Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greggavin

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kritika spoilermentes. Amikor anno a True Detective nyitóepizódjairól írtam, még én sem gondoltam hogy az akkor megkezdet lendület - ugyan átalakul és kissé másféle fókuszponton hatol a nézők tudatáig, de – töretlenül fog a székbe szögezni, hétről-hétre,…..
greggavin 2014.03.14 18:57:28
@doggfather: www.youtube.com/watch?v=lRlbVdTfE08, akkor azt hiszem ez lesz az
SPOILER
Én is rákerestem azóta a kommentblogon és ha egy tipikus krimi lenne érthetők lennének ezek a kérdések, de itt a krimi, mint műfaj, szerintem csak a keretét adta az egésznek, a tartalom meg e mögött volt. Nagyon fontos volt szerintem a fináléban az utolsó 10 perc, mikor rust és marty kint beszélgetnek, amikor rust azt mondja, hogy mikor régen a csillagokat figyelte, folyton történeteken gondolkozott és csak egy történt volt, a legősibb, a jó a gonosz ellen. EZ kb olyan mintha az író magáról mesélne és elmondaná miről is szól valójában ez a sorozat. Ezt szerintem, úgy kell értelmezni, mint a nagy betűs gonosz, nem egy a rosszak közül, hanem maga a Gonosz. Sok minden utal, erre, ahogy más szereplők beszélnek a gyilkosról, pl. hogy ő már régóta itt van, sokkal régebb óta mint te szól egy ilyen mondat a végén Martynak. Azt se tartom véletlennek, mikor Rust üldüzi a gyilkost, ő végig Little Priestnek hívja Rustot, ráadásul, úgy hallod a hangját, mint valami felsőbb entitásnak, és közben Carcosa is, amiről mindenki rettegve beszél, aki ismeri, olyan mint a pokol szimbolikus képmása. És ugye apostolnak hívja Reggiet és a másik csodálóját. Tehát a gyilkos maga a Gonosz, a Sátán, Rust pedig mint a jó szimbolikus képviselője, akiről egyébként kapunk egy Jézusos képet is a fináléban kiűzi őt a világból, ezáltal nyer a jó. De ugye ,,time is flat circle", a gonosz mindig visszatér. Erre reflektál az utolsó csillagos mondata Rustnak, hogy kezdetben csak sötétség volt, de egyre több a csillag. És ha így nézzük egyrészt az olyan kérdésekre válszt kapunk, mint a mi volt Carcosa, miért hívta little priestnek cohlet, miért mondta reggie Rustnak h látta már őt álmában és újra meg fogja tenni azt a bizonyos dolgot, az olyan kérdések meg, hogy miért lett öngyilkos a tag, teljesen lényegtelenné válik így, mint ahogy lényegtelen a gyilkos személye, mert ő nem egy személy. Ezáltal nem keresel indítékot mit miért tett, stb, stb.
greggavin 2014.03.13 22:14:28
@danialves: Bocsi, túl gyorsan írtam és miután elküldtem, vettem észre, hogy a spoiler lemaradt, beleszerkeszteni meg már nem tudtam.
Nagy örömmel teszek közzé egy újabb olvasói írást, ezúttal Tintaszív mesél nekünk a spanyol koncertről, köszönet érte. Valamint ezúton kívánok kellemes estét mindenkinek, aki Prágába készül, biztos hatalmas buli lesz. !Hola! :-) A barcelonai koncertnek a San Jordi arena…..
Lezajlott végre az első olyan európai koncert, ahol blogolvasó is képviseltette magát, én pedig nagy örömmel osztom meg veletek a beszámolóját. Ezúton bíztatnék mindenkit, aki készülődik még Aerosmith bulira, hogy kövesse messin példáját; nagy öröm nekem, ha ilyen posztokkal…..
Aerosmith Blog Álmaid setlist-je 2010.02.12 11:23:00
Kihasználva az elmúlt napok csendjét a banda körül, szeretném kicsit megmozgatni a fantáziátokat (nyugi, nem fog fájni). Ezzel az ötlettel a hivatalos fórumon találkoztam először pár hónapja és nagyon jópofának találtam, remélem, ti is így lesztek vele. Szóval a lényeg:…..