Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erman

33 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolkodj józanul! Egysoros 2012.10.26 01:32:00
Aki az életet túléli, annak halál a jutalma! ..
Hangozhat el a kérdés látva a mai állapotokat.(Előbbi esetleg, második semmiképp) Igazság szerint nem voltam benne biztos,hogy az új évben érdemes egy ilyen bejegyzéssel kezdenem. Viszont ember legyen a talpán aki mutat nekem egy olyan kritikust, elemzőt aki pozitív hangvételben tud…..
„Szabadság, egyenlőség, testvériség”Védd a Köztársaságot, tartsd életben a demokráciát, és ami a legfontosabb: Legyél úgy magyar, hogy az senkinek se fájjon. ;)Gondolkodj józanul!  ..
 Társadalmunk, de remek Épp csak szólni nem merek Pont, mikor a demokrácia megremeg Milliók hangján kérlelem Fejezd be mindazt mit teszel! Mert húsomba marsz, s ez fáj nekem! De nem hallgatván intő szóra Aprók ínségéből nem tanulva Megteszed, mit kimondani sem merek…..
  Lassan lehet érdemes visszatérnem ahhoz a régi szokásomhoz, hogy valamivel többet írok a szerintem égető problémák felderítésének módjáról is. Mint ismeretes, a változás első lépése a felismerés. Szeretnék szólni az általam…..
  Újabb hosszú kihagyás után jelentkezem most újra, egy újnak nem nevezhető témával. Számos új tapasztalatot sikerült gyűjtenem amik alapján valamivel átfogóbb képet próbálok adni a bölcsességről, annak miben létéről,és arról, hogyan törekedhetünk rá eredményesen.…..
Gondolkodj józanul! Egy gondolat. 2011.08.19 01:26:00
Fantasys changed by reality, and the reality may be changed by fantasys...
Tudom,hogy hosszú ideig nem jelentkeztem. De most láttam úgy,hogy szólnom kell mindenkihez. Egészen eddig meg voltam győződve róla,hogy pusztán filozófia síkon tudom tartani ezt a blogot. Ezét most is mindnet elkövetek. Azonban kihagyhatatlan tényezőt képzi minden lelki háttérnek a…..
Bizonyára mind tudjuk,hogy folytatódik a mondás. Ezzel egyetemben ez a kijelentés már nem hiszem,hogy feltétlenül igaz lenne. Az utóbbi időben csendben várakoztam,és figyeltem. Így 2011 áprilisára már aktuálissá vált egy rövid értékelés írása. Mielőtt belefognék, szeretném…..
  Tudom,hogy mind ez ideáig várnotok kellett a erre a bejegyzésre, de sajnos sem időm, sem ihletem nem volt írni. De ma újra rájöttem pár fontos dologra, amit most szeretnék megosztani veletek. Egy sokaknak természetesnek hitt dologról, a boldogságról szeretnék ma szólni.…..
Ez esetben nem ártana hinnünk benne. No, nem kell megijedni, nem szándékozok senkit egy adott vallás követésére rávenni. De végül is úgy döntöttem eme hosszú kihagyás után, egy sokak számára érdekes és rejtélyes témáról illik írnom. Az elmúlt időszakban rengeteg…..
  Kellemes karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag, boldog újesztendőt kívánok minden kedves olvasónak! Sajnos az utóbbi időben kevés energiám volt új bejegyzést írni, de az újév elejére feltétlen készülök valamivel. Addig is,…..
Nos amikor józanul gondolkodókról beszélünk akkor kénytelenek vagyunk más köröket is lekülöníteni. Egy józanul gondolkodó definíciója: Nagy mértékben hordoz magában erkölcsi értékeket, képes mások és saját helyzetnének objektív értékelésére, törekszik saját maga…..
Idézzétek bátran mindazoknak akik oly okosnak hiszik magukat,és úgy vélik, hogy már nincs mit tanulniuk. „Az a nap mikor rájöttök végre: milyen balgaságokat tudtok összehordani, és az általatok idézett nagy emberek szavainak felét sem értitek, no az a nap, az értelem…..
Kicsit nehézkesen sikerült címet adnom ennek a bejegyzésnek, de a tartalma minden kétséget kizáróan nagy igazságokat hordoz. Sok idő után újra eljött az ideje, hogy földhözragadtabb témákhoz szóljak hozzá. Azok után, hogy az alapvető értékeket tisztáztuk, ideje néhány szót…..
Gondolkodj józanul! Jó és rossz 2010.10.29 01:17:00
Ez a bejegyzés nem lesz túl hosszú, és tartalma lehet sokak számára nem fog újat mondani. De inkább azoknak szánom akik az elmélkedés művészetét csak nem rég kezdték el. Pár alapvető fogalmat szeretnék tisztázni, leírni,hogy szerintem hogyan is értelmezhetők legmegfelelőbben.…..
