Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsusztina

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor annyira felidegesítenek a férfiak kijelentései. Ilyenkor cikáznak a gondolatok a fejembe és a végén mindig arra gondolok: miért és hogyan gondolhatja ezt?! Nekem is ugyanannyi jogom van mindenhez, mint neki. Mégis miért érzik akkor magukat jobbnak? Mostanában sok időt…..
Zsusztina 2014.10.06 13:28:03
Ezt írtam tegnap egy bloghoz. ("eredeti Zsusztina" is én vagyok.) Remélem a fenti írásod óta is felháborít a nemek közötti igazságtalanságok tömege, és örülsz e kis eszmefuttatásnak.

eredeti Zsusztina 2014.10.05. 17:14:15

Nem az a legfőbb kérdés, hogy ki vezeti a vezetőket, hanem, hogy ki a vezető. És a vezető helyzettől, és a személyek testi/lelki erőnlététől függően változik.
Az a többévezredes előjoga a férfiaknak, hogy ők a vezetők, társadalmilag alakult ki, és a férfiak igyekszenek fenntartani önmaguk iránt az igényt. (A legcsattanósabb érvnek a természet rendjét tartják, pedig valójában a saját rend-képük az etalon számukra.) GFG is igyekszik fenntartani ezen igényt, méghozzá csodálatos illusztrációkkal tarkítva az amúgy elég uncsi meg kényes, kellemetlen témát.
Valójában mindig más a vezető. A kinevezett vezetőknek ez mindegy is, elég nekik, ha amúgy ők a deklarált vezetők. Domináns személy mindkét nembeli lehet.
Ám megtörtént a világraszóló történelmi váltás, és ma már vannak női deklarált vezetők, akik ugyanúgy mint a férfi deklarált vezetők, valójában nem mindig döntenek saját meglátásuk szerint.
Számuk még elenyésző a deklarált férfi vezetőkhöz képest, de van mág más jel is, ami utal arra, hogy ez még csak valamiféle csírája a nemek egyenlőségének. Még egy ilyen fontos jel, hogy megfigyelésem szerint a feminin alkatú és feminin ízléssel öltözködő nők hátrányban vannak a férfias alkatú és férfiasan öltözködő nőkkel szemben. Sok női deklarált vezető nem szeret szoknyát hordani. A karrierjük szempontjából nem ajánlott. Én pl. Merkelt még nem láttam szoknyában. (Örömmel veszem, ha valaki tud ellenpéldát szolgáltatni.)
Nemes Nagy Ágnes fent idézett verse amúgy nagyon jól példázza a nemek egyenlőségét. A "megölel" meg az "odaadja magát" között van különbség, de nincs hierarchia. Majd ha egyszer egy férfi is ilyen költőien, és magától értendő módon ki fogja tudni fejezni a nemek egyenlőségét, akkor már legalábbis nagyon közel leszünk az egyenlőséghez.