Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsagle

27 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsani Riadalom a Garázs utcában 2011.04.23 20:34:00
 Zsani kisasszony már megint nagyot alakított az esti sétánál. Hátul a garázsok mögött indultunk el Barbival és Shena kutyusával, hogy a patakparton sétáljunk. Zsani leállt a pocoktelepen vadászni, mi meg sétáltunk tovább. Vártam, vártam, Zsani csak nem jött. Elindultunk…..
Zsani Demonstráció a kutyákért 2011.04.07 16:08:00
 Újpest és Káposztásmegyer kutyatulajdonosai mozdultak meg tegnap kutyájuk érdekében. Mindenki megelégelte már a közterület-felügyelők büntetgetéseit és szívatásait. Összejöttünk a garázsok mögötti területen, ki kutyával, ki anélkül, hogy megbeszéljük, hogyan…..
Vasárnap blökis barátainkkal találkoztunk ezúttal a Népligetben, mert a megszokott helyünkön a Hajógyári szigeten a közterület felügyelők vadásznak azokra akik póráz nélkül sétáltatják a kutyáikat. (Állítólag szinte teljesen kiürült a sziget a hír kapcsán.) A…..
Zsani Kutyaszorítóban 2011.03.28 17:40:00
 Nap, mint nap egyre több kutyástól hallom, hogy a közterület-felügyelők úton-útfélen büntetnek, keménykednek. Hivatkoznak különféle rendeletekre, hogy a 35 cm marmagasságnál nagyobb és 5 kg-nál nehezebb kutyákra közterületen póráz és szájkosár viselése kötelező.…..
 Hú, már nagyon régen írtam ebbe a naplóba. Szégyellem is magam, de nem voltak új képek Zsaniról és csak írni nem akartam. Szeptember óta Zsani nagyon sokat változott. Most már egyre határozottabban merem állítani, hogy az esetek 80-90 %-ban szót fogad, igaz, hogyha lent…..
Manó két napja egyet sem köhintett és a nózija sem folyik. Persze az antibiotikumot be kell szedni mind, úgyhogy 5 napig még kapja. Orsitól (Süti gazdi) kaptunk Normaflore-t, így nem kell aggódnom, hogy esetleg a gyógyszer kikészíti a gyomrát. (Köszönöm mindenkinek az aggódást…..
Korai volt az öröm, mert Manó péntek este elkezdett lihegni és egész testében remegett. Rohantam vele az orvoshoz, ahol még éppen elcsíptük a rendelési idő végét. Kapott két szurit, mert hőemelkedése is volt. Ma reggel mentünk kontrollra. Miután az orrocskája is folyik és…..
Manó tegnap délután elkezdett öklendezni és habos nyálat hányt. Aztán krákogással folytatta. Persze azonnal levittem az orvoshoz, aki megállapította, hogy elég piros a torka. Szerintem a keddi esőben fázhatott meg (az esti sétán nem is volt rajta a kabátja, mert amikor elindultunk…..
Zsani Zsani újra engedetlen 2010.09.27 11:27:00
A pénteki kontroll után Zsani gyógyultnak minősíthető, bár az orvos azt mondta, hogy a hét végén még kíméljem, ne fárasszam ki. Hát én nem is fárasztottam volna, de megtette ő ezt helyettem, ha nem engedem el, a karomat tövestől rántotta volna ki, úgy tele volt energiával.…..
Zsani Zsani beteg2 2010.09.23 17:31:00
Ma visszamentünk Zsanival az állatorvoshoz és sajnos beigazolódott a gyanúja, a kutya babéziás lett. Szerencse a bajban, hogy időben került orvosi kezelés alá, a veséjét még nem támadta meg a kór, a vérképben az erre vonatkozó értékek megfelelőek voltak. Ma is kapott infúziót…..
Zsani Zsani beteg 2010.09.22 19:57:00
A ma délutáni sétánál Zsani nagyon jókedvű volt, bírkózott Szaffival, Rexivel is játszott, sajnos egy kis kakit is nyalogattak útközben. 3 órakor felmentünk és lábtörlés után Zsani rögtön befeküdt a kosarába. A szokott időben odaadtam neki a kaját, amibe csak beleszagolt,…..
Manó éppen ma 1 éve született. A szülinapja nagyon jól indult, mert a reggeli sétánál találkoztunk Vivivel, Zsanival, Dömével, akikkel egy jót rohangászott. Ami jól kezdődik, az jól is folytatódik: délután Zsebivel birkózott és lerohanta Marcot, majd az iskola elötti…..
Zsani Állatorvosnál 2 2010.09.01 11:29:00
Ma mentünk vissza kontrollvizsgálatra Zsanival a Rákos úti állatorvosi rendelőbe. Az elmúlt alkalommal felírt antibiotikum és szemcseppes kezelés ellenére a kutyánál továbbra is fennáll a tüsszögés és az ún. "röfögés". Kicsit enyhült ugyan, de nem szünt meg. Az…..