Rengetegen éreznek úgy, hogy az igazság megállás nélküli hajszolása valóban csillogó eredménnyel kecsegtet. Sok esetben azonban előfordulhat, hogy messze nem azt találják amire számítottak. Biztosan Te is voltál már úgy,hogy valamiről teljesen meg voltál győződve, hogy az úgy…..
SziasztokNem tudok úgy felszállni egy villamosra, hogy ne halljam a mellettem ülő bőgatyás, csicsás pólós, Converse cipős ember szörnyű, és ízléstelen "zenéjét". Mindenki úgy oda van az "új stílusért" csak azt nem értem, hogy mi a fene jó benne? Jól van,…..
Sziasztok A mai világban nem tudok úgy bemenni a miskolci plázába, hogy ne találkozzak 2-3 divatköcsög pénzes csajjal, akik nem tudnak másról beszélni, csak a ku*va Facebookról. Nem értem, hogy mi a retkes meg nem mondom mimért kell azt a nem mondom ki mit annyira isteníteni. Tőlem…..
 A most következő bejegyzésben, arról kívánok szólni, milyen módszerek szerint élhetjük életünket. Három egyszerű kategóriát érdemes megemlíteni. Az első és egyben legfelelőtlenebb módszer a teljes szabadon futás elvét követi. A lényege,hogy semmilyen formában nem…..
Vajon észre lehet-e venni az ilyen becses pillanatokat? Vagy egyszerűen tova tűnnek a semmibe?Egészen eddig várakoztam egy alkalomra,hogy végre írhassak erről a témáról. Szerencsére a sors úgy hozta,hogy most megírhatom ezt a bejegyzést, hála egyik olvasómnak, aki megihlette ezt a…..
Tisztában vagyok vele,hogy nem efféle cikkek írására szegődtem mikor ezt az egészet kezdtem. Ennek ellenére szeretnék említést tenni erről a témáról is néhány mondat erejéig.Már csak azért is,mert ez a 13. bejegyzés, és ebben nem szeretnék sokat írni. Bizonyára mindenki…..
Az elég szimpla cím ellenére, megpróbálok egy kellően tartalmas bejegyzést kerekíteni ebből. Hosszú elemzések, és okfejtések során eljutottam, arra a pontra, hogy végre ténylegesen a problémák megoldásáról írhatok. Néha előfordul, hogy el kell távolodnunk egy problémától,…..
erman 2010.09.21 02:55:29
@keszerika: Köszönöm szépen.:) Igyekszek tartani a színvonalat a továbbiakban is.
Addig is:
Gondolkodj józanul!
   Kicsit ellentmondásos lehet sokak számára a fenti cím. Azonban a cikk tartalma magához a remény fogalmához, és annak pozitív és negatív hatásaihoz kapcsolódik. Tudom régen írtam bejegyzést, de ez…..
erman 2010.09.21 02:35:40
@keszerika: Nem is szabad feladni a céljainkat! Helyes,hogy kitartó vagy!Egy dolgot azét megjegyeznék itt:adott esetben egy dolog elbukása, nem feltétlen jelenti a remény halálát is.
Huh, ez sok témát felvetett most bennem.
Ez a bejegyzés is el fog térni a meg szokott sémától. De igazából nem bánom, mert a stílus váltása nem miden esetben eredményezi a minőség romlását. Szörnyen nehéz feladat lesz számomra megőrizni ennél a témánál az objektivitásomat, egy kér résznél biztosan kudarcot is…..
erman 2010.09.21 02:26:17
@keszerika: Hát igen...
A fájdalom valójában egy védekezésre szánt dolog. Legyen az fizikai, vagy lelki fájdalom.Erősebb tud lenni bármilyen más érzésnél.A legnegatívabb,és egyben pozitívabb tulajdonsága is az,hogy rögzül. Egy régi boldog emlék intenzitása sosem lesz akkora,mint gy régi fájdalomé. Utóbbi ereje ugyan akkora mint mikor először éreztük, bármikor is idézzük fel azt.ez segít észben tartani mit ne tegyünk újra.:)Ettől függetlenül nem hiszem,hogy a fájdalom bármikor jó lehet valakinek. Kivéve,ha esetleg azt szereti.;) A szerencsések mások példáján okulva tanulnak.;)Bár az vitathatatlan,hogy minél több fájdalmat él át valaki,és dolgoz fel sikeresen, jelleme annál szilárdabbá válhat. Azonban,ha képtelen ezen érzés egészséges megemésztésére, akkor jelleme negatívan is torzulhat.(Ez a gyakoribb sajna)