Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sydneybeachgirl

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyél amit akarsz és menj velük biciklizni!:) Most komolyan, nézzük az elejétől ezt a kajálás dolgot. Sokan téveszmék áldozatai az ételekkel kapcsolatban. Nézzünk pár példát erre. Hülyének lenni szabad, de nem tesz jót. Az emberek hajlamosak mindent megvenni a…..
Intro A fogyasztói társadalom kellős közepéről nemrégiben sokkoló hír érkezett: nem fogynak úgy az e-könyvolvasó eszközök, mint azt várták/tervezték/szeretnék. Karácsony előtt a legtöbben arra voksoltak, hogy ez a karácsony már biztosan az e-könyvolvasóké lesz. A szomorú…..
sydneybeachgirl 2013.04.23 02:46:21
@Dworkyll: köszi...sajnos nem a tok hiány a baj - van 4 tokom...hanem az hogy tokkal nehezebb olvasni mert úgy nehéz a kindle, tok nélkül nagyon kényelmes, de ha tok nélkül marad akkor bizony törik ...nagyon törik...lehetne egy kicsit tartósabb a cucc mert igy -évente új gépet kell vennem- már kezd egy kicsit drága lenni :((((((((((((
sydneybeachgirl 2013.07.22 12:41:44
@.carlos.: köszi a tippet! Jelentem hogy időközben elvittem túrázni a kindle paperwhite-ot és túlélte! Tokban volt :) Azóta megjárta már Kínát is - jelentem ott is müködik az Amazon Kindle store habár a 3G az nem egy wifi azért ott is akadt :) Ám megvallom mostanában egyre jobban frusztrál az amazon földrajzi diverzifikációs árképzési stratégiája...szinte minden ebook drágább Ausztráliában mint az angliai vagy amerikai verzió - ami nem egy nagy meglepetés és persze lehet trükközni hogy pl az angliai account-al lép be az ember de az macera..a kobo tartósan és mélyen aláígér a kindle shop árainak (pl egy könyv kindleben 25dollár, koboban 12) szóval lehet hogy jövőre egy kobo is jön a kollekcióba és majd az ár dönti el hogy egy kiadvány kindle-re vagy kobora kerül . Kobo-t még úgysem törtem :)
IndiaPass Folytatjuk... 2013.01.30 08:00:00
Drága olvasók! Nos, összeszedtem magam, hogy végre tudjak valami kis magyarázattal szolgálni az utóbbi két hónapos csöndre. Akik olvassák a Facebook oldalunkat, azok már értesülhettek a szomorú tényről, miszerint Jojó es én hazajöttünk, Laci meg maradt. Ezt a döntést több…..
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
Új időknek új dalai szólnak, a méltán népszerű Kindle WiFi (újabban Kindle Keyboard WiFi) már csak viszonteladóktól kapható, tőlük is csak használtan illetve újracsomagolva (refurbished). Aki arra a generációra vágyik (én megértem) annak már csak a Kindle Keyboard 3G maradt.…..
sydneybeachgirl 2012.05.09 12:43:55
@Atyaman: hát akkor mondhatjuk hogy ennyit a "touchról" :) Ugye ugye az Amazon is inkább megfogadta volna a fejlesztők aranyszabályát "működik?akkor ne piszkáld":) Tényleg rosszabb az olvasási élményem a touch-on mint a keyboard-on tehát én visszanyergelek a keyboardra...
Kezdjük ott, hogy sokan várják a szines eInk eszközöket, mint egy ésszerű következő lépcsőt, köztük példának okáért Auer olvtárs. A fejlesztése évek óta húzódik, piacképes verzió nincs a láthatáron, és valóban valós igény lenne a szine eInk? Megéri beletolni a nem…..
sydneybeachgirl 2012.04.28 00:26:44
@Teddy Beer: Teljesen egyetértek...színes eink? ott a tablet ha valaki képeskönyvet akar olvasni - gyerekkönyvek stb - regények maradjanak csak szemkimélő fekete fehérben.
E-könyv olvasók eInk vs. TFT 3.0 2012.02.23 14:02:00
IntroTeljesen meghökkentő volt visszaolvasni, hogy akár egy-két éve is milyen technológiák voltak elérhetőek ebben a témakörben. Jelen írásnak az adja az aktualitását, hogy hónapok óta van szerencsém párhuzamosan használni két eszközt, amik igenis történelmet csináltak a…..