Zsani Állatorvosnál 2010.08.25 10:46:00
Ma elvittem Zsanit a Rákos úti állatorvosi rendelőbe, miután a Pálya utcai dokik azt mondták, hogy csak műszeresen lehet megvizsgálni a kutya orrát, hogy mitől tüsszög és "röfög" annyit. Már jó ideje ugyanis Zsani szinte megállás nélkül prüszkölt és mintha az…..
Zsani A kis erdőkerülő 2010.08.24 21:24:00
Tegnap Zsani az erdőben megint nem tudta meghazudtolni vadász ösztöneit. Egész nyáron nem sétáltunk az erdőben, mert rengeteg szúnyog volt, egyszerűen ki kellett menekülni az erdőből, mert annyira csipkedtek a kis rohadékok. Kb. egy hete újra elkezdtük a reggeli erdei sétákat,…..
Tegnap reggel Zsani újból modellt állt az engedetlenség szobrához. A szokásos kakálóhelyi sétánkat tettük a garázsok mögötti betonúton, amikor visszafelé jövet /kaka nem volt/ Zsani a fűben - gondolom - meglátott egy gyíkot, melyre négy lábbal egyszerre ugrott rá. Én mentem…..
Zsani 2 éves lett! 2010.08.02 16:18:00
Tegnap Zsani betöltötte a második életévét, ami emberi életben 14 éves kornak felel meg. Így mondják a hozzáértők. Embereknél egy 14 éves bakfis szertelen, bolondos, önállósulási törekvései vannak. Zsani is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de az önállósulási igényeit…..
Zsani Zsani és a szobor 2010.07.24 12:30:00
Tegnap az esti sétánál, az ún., finomabban szólva, kakálóhelyi séta után Manóékkal elmentünk Káposztásmegyerre a Barátság tulipánkertbe. Ide nagyon sok kutyust hoznak sétáltatni és futkározni. Van itt egy kisméretű kutyafuttató is, ami egyenlőre szaglászási helynek volt…..
Zsani Visszaesés?! 2010.07.22 17:15:00
Lehet, hogy a nagy meleg teszi, de az utóbbi napokban Zsani már megint nagyon szófogadatlan lett. Tegnap reggel szokásos sétánkat végeztük a patakparton, Döméékkel is találkoztunk, együtt rohangáltak. Egyszercsak a kisasszony eltűnt és hiába szólitgattam, fütyültem neki, nem…..
Zsani Kutya hőség, forróság.... 2010.07.13 15:21:00
Néha szentségelek magamban, hogy a nyaralásunk alatt miért nem tudott jó idő lenni. Aztán azzal nyugtatom magam, hogy ez a hetek óta tartó forróság, már talán a Balaton mellett is sok lett volna. Zsani szinte egész nap a kövön fekszik, keresi a lakás leghűvösebb pontjait.…..
Zsani Hazatérés 2010.06.30 17:07:00
Éves rendes szabadságomat töltöttem az elmúlt két hétben. Unokámmal, Dáviddal,aki most végezte az általános iskola 4. osztályát, minden évben én kezdem meg a nyári szünidő eltöltését. Nagyon hosszú a két és fél hónap, ezért minden családtagnak ki kell vennie a részét a…..
Zsani Nagyon meleg van...! 2010.06.11 14:53:00
Most, hogy ilyen nagyon meleg idő köszöntött be, a séták hosszúságának ideje megváltozott. Reggelenként kicsit korábban jövünk le és a másfél-két órás sétaidőt tartjuk továbbra is. Bár 8 óra után már kezd erősen tűzni a nap. A délutáni séta kb. fél órára…..
Zsani Javulófélben!? 2010.06.09 13:50:00
Nem akarom elkiabálni, de Zsani a kiborulásom óta jól viselkedik, visszajön, ha hívom /na nem első szóra/ és szinte folyamatosan engem néz séta közben. Ma reggel jutalomfalatokkal megtanítottam, hogy az eldobott labdát visszahozza. Van egy talált labdája, ami ugyan nem labda, hanem…..
Zsani Kiborultam.... 2010.06.07 21:36:00
Az esti sétánál Zsani már megint alakított. A patakparton a szokásos sétánkat tettük. Kiváncsiságból túlmentünk a Megyeri úton, hogy megnézzük milyen magas a Szilas patak a hídon túl. Félelmetes, szinte folyónyira dagadt. A betonszegély már nem is látszik. Visszafelé…..
Zsani Iskolában. Iskolában? 2010.06.06 12:30:00
Ma elmentünk próbaoktatásra a Rex kutyaotthonba. Félidőben azonban otthagytuk az órát, mert úgy gondoltam, nem szükséges folytatni. Nem azért, mintha Zsani olyan szófogadó lenne, de nekem teljesen mindegy, hogy a kutya melyik oldalamon ül le, vagy fekszik le. Az a lényeg, hogy…..