budgetmeister

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emberi húst trancsírozni, szemet kibökni, kiálló végtagot lemetszeni, artéria-szökőkutat fakasztani - filmen, ma már nem számít különösebben merész látványosságnak. A gorno, azaz a válogatott kínzásokra építő horrorfilm beköltözött a multiplexekbe (lásd: Motel vagy…..
PDR Budgetmeister 2010.11.03 17:21:41
A minap épp a jó öreg TESCO turkálóban kapirgáltam (mert sokszor van ott igazi gyöngyszem), mikor 699 Ft-ért belebotlottam ebbe a filmbe. Anno sokat olvastam róla, ezért 700 Ft nem sok alapon meg is vettem, és megtekintettem.
Ez a film valami bűn rossz. Azt még értem gornó, mert ugye ki kell találni mindenre valami nevet, ami magyarázatot ad arra hogy miért olyan amilyen. No de ez nem mentség arra hogy az egész erőszak illetve annak ilyen durva formája teljesen motiválatlan. Egy tragédia miatti megőrülés... sablonos, láttunk már ilyet, de el lehet adni újra meg újra. No de mindez kicsit kevés ahhoz hogy ennyire eldurvuljon valami, és átmenjen agyatlan hentelésbe. (Az mondjuk divatos húzás hogy a néző csak a film felénél kap információt arról hogy mi miért is történik. De a jó filmeknél az ilyen magyarázat bevonja a nézőt és elgondolkodtatja, itt erről szó sincs.)
Persze a "darálásnak" is megvan a maga "romantikája" hiszen Gonosz halott sorozaton és zombifilmeken "nőttem fel" én is, és azok egy bizonyos szinten nagyon jók. No de ebben a főhős több alkalommal is megmenekülhetne ha kicsit használná az eszét, az egész véget érhetne ha meghozna pár logikus döntést, (ha nem ő, akkor a többi szereplő lehetne kicsit talpra esettebb, végül is rendőrök könyörgöm) és csak időhúzás az egész mizéria. Logikátlan események sorozata adja ki az 1 óra 20 percet. A filmbeli trancsír pedig inkább zavaró, és hatásvadász, ami a zenére és hangokra ugyanúgy elmondható. A főgonosz darabolásai alatt már-már szörnyfilmekre jellemző természetfeletti hanghatások vannak... mintha egy trabant motorhangja alá bevágnánk egy V8-as Ford hangját... inkább mulatságos mint zseniális. Azt is kétlem hogy klasszikus lenne, kortalan film amit sok sok idő múlva is meg lehet nézni. (Ha valakit érdekel, 500 Ft-ért nekiadom, tuti hogy nem nézem meg mégegyszer.) Szerintem a Ragyogás, vagy a Rettegés Foka, vagy a Psycho sokkal magasabbra teszi a lécet, még ha régi filmek is. Nem tartozom azok közé akik szerint csak a régi a jó, sok tisztességes japán horror is készült a közelmúltban (A kör, harag, stb. amik kaptak is amerikai remake-et sajnos), amiket A betolakodó meg sem közelít. Valahol a Fűrész filmek (Az első jó és ötletes, a többi pocsék) és a tinihorrorok színvonalán van ez a film. Egyszerűen igénytelen na...

10/2