sydneybeachgirl 2012.04.14 04:27:39
hmmmm...nemrégiben volt lehetőségem kipróbálni a kindle fire-t és egyáltalán nem tetszett. A Kindle Fire képernyőjén TÉNYLEG nagyon erős a visszatükröződés -glare- amerikai ismerőseim is inkább tabletgépként használják mint könyvolvasónak. A Cloud szolgáltatás azonban az USAn kivül nem működik vagyis jelenlegi konfigurációjával a fire nagyon nem éri meg a világ más tájain mert olvasni nem lehet rajta kényelmesen, tabletként meg nem lehet kihasználni Cloud hiányában :(

A kindle háza tájáról még egy hír az USAból: az amerikai repülésbiztonsági hivatal idén tesztelni fog több wi-fi, és 3G alkalmazással ellátott készüléket hogy tényleg veszélyes-e használatuk fel és leszállás közben. Jelenleg nem engedik az ilyen készülékek és a kindle használatát sem, még akkor sem ha ki van kapcsolva a wi-fi és 3G . Egyes légitársaságok arra hivatkoznak hogy ezek még wi-fi és 3G mentesen is "elvonják az utasok figyelmét a repülés ezen két fontos szakáról"de azt már nem tudnak reagálnii hogy ezen alapon a papír alapú könyvet is kitilthatnák...

Mellékesen a Samsung is gyárt 10.1inches tabletet,(van élet az apple-n túl!) gyönyörű képernyővel - igaz ez is visszatükröződik, de színes gyerek képeskönyvekhez tökéletes ez a kütyű - nagy, szép és bírja ha a gyerek ütögeti :)
és ha már Samsung - az új 5ös ultrabook képernyője igazán szemkímélő -matt...
Nokéremszépen,rajongásunk tárgya, az Agave Könyvek végre átlépte a Rubicont, és előrukkolt az első villanyosított kiadványaival. Amit a kiadványokról tudni lehet:Amikor papíron megjelentek, akkor igencsak húzócímnek számítottak, legalábbis a Budapest Noir és a Fekete Zongora.…..
sydneybeachgirl 2012.01.28 01:22:26
@Atyaman: Köszi...Amúgy megvallom én elég gyakran vásárlok online de ezen az oldalon egyszerűen elbuktam....Nem értem hol mit kéne klikkelni hogy tényleg digitálisan kapjam meg a kiválasztott könyvet (az egyiket a háromból) és nem fogom bele erőszakolni a külföldi címem a magyar formátumba, adószámom meg már nincs.....Hát majd újra próbálkozom pár hét-hónap múlva :)
Manapság divatba jött, hogy cikkeket vagy blogbejegyzéseket Facebookon keresztül is lehet kommentelni, és ez bizony időnként furcsa helyzeteket szül.Nemrég egyik "nagy blogunk" posztja alatti Facebook kommentek között találtam egy olyan kommentet, melyben a hozzászóló…..
sydneybeachgirl 2011.12.31 08:53:38
engem meg az általánosítások főleg a rosszindulatúak zavarnak.."Én például nem vagyok rajta a Facebookon, de látom, hogy az illető alighanem munkaidőben kommentelt, és ha nagyon gonosz lennék, jelezhetném a munkahelyén, hogy "figyeljetek már rá erre az ürgére, munkaidőben kommentelget, gondolom, a munkaszerződésében van szó a magáncélú internethasználatról munkaidőben, ugyan, ijesszetek már rá egy kicsit!" Mi van ha éppen szabadságon volt? Vagy szünnapja volt? De ilyen a tipikus magyar hozzáállás, megkeresni miben lehet megszorongatni a másikat- ilyesmi errefelé még csak senkinek meg sem fordulna a fejében% az ÉN munkahelyem és több munkahelyen errefelé, például nem csak hogy engedélyezik a facebook használatát munkaidő alatt de bátorít is minket rá- persze a kommunikációs szabályokat be kell tartani, sőt azt is megengedik hogy apró cseprő ügyeinket intézzük online. Nem veszik le a fejem ha internetbanking dolgaimat munkaidőben végzem ha családomnak küldök emailt, ha ne adj isten a már megigényelt időre ott foglalom le a nyaralásom. Ugyanis tudják hogy a munkaerő dolgozik teljesít. Rugalmas munkaidőnk van és nincs túlóránk. Ez azt jelenti hogy 9től addig vagy bent ameddig el nem végzeted a melódat. Van amikor délután5ig van amikor este 9ig. Szóval az hogy "munkaidőben" az mindenkinél más...
Fchris: a füles zenehallgatás itt is elterjedt az irodákban de csak ott engedik meg ahol nincs ügyfélforgalom valamit elvárás hogy olyan füles legyen amelyből nem hallatszik ki a zene és hogy a zenehallgató ne dalolásszon..de még -juuuujjjj- azt is megengedik hogy online youtube-on válogassa össze magának a zenét a munkavállaló...
