Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sglass

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Azokon a területeken, ahol a fegyvertartás szabadabb (USA; Svájc), a racionális bűncselekmények gyakorisága általában alacsonyabb” Get off my lawn!   Az Alsóörsön történt tragikus kettős gyilkosság megrázta az országot. A blogvilágban ismét előkerült,…..
   Még hogy nem a ruha teszi. Magyarországon nem is olyan régen még egy fekete mellénnyel tematizálni lehet a közbeszédet, Nyugat-Európában ma ennél egy kicsit több kell: a nikáb és a burka, amelyek betiltásáról épp a napokban szavaztak igennel a francia…..
sglass 2010.07.20 14:16:46
@Bell & Sebastian: ó, nem kell ahhoz Kádinak lenni, hogy belássuk: ez a poszt szar. aufklérista véna kell a bővebb és teljesebb magyarázathoz, ami nekem nincs, ráadásul meglehetősen szkeptikus vagyok abban is, hogy mennyire lehet eredményes egy vita olyasvalakivel, aki láthatóan szeret olyan dolgokról véleményt mondani, amiről gőze sincs, így csak röviden:
1) ennek a mostani törvénynek semmi köze a szekuláris köztársasághoz, itt a női méltóság egyetemes(nek vélt) jogáról van szó. amikor betiltották a foulard viselését az iskolákban, ott az egyik legfőbb érv valóban a szekuláris állam volt, mint ahogy a szoborállítás bírságolásánál is az.
2) fillérekért bármilyen munkát elvállaló bevándorlók pedig 30-50 éve jártak arrafelé utoljára, ma a többség ezek 2-3. generációs leszármazottja, akik francia állampolgárok és követelnek maguknak egyenlőséget. továbbá ők azok, akik felgyújtják az autókat, hogy majd anyáik forró vízzel leöntsék a kiérkező tűzoltókat, akik - akkor és ott és nekik - a szekuláris francia állam megtestesítői, vagyis ellenségek.
3) figyelemreméltó észrevétel az általam belinkelt interjúból, hogy a bevándorlók egészen másképp jelentenek problémát az angoloknak, a hollandoknak, a franciáknak és a németeknek.
4) a már idézett Conseil d'Etat nem javasolta a törvénytervezet elfogadását, Sarko volt, aki erőltette. őt nem nevezném az európai liberalizmus élharcosának.
5) az effajta törvénykezési kísérletek éppen a testvériességről szólnak leginkább: a felerősödő iszlám-, zsidó- és egyéb közösségekkel szemben a Francia Köztársaság állampolgárainak testvériségéről, ahol elvileg az elsődleges identitásképző erő a nemzetállam és a francia értelemben vett polgárság.
6) ilyen vaskos véleményt egy ennyire összetett, történelmileg és kultúrálisan meghatározott problémáról olyasvalakinek kell írnia, aki minimum éveket élt az adott országban, a hollán utcából nehéz értelmezni ezeket dolgokat... :))
sglass 2010.07.20 14:49:48
@peetmaster: mindkettő libsi doktrína, de ettől azért még nem ugyanaz szerintem
sglass 2010.07.20 15:57:43
@peetmaster: mindenképpen! :)