Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pakolunk special edition

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
pakolunk special edition 2010.05.25 20:14:00
jav.: A korábbi szabályozás 2-8 hónap felmentést tartalmazott, letöltött szolgálati időtől függően, és azoknak kedvezett jogosan, akik 40 évet lehúztak az államigazgatásban.

Nem ez a legnagyobb baj azonban a tervezettel - illetve hát dehogyisnem, több évtizedees tapasztalattal rendelkező közszolgákat tesznek utcára -, hanem az, hogy a törvénytervezet jelnelegi állapotában sajnos arra is alkalmas, hogy a GYES/GYED-en lévő, szülési szabadságon lévő, terhes kismamákat is feltételek és indoklás nélkül ki lehet rúgni. Ilyen nemhogy a közszférában, de a magánszektorban sincs Európában.
(erről többet itt: legaleagles.blog.hu)

Szerintem súlyosan alkotmánysértő a történet, és remélem, még időben benyújt valaki egy módosítót.
A baj az, hogy ebben a rohamtempóban jóformán fel sem tűnik senkinek ez a törvény, a minisztériumi alkalmazottakat amúgy sem szokták sok sajnálatra méltatni. Bár pl a törvény értelmében a Rendőrség nem állományi tagjai is ugyanígy kormánytisztviselők lesznek ám! Politikai kinevezettek, magyarán. Mintha pont a Fidesz sérelmezte volna pár hónapja a politikai befolyást a rendőrségre, nem?

És szerintem nem mennek a közszolgák utcára. Aki kimegy, az aláírta a felmondását. Amíg van remény, hogy maradhat az állásában, ezt nem kockáztatja meg. A köztisztviselői akr lojális, ez az egyik ismérve.
Illetve ez volt. Most más világ jön. Működik ez is, úgy hívják, hogy zsákmányrendszer, pl. az USÁban is négyévente lecserélnek mindenkit, portásig.
Tegnap vettem egy softshell kabátot, ez aztán jó lesz mindenre, szél, eső meg hideg ellen is véd, szal olyan mint a windex mindenre jó :) Kb 1,5 órát pakoltam a motyóm, mire rájöttem, hogy mi mindent kell kihagynom belőle. Az első körben beraktam mindent, amit eddig vettem, lett…..
A kampány során nem sok szó esett arról, hogy a Fidesz mit tervez a köztisztviselői karral. Néhány homályos utalás ugyan elhangzott a bürokrácia-csökkentésről, valamint arról, hogy csökkenni fog a Miniszterelnökség dolgozóinak a száma, de tömeges elbocsátásról nem volt szó.…..
pakolunk Új seprű (...) seper 2010.05.21 10:42:00
Újabb fejlemények a köztisztviselők háza táján. Átolvastam a kormánytisztviselőkről szóló törvénytervezetet, és hát húha…Már eleve a szó: KORMÁNYTISZTVISELŐ – nagyon komoly, ennek súlya van. Ez nyilván nem lehet akárki, pedig már ktv-nek lenni sem volt az.A 4.…..
pakolunk special edition 2010.05.23 15:22:29
Most ezek alapján jól értem, hogy a terhes vagy pl. gyesen lévő kisgyerekes szőlőket is simán utcára teheti az új kormány?

forrás:
legaleagles.blog.hu/

33. § A kormánytisztviselői jogviszony tekintetében az Mt. 90. §-át (…) nem kell alkalmazni.

37. § Az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonyára az Mt. (…) 90. §-a (…) nem alkalmazható .

Az Mt. 90. §-a azokat az élethelyzeteket sorolja fel, amelyek időtartama alatt a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt. Ilyen pl. a betegség miatti keresőképtelenség, a beteg gyermek ápolása miatti táppénz, a terhesség, a szülést követő három hónap, a szülési szabadság, a GYES, GYED időszaka, vagy a gyermek hároméves koráig terjedő, időszak akkor is, ha a szülő visszamegy dolgozni. Ez alatt az idő alatt ma Magyarországon senkit – sem munkavállalót, sem köztisztviselőt – nem lehet kirúgni. A javaslat elfogadása esetén ez a védelem azonban a központi közigazgatásban és azok területi, helyi szerveinél dolgozó több ezer kormánytisztviselőre nem fog vonatkozni.
pakolunk Ebédszünet 2010.05.18 12:53:00
Na, végre van Parlament, úgyhogy mi, kis csavarok a közigazgatási gépezetben is megismerhettünk végre néhány ránk vonatkozó fontosabb elképzelést.Már tudjuk, hogy tényleg alaposan átalakítják, szétrobbantják, átnevezik, összeolvasztják a minisztériumokat.Örömmel…..
pakolunk special edition 2010.05.21 10:32:47
www.parlament.hu/irom39/00045/00045.pdf

Gondolom láttátok. A lényeget összefoglalnám.
- az önkormányzati dolgozók maradnak köztisztviselők,
- a központi közigazgatásban dolgozók átalakulnak köztisztviselőkből kormánytisztviselőkké,
- a kormánytisztviselők akármikor, indoklás nélkül két hónapos idővel felmenthetők,
- hatályba lépése kihirdetés után három nappal (várhatóan június elején).