Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luperator

4 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amint azt a mai Magyar Nemzetben (itt az mno-s link) megírtam, a HM a december 6-i határidőig nem válaszolt az UH-1N ajánlatra. Az IkerHuey történetnek itt mégsincs vége, mert a SECNAV tett egy szóbeli ígéretet arra, hogy kapunk mi még jobb ajánlatot. Különben is, a budapesti COM-nak…..
Luperator 2013.01.30 08:06:49
@Open Skies:
Bizony, a véleményem nem változott, ám messzemenő következtetés vagy vélemény nem hangzott el az írottakkal kapcsolatban. Reméltem, itt másképp lesz.
Luperator 2013.01.29 18:47:04
"Kezdjük ott, hogy az általa idézett PhD (Koller József) szerint:

“tézisem, hogy a jelenleg Magyarországon kialakított helikopteres képesség, a humán tényezők tekintetében, megfelel a NATO és a partnerországok elvárásainak” — minap beleolvastam, eddig és ennyi elég is volt belőle.

A blog maga érdekes, a beszerzési darabszámot illetően van abban némi igazság abban amit ír, de számomra túl sok felkészültség a témát illetően nem jött át. A képességek megtartását, nem tartását nem értem. Harci helikopter nem, mert drága, tüzérség igen, mert olcsó? Drónok igen,de nem ezek? Ha a magyar drónokra gondol, a képességeikkel sincs szerintem tisztában senki, a tüzérség számára meg minek nagyobb?

Másrészt, fantasztikus következtetést von le az elkövetkező 20 évre biztonságpolitikai kérdéseket illetően. Mikor az asszimetrikus hadviselés, mint valami új háborús forma már egy évtizede tart és nem úgy néz ki, hogy a világbéke a küszöbön lenne. /S ide lehet képzelni a nemzetközi elvárásokat is, nem csak hazai vonatkozásban. Pár évre előre nem tudnak megnyugtató előrejelzést adni a világpolitikai eseményeket illetően./

Ami meg a koncepciótlanságot illeti, szintén egyet kell értenem vele. De ha már az ország földrajzi adottságait nézzük, akkor én pont nem a harci helikopteres képességet szüntetném meg. Remélem a vezetés nem az ilyen magánvélemények alapján fog döntést hozni, hanem legalább elővesznek egy térképet és kicsit elméláznak a jövő harcászatán." -- csak, hogy magam idézzem. :)
Forgószárny Hogyan tovább Mi-24? 2013.01.25 21:27:07
Jól indul az év. Lassan nincs olyan szakmai vagy kevésbé szakmai sajtó, amiben ne lenne gyakorlatilag napi téma a magyar forgószárnyas légierő leginkább siralmas, már-már kétségbeejtő helyzete. És bizony nem zörög a haraszt...   Sokan és sokat foglalkoztak azzal, hogy…..
Luperator 2013.01.26 23:03:34
sites.google.com/site/stingraysheligalleries/south-africa-s-ate-superhind-series-mk-2-mk-3-mk-4-and-mk-5

Annyira talán nem kellene sietni nyugati váltótípusa után. Ebben gépben rengeteg potenciál van még, amit a képek is tanúsítanak.
Luperator 2013.01.27 08:38:14
@Void Bunkoid:

Speciel én nem voltam katona, s a jelenlegi környezetben tiszteletreméltó, aki annak áll. Amit idehaza a hivatásos szerveknél életpályamodellnek neveznek, azt inkább nevezném keserű tapasztalatnak, mint életpályának.

Az megint más kérdés, hogy van akit érdekel, hogy a bulvársajtón és a híradón kívül mi zajlik az országban. Nem csak a honvédelemre jellemző, hogy kifelé prezentálnak valamit, közben az alma meg belülről rohad. Ezt lehet nevezni tájékozottságnak, hazaszeretetnek vagy egyszerű igénynek arra, hogy az ember szerettein ne gázoljanak át lehetőleg 48 óra alatt. Szerintem ezek a fórumok leginkább ezt a célt szolgálják és nem a "military porn-t".
Amióta megjelent a magántulajdon, megjelent nagy eséllyel az az ősi szokásunk, hogy irigyeljük mástól azt, ami nekünk nincs. A nagyok háborúban szereztek meg területeket, kincseket, a magánszemély beérte a bűnözéssel, mint egyfajta vagyonszerzési móddal. Nem mondható, hogy pár…..
Az előző bejegyzéshez nagymértékben kapcsolódó álláspont következik, amely arról a hivatásról szól, amit hosszú gondolkodási idő után, de magaménak vallok. Jól látja a kedves olvasó, hivatásnak nevezem a vagyon – és biztonságvédelmet. Ha jobban belegondolunk, a…..
Bevezető Bevezető 2010.05.28 11:43:00
Szellemi fejlődésem folyamán eljutottam odáig, hogy blogot írjak. Miért? Ezen gondolkodom én is írás közben, a legpontosabb megfogalmazás talán az lenne, hogy annak, aki olvassa, esetleg valami pluszt adjon akár a mindennapokhoz, akár az elképzeléseihez, véleményéhez. Utólagosan…..
Véleményem kifejtését a 'minden gyökerénél' kezdeném, vagyis nem mehetek el amellett szó nélkül, ami manapság folyik úgy, hogy később talán erre hivatkozom. Nem lesz se történelem, se képzeletbeli interjú Darwin bácsival, pusztán a véleményem fog szerepelni -s esetleg mások…..