Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rept_ai

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy easter egg sokáig rejtve maradhat a játékosok előtt, akár évekig - a Halóban is volt egy, ami csak hét év után derült ki -, de a Puch-Out!! 29 év után felfedezett rejtett mókája valószínűleg rekord ebben a kategóriában. A játék nálunk kevésbé ismert, de Amerikában és Japánban…..
rept_ai 2016.04.15 12:17:19
@krcsirke: nem egészen, a fejlesztő persze, hogy tudta, egy interjúban el is árulta az egyiket (a villanófényt), és jelezte, hogy több is van. Ebből találták most meg az egyiket, a szakállas figurát.
Akinek volt Amigája, annak biztos mond valamit a Shadow of the Beast neve - a platform egyik legjobb (bár baromi nehéz) akciójátéka volt, csodaszép és stílusos grafikával, szuper zenével. Még a CoV-ban is elismerték anno, pedig CoVboyék inkább az agyasabb műfajokat szerették. Na, meg is találtam,…..
rept_ai 2016.04.03 12:57:41
@Before: persze, hogy nem volt legjobb, botrányosan rossz volt, mint játék. Anno is elég vegyes review-kat kapott, attól függően, mennyire "számították bele" a prezentációt, ami tényleg döbbenetes volt. A zenéje szerintem alig öregedett, ma is szépen szól, szuper kompozíció.
Újabb hétfő, újabb Vakondok 4-werkfilm. (Tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Az eheti interjúalany nagy ember, a System 3 vezetője, Mark Cale, és olyan dolgokat mond, amiket eddig nem nagyon…..
Megint eltelt két hét, itt az újabb Checkpoint Mini (plusz egy cikkecske is a tárgyalt játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak). A 14. adásra rendelt klasszikus idén 25 éves, és meg is jelent a napokban egy újabb része - igen, a…..
IDDQD Civilization C64-re 2016.02.19 21:35:18
Igen, jól olvastátok, az 1991-es pc-s klaszikus, Sid Meier Civilizationje C64-re, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb játékplatformjára. De hogyan lehet egy VGA grafikás csodát egy 8-bites gépbe szuszakolni? A játékipar hivatalos válasza az volt, hogy nem lehet, hiszen a Civilizationnek nem volt…..
Megint szembejött velem a lenti kép, ami legalább egy éve kering már a neten, de ma is érdekes lelet: egy szkennelt oldalpár az 1982-es Usborne Guide to Computer and Video Games című amerikai brit ismeretterjesztő könyvből. 33 éve adták tehát ki, amikor a web még a kanyarban sem…..
IDDQD Légy átkozott, GOG.com 2015.12.12 21:36:54
Felmentem megnézni, milyen a winter sale, azzal a határozott szándékkal, hogy egy fillért nem költök. Kb. tíz perccel később: De hát 136 dollárt megspórolok! A hülyének is megéri! És csupa olyan játék, amit a közeljövőben ki akarok próbálni vagy újrajátszani, és eddig…..
Podcastünkkel elképesztő pontossággal tartjuk a kéthetente egy adást, már a negyedik jön a sorban, fent vagyunk iTuneson, van RSS-ünk, már azt mondanám, hogy profik vagyunk, ha nem lennének alapvető gondjaink a hanggal. Grath valahogy mindig halk, illetve ezúttal a stúdió valamiért…..
Mész a PixelConra, állat jó bulinak ígérkezik, és ezt nem csak azért írom, mert a kerekasztalban én is ott fogok okoskodni. Alant a flyer, a parti Fészbook-oldala itt. Persze a PixelCon előtt lesz még pár gémerprogram, például most hétévén a patinás szegedi retrobanzáj,…..