Először egy évértékelő félét szerettem volna írni a mögöttünk hagyott évről, de aztán úgy döntöttem, hogy összekötöm azzal, hogy mit várhatunk 2012-ben. Ahogy egy másik blogban (Michael Knight) megfogalmazták karácsonykor: Nincs sok ok az ünneplésre. Akkor ezzel a…..
sydneybeachgirl 2011.12.31 07:54:38
ez nem annyira egyszerű hogy "bezzeg az olaszok", hiszen mi történt Magyarországon 2011ben? Elvették a magán nyugdíjpénztári megtakarításom arra hogy segíteni kell a ktgvetésnek. Hova ment el a pénz?? Képviselők havi 3milliós fizetésére? Miközben a kortársaim nem találnak munkát még nettó 150ért sem -mert NINCS, a szüleim nettó bére csökkent (35év meló után havi nettó 170ezret visznek haza KETTEN- utoljára 1991ben volt az egyiköjük munkanélküli másfél hónapig, ég a pofám hogy többet keresek...) mert nem a közszférában dolgoznak és az én támogatásom nélkül nem bírnák fizetni a számlákat (fütés 25ezer per hó) pedig nincs hitelük. Nincs semmijük csak egy 40éves tehermentes panel és a 15éves Opel. Az egykulcsos SZJA a gazdagoknak hozott reáljövedelem növekedést az átlagkeresetűeknek csak csökkenést. Volt infláció - olyan 5% papíron de volt olyan szolgáltatás ára amely 15%al nőtt. Az emberekről nem lehet több bőrt lehúzni. Kötelezően venni államkötvényt? A magánnyugdíjpénztároknak elő volt írva hogy a tagi befizetések meghatározott %ból államkötvényt kellett venni. Nem véletlen hogy akkor lett ily nehéz eladni az államkötvényt miután kivérezték a magánnyugdíjpénztárakat. Nem tették volna akkor most sok sok adófizető venne államkötvényt -a magánnypénztáron- keresztül 20-30évre hitelezve az államnak...ooooopsssz, ezt elnézték a képviselők...
sydneybeachgirl 2011.12.31 08:23:11
Nem szoktuk elfelejteni klacus. De én még egy papírt sem láttam ami azt bizonyítja hogy az IMF hitel 100%ban a nyugdíjakra megy el. De azt látom hogy majdnem félezer politikust tart el ez az apró ország, akiket nem érint a megszorítás. Nekik miért jár külön elbánás a nyugdíjjárulékban, a kafetáriában, az egészségügyi ellátásban? miért? Ausztráliában 150+76fő képviselő. Plusz a tagállami parlament összesen még 150fő. De a lakosságszám 22millió! Nem adóznak külön szabályok szerint - az ország Miniszerelnöke például albérletben lakik most miután egy évet a régi saját lakásában töltött. Nem fizetnek neki kacsalábon forgó rezidenciát. A legjelentősebb juttatás amit itt egy képviselő kap az az ingyenes repjegy -országon belül.
És ha már unortodox gazdaságpolitikáról van szó akkor íme az ausztrál példa 2008 júniusából. Világszerte már tombolt a gazdasági válság amelynek hatása elérte Ausztráliát. A kormány és az ellenzék úgy döntött elébe megy a téli (június) szomorúságnak (nem jönnek a turisták) és pénzt oszt. Bizony, pénzt osztott! Minden adófizető (aki az előző évben adót fizetett) részére kifizettek 900AUD-t - két hét alatt, mindenkinek ugyanannyit, arra kérve a lakosságot hogy költsék el. Elköltöttük. Generált akkora GDP-t hogy kihúzta a gazdaság novemberig amikor már jöttek a turisták. Egyesek számítása szerint még ma is érződik az egyszeri tőke injekció hatása a gazdaság teljesítményén, az infláció alacsony (igaz nő mert idén már eléri a 3%ot) de a szövetségi ktgvetés még mindig szufficites - a tagállami nem de az más téma..Unortodox lépés volt mert amikor gond volt nem megszorított (adóemelés, nyugdíjpénztár elvétele stb) hanem pénzt osztott..Gondosan kiszámolt pénzt amely pont arra elég volt hogy ne essen vissza a gazdaság de ne generáljon hiper inflációt.. A szomszédban NZon megemelték az áfát. 12.%ról 15%ra - kemény 0.5%os emelés - de mást nem emeltek és elég volt.
Lehet megszorítani igazságosan és tisztességes kommunikációval elmondani az okot és elfogadja a nép. De az hogy "megmentik" majd elmegy folyó kiadásokra és még jön megszorítás de még a szemembe mondják hogy nincs is megszorítás az nem menő..az mutyi. Az hogy én fizetem ki a közalkalmazott devizahitelét míg én nem takarékoskodom lakásra az hogy van? Nem csoda ha menekíti a pénzét aki tudja.
