Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biomedeng

19 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A berlini Benjamin Franklin kórházban egy ameriaki HIV fertőzött vérében - akit egyébként leukémia miatt kezeltek -, a csontvelő átültetés után csaknem két évvel sem mutatható ki a HIV vírus, annak ellenére sem, hogy azóta nem kezelik antiretrovirális terápiával. Dr. Gero…..
A Pannon Egyetem Mérnöki Karának gondozásában immár nyolcadik alkalommal, 2011. március 25-26-án kerül megrendezésre a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia. A veszprémi megmérettetésre három kategóriában várjuk a diákok jelentkezését:…..
Tudománysarok Egér nélkül 2011.02.06 08:37:00
Az MIT kutatói kifejlesztették a "láthatatlan" egeret. A mouseless project célja a hagyományos egeret helyettesíteni azzal a (nem elhanyagolható) különbséggel, hogy az egér fizikailag nincs jelen.  A technológia alapja egy infravörös lézer és egy infrakamera, melynek…..
Tudománysarok Konferenciakalauz 2011.02.04 13:26:00
A világon naponta több száz tudományos konferenciát szerveznek illetve jelentenek be. Az egyes tudományágakban meghírdetett konferenciák közötti jobb eligazodást segítik az alábbi oldalak:cfpwiki : Itt kikereshetjük a számunkra érdekes konferenciákat, és (regisztráció után) a…..
2011 első félévében Magyarország látja el az EU soros elnöki feladatait. Ennek kapcsán számos kormányzati és szakmai rendezvényre kerül sor, ami lehetőséget ad a hazai intézeteknek és cégeknek is a bemutatkozásra. Az elnöki félév egyik kiemelt rendezvénye az EuroNanoForum…..
Filmvilág blog Zombieland 2011.01.22 14:20:00
Zombieland – amerikai, 2009. Rendezte: Ruben Fleischer. Írta: Rhett Reese és Paul Wernick. Kép: Michael Bonvillain. Zene: David Sardy. Szereplők: Jesse Eisenberg (Columbus), Woody Harrelson (Tallahassee), Emma Stone (Wichita), Abigail Breslin (Little Rock), Amber Heard (Maggie).  80…..
A szegedi szuperlézer "kálváriája" végetért. Egy kormánydöntés alapján"A kormány a kiemelt nemzeti programok közé sorolja a szegedi lézerközpontot."-Tette közzé a Délmagyar...
A NASA által alapított asztrobiológiai kutatócsoport olyan új mikróbát fedezett fel, amelynek létezése eddigi tudásunk alapján összeegyeztethetetlen az élettel. A kutatók a kaliforniai Mono tótoxikus környezetében olyan mikroorganizmusokra bukkantak, melyek élnek és…..
Több, mint három évtizeddel a Rubik-kocka feltalálása után amerikai kutatók egy csoportja megmutatta, hogy mind a 43,252,003,274,489,856,000 pozícióból legfeljebb húsz lépésből ki lehet tenni a kockát. A bizonyításához a "god's algorithm" (isten algoritmusa) nevű…..
Jövőre immáron harmadik alkaommal kerül megrendezésre az "International Student Medical Congress in Kosice" (ISMCK). A konferencia célja a nemzetközi tudományos hálózatok kiépülésének elősegítése, és a nemzetek, kultúrák közötti kapcsolatok erősítése.…..
Drága bloggerek!Szeretnénk megkönnyíteni, de egyúttal egységesíteni is a sokatok által használt Google Analytics mérőkódjának beillesztését a blogokba. A jövőben nincs más dolgotok, mint a mérőkód azonosítóját beillesztenetek az admin Beállítások/Google Analytics…..
Tudománysarok Fourier 2010.10.29 09:44:00
 Fordítás:   Helló Doktor Elisabeth? Nos ööö.... Azt hiszem véletlenül Fourier transzformáltam a macskámat ...   Miaú! Forrás: A webcomic of romance, sarcasm, math, and language...
Programot írni (némi utánolvasással) mindenki tud. Jó programot írni viszont csak kevesen. Miért is "jó" egy jó program? Itt a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem pár szempontot, ami segítséget nyújthat azoknak, akik még nem jártasak eléggé a programozásban, de…..
Vicces, de egyben elgondolkodtató animáció arról, hogy mi is a valós modivációnk. ..
Akik azt állítják, hogy a laborok félhomályában éjt nappallá tévő emberek, papírhalmok fölött görnyedő tudósok élete nem vicces, nyilván nem olvasták Dévényi Tibor - feltehetőleg nem minden ok nélkül népszerű könyvét, a Dr. Ezésez Géza karrierje avagy Tudósok és…..
Azokban az időkben, amikor az emberi test feltérképezése, a gyógyítás és a farmakológia még gyerekcipőben járt, egy pásztor volt a falu gyógyítója. Egyik nap felkereste őt a kovács alhasi fájdalomra panaszkodva, melynek okát nem sikerült kideríteni. A gyógyító pásztor…..
Korunk egyuk népbetegsége a csontritkulás. A betegség kialakulásának valószínűsége a korral nő, ilyenkor a csontok porózussá válnak és könnyen törnek. A tudomány mai állása szerint a betegség egyik fő okozója a szilícium hiánya. Egy nemzetközi szaklapban megjelent amerikai…..
Tudománysarok A verseny szelleme 2010.05.23 21:37:00
Gyorsuló világunkban a tudomány területén is egyre élesebb a verseny . Ezt a trendet mind a tudományos, mind pedig az ipari világ szereplői felismerték. Egyre gyakrabban jelennek meg az online közösségekben a tudományos tárgyú versenyek. Ezek a versenyek a kompetitivitást nyíltan…..
Tudománysarok Nanomedicina 2010.05.22 02:01:00
A nanomedicina – az emberi egészség megőrzésének és javításának módszere molekuláris eszközök és az emberi test molekuláris szintű ismerete segítségével. Mivel a molekuláris nanotechnológia definíció szerint olyan módszerkészletet jelent, amellyel a molekuláris…..
Pár éve még csak science fiction volt, mára már valóság: a HONDA kifejlesztette a non-invazív agy - gép interfészt. A technológia segítségével lehetségessé válik gépek irányítása csupán a gondolat segítségével.   ..
Manapság a tudományos élet elképzelhetetlen korszerű számítógépek és szoftverek nélkül.  A szoftver szabadságát hirdető FSF (Free Softvare Fundation) törekvései a szoftver szabadságát cálozzák. Az hogy egy szoftver szabad nem feltétlenül jelenti azt, hogy ingyen van, bár…..