A gémerkommuna nagy része a PS4 éppen aktuális csúcsjátékán, a Bloodborne-on pörög, ami egyrészt baromi jó néz ki, másrészt baromi nehéz. Én is tolom, nagyobb mennyiségben már a pronyó ellenfeleket is nehéz lenyomni, hát még a bossokat. De most megtudtam, mit kell csinálni,…..
rept_ai 2015.04.10 16:20:29
@Skulo: ennek az utolsó bekezdésnek fuss neki mégegyszer... pld olvasd el a cikk első mondatát... aztán a "Ráadásul egyes kommentelők szerint a 12 órába..." kezdetűt is :D
rept_ai 2015.04.04 12:47:27
@Celtic: floppy_drive_speed=0 aztan vagy megy, vagy nem. (Az emulalt sebesseg neha kell a hardcodeolt stuffoknak, de pld a Dragon Warsbol van whd install verzio, szoval nem kell a lemezekkel szivni.
rept_ai 2015.04.04 20:49:05
@Celtic: a floppy_drive_speed=0 a "cache", amit szeretnel. Ha a jatek valamiert nem szereti, ha a muvelet azonnal megtortenik, az pech. Marad a whd kuzdes :)
"Győztesek, pedig otthon lúzerek" - címmel jelent meg egy enyhén cinikus cikk az Anglia Blikkjének számító Daily Mailben a Britain's Got Talentet megnyerő magyar árnyszínház csapatról. A bulvárlap az ex-hip Hop Boyz-os Szűcs Zoltán győzelmét is vitatja: az elmúlt…..
Volt ugye a nyolcvanas években a vetkőzős pókerek egyszerű, de hálás műfaja, két ilyen program „főhőse” – Samantha Fox és Maria Whittaker – szerepelt is már a játékcsajrovatban. Amikor a műfaj kezdett kifulladni, csajos logikai játékokból jött egy hullám…..
IDDQD Tankcsapda prüntyögve 2011.10.25 08:30:00
Még mindig a postafiókunkból mazsolázok, egy nyári emailben találtam ezt a zenét, ami talán sokaknak szentségtörésnek tűnik majd, de én nagyon el tudom képzelni mondjuk egy nyolcvanas évekbeli Double Dragon-klón aláfestésének. Mennyország tourist, 8-bites verzió: A dalt…..
rept_ai 2011.10.25 12:56:04
cengohangok.uw.hu/midik/m/Tankcsapda%20-%20Menyorszg%20Tourist.mid

tessek, a megfejtes. ennyit a profizmusrol :)
IDDQD Nyolc biten jön a tél 2011.08.05 08:38:05
Avagy trónok retróharca, George RR Martin klasszikus Final Fantasy-stílusban, természetesen súlyos spoilerekkel az első könyvből (vagy ízlés szerint a sorozat első évadából).   ..
rept_ai 2011.08.05 13:41:52
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
rept_ai 2011.07.14 13:28:11
@vargatom: azert igazi baratsagokat nem nagyon szoktak tonkretenni ilyen dolgok - meg hat azert a cikkben csak-csak belerug itt-ott a "baratokba", ezert valahogy nem tul hiteles ez nekem. Amugy is, az egesz olyan hihetetlenul "bulvaros", Blikkes, meg ha igaz is... talan erdekesebb lenne valami jo kis sztorizgatas a szerkesztoktol, hogy pld hova jutottak el a jatekok kapcsan, milyen emlekeik vannak ismert fejlesztokkel kapcsolatban, esetleg soha meg nem jelent (vagy megis megjelent) stuffok kulisszatitkai. Az egesz blog elment mostanaban ebbe a bulvar-iranyba, kb pont, mint az Appleblog - ez valami uj vonal az Indexnel?
rept_ai 2011.07.14 14:18:18
@vargatom: igeny sokmindenre van, tobbek kozott a mar emlitett Blikk (vagy most melyik a hasonlo..) is el es virul, en csak sajnalom, hogy egy altalam kedvelt blog, ahol tok jo kis cikkek voltak, elment ebbe a kisse kinos "tenyfeltaro" iranyba. Az egesz gamedev/gamepress szakmaban, ahogy valaki mar irta is, kb mindenki ismer mindenkit, mindenki tele van horror tortenetekkel, es szereti is azokat hangoztatni. Publikusan meg plane. Sosem ertettem, erre mi szukseg. (plane, hogy kit erdekel....)
rept_ai 2011.07.14 14:28:06
@hancu: bocs, egyszer elmondtam, utana meg egy beszelgetest folytattam (igyekezve OT maradni) valakivel, kifejtve, hogy miert is irtam az eredeti kommentet - normalis hangvetelben. mivel erdemeltem ki ezt az arroganciat?