  Anno elég nagy port vert fel (indexcímlap) az Amazon ügyfélszolgákat fényező posztom. Nem gondoltam volna, hogy akár ügyfél, akár ügyfélszolga oldalon nagyon fokozni lehet az ott leírtakat. Pedig de. Következzék egy igazán kemény felhasználó, Tamás jól…..
Lassan két hete berreg szépen a fórumunk. Hogy kicsit izgalmasabb legyen, nyitottunk benne egy zugot, ahova jöhetnek anyagok bármelyik forgalmazótól. Nem hiszem, hogy a közeljövőben tele lenne teljes kiadványokkal, de addig is szivesen látjuk a promóciókat, a kiadványok ingyenesen…..
sydneybeachgirl 2011.05.22 03:13:34
@Atyaman: "You cannot reply to this topic" "You cannot start a new topic" még a hibabejelentés topik esetében is :(
Emiksz 31. Célkanyarban 2011.04.12 10:25:00
 Tegnap igazán felpörögtek az események a Parlamentben. Az Alkotmányhoz 812 benyújtott módosító indítványról szavaztak, és ebből 811-et el is fogadtak a képviselők. Az egyetlen elutasított javaslat a Jobbiktól érkezett, ezt név és anyja neve szerinti szavazáson…..
sydneybeachgirl 2011.04.13 13:39:59
Emiksz 21. Kuruc.upgrade 2011.03.21 09:21:00
 A Kurucinfót is meglepte, hogy az alig megvágott Lázár beszéd mekkora médiafigyelmet kapott, így az alkalmon kapva újragondolták a szerkesztést. A ma megjelenő hangfelvételen csak az alább kiemelt részek szerepelnek, a szürkébbek lesznek kivágva."én soha nem…..
sydneybeachgirl 2011.03.21 11:45:42
A tegnap nyilvánosságra került hangfelvételből kiderült, Lázár János szerint mennyit érnek a nincstelenek. Az első felháborodást félretéve kövessük a gondolatmenetet, érezzük magunkat a húspiacon, és árazzuk be a vagyonnyilatkozata alapján jómódúnak mondható Lázár…..
E-könyv olvasók Blogbuli! 2011.03.04 17:36:00
Eljön a nap végre, amire oly régóta várunk, belecsapunk a kakaósbögrébe, és személyes utakra terelhetjük a barátságainkat, valamint nézeteltéréseinket.Az időpont: 2011. március 22. kedd este 18.00A helyszín: Szatyor bár, nemdohányzó részleg Bartók Béla út 36.Helyszín:…..
sydneybeachgirl 2011.03.19 07:34:34
sydneybeachgirl 2011.03.20 02:47:33
@Dworkyll: kakaót itthon bekészítem ti meg adjátok a közvetítést skype-on mint a TVben :) én meg laptopkamerán keresztül bemutatom a speckó skin-es a K3am :) áááá időzónák :(
irodairabszolga Hivatkozók 2011.03.07 22:13:29
Csekkoltam, hogy hogyan találtok ide. A legtöbben a direkt címet ütik be és úgy találnak ide, ami frankó, de van két oldal, ahonnan szoktak még ideverődni kíváncsi vagy eltévedt arcok, akiknek ezzel a postal szeretnék egy kis reklámot csinálni cserébe. Vágjunk…..
Emiksz 17. Patt 2011.03.14 11:44:00
2011. május eleje- Nos, köszönöm uraim, hogy minden ellenzéki frakció képviselteti magát ezen az egyeztetésen. Természetesen semmi sem hivatalos, nincs jegyzőkönyv sem.- Magyarul le fogják tagadni az egészet.- Lehet. De legalább nem titkosítjuk 80 évre.- Bökje már ki, mit…..
Emiksz Tiltakozás 2010.12.03 13:06:00
Tiltakozásul a médiaszabályozás antidemokratikus jellege ellen, a Népszava ÉS Magyar Narancs, meg a többi szereplővel szolidárisan a mai bejegyzésemet üres címlappal írom meg.           Köszönöm a figyelmet!..
sydneybeachgirl 2011.03.03 12:45:17
Leépítés és visszafejlesztés vár a felső és közoktatásra egyaránt - irány a tudatlanság alapú társadalom.A Széll Kálmán tervnek nevezett pénzügyes szakdolgozatot (csak erős idegzetűeknek) áttanulmányozva kiderült, a helyzet még a vártnál is rosszabb (az első…..
VIK-TOR! VIK-TOR! VIK-TOR! - mondogatom magamban a Kossuth téri röpimát, miközben az EU-elnökség honlapjának miniszterelnöki köszöntőjét olvasgatom, ami fenn van még pár nyelven, mert Viktor most nem csak hozzánk, hanem általában Európa polgáraihoz szól. A szokásos…..