Anno már beszámoltunk a Smithsonian intézet készülő videojáték-történelmi kiállításáról, ahol a játékokat mint művészeti ágat mutatják be. A kiállítás ugyan csak 2012-ben nyit, de most megint van okunk írni róla, véget ért ugyanis a hatalmas szavazós kampány, amiben…..
rept_ai 2011.05.09 22:26:34
@molnibalage: :DDDD (a mario <> giana dolognak meg nezz utana...)
rept_ai 2011.05.09 22:29:51
@Fánkevő Fáncsi: a lényeg az, hogy nincs olyan lista, ami mindenkinek megfelel, nyilván... pláne egy amcsi ízléssel/gamerkultúrával összeszavazottnak nem fognak tapsikolni itt, kelet-európában, ahol mariot max a teki katona/576 kombóban látott az egyszeri gamer. A reakciók viszont tényleg "priceless"ek :)
IDDQD Ekkora királyok vagytok 2011.04.18 18:46:00
Alant az Official Playstation Magazine UK friss számának harmincvalahányadik oldaláról egy részlet (nagyobb méretben itt), rajta a februári fotosoppályázatunk néhány képe. Világhírűek lettünk, köszönjük szépen nektek.Megjegyzem, példaértékű, ahogy a PSM-esek kezelték a…..
Szemüveg használata nélküli 3D-s kijelzőt varázsolt Jérémie Francone és Laurence Nigay az iPadből, a Head-Coupled Perspective nevű fejlesztés legalábbis így hirdeti magát. Az ötlet viszonylag egyszerű, és nem is nagyon új, viszont a megvalósítás láthatóan nagyon jó úton…..
rept_ai 2011.04.18 10:56:14
@jtrencsenyi: nem nyujt 3d elmenyt, mivel nem kapsz ket kulon kepet. a kiemelkedes meg a besullyedes nem ettol fugg. itt a 3d elmenyt az adja, hogy a kutyu automatikusan koveti a fejed, igy probalja lekepezni a nezopontodat, illetve a parallax hatas miatt 3d-sebbnek erzed a kepet - de kozel nem ugyanaz az elmeny, mint pld a szemuveges rendszereknel. a ketto kombinacioja a legjobb megoldas :)

egyebkent sajnos nagyon nem pontos/stabil a cucc, ugyhogy valos korulmenyek kozott kb 2 mp-enkent szetesik az illuzio.
rept_ai 2011.04.18 16:45:36
@xstranger: Lasd a felettem/alattad levo hozzaszolasokat (valaki23, istii) :) A ket modszer kombinacioja mar egesz jo. (mondjuk meg mindig sokkal stabilabb valami markert trackelni, mint a fejet/arcot)
rept_ai 2011.04.18 16:50:42
@xstranger: masreszt viszont az a ket kep annyira nincs is kozel egymashoz, fokusztavtol es konvergenciatol fuggoen... eleg eltero tud lenni.

Vegeztem egy kis kiserletet, ezt a ket modszert egyszerre hasznalom, es egyertelmuen a sztereoszkop render kikapcsolasa lapitja ki jobban a kepet. Egyutt a ketto viszont eleg megdobbento elmeny - kar, hogy perpill ehhez ket Move-ot kell a fejemre erositeni :D :D
71 éves korában meghalt Jerry Lawson amerikai mérnök-feltaláló, a hetvenes évek videojáték-világának egyik meghatározó, akkoriban sem különösebben körülünnepelt, mára pedig teljesen elfeledett alakja. A legnagyobb lökést a cartrigde feltalálásával adta az iparnak.Oké,…..
Múlt héten írtam itt a blogon arról, hogy az iStyle-tól kapott szörnyeteg MacBook Prókat kipróbálva arra a következtetésre jutottam, hogy négy mag nem oldja meg az én problémáimat: rátettem az elérhető leggyorsabb Apple-laptopra a rendszerem, de nem tűnt el a strandlabda,…..