Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuz

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég megjelent ugye Borderlands 2, igen kellemes folytatás lett. A játék hazai forgalmazója meglepett egy sajtóajándékkal (amiért sajnos csak múlt héten küldtem futárt), és míg a játék kritikájának az Indexen volt a helye, ennek inkább az IDDQD-n van, mert mind a retro-, mind a…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
A 18-as karikát ezúttal csak az NMHH kedvéért tettem ki, mert szerintem a lenti videó senki nem fog megrontani, nem a pornográf tartalom a lényeg benne, hanem a tömény idiotizmus, illetve az, hogy egyesek mennyi munkát képesek ilyesmibe feccölni (a videó ugyan márciusi, de egy…..
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
Kuz 2012.03.11 14:48:25
@Adani: Az nem volna baj hogy folytatták a játékot, csakhogy ha elolvasod az szerepel, hogy fel se álltak a helyükről. Mármost ha én egy netkávézóban játszom (régen volt már de akkor gyakran), ha bejönnek a zsaruk akkor azért csak felfigyelek hogy hoppá mi a fene történt. Az hogy nem is álltak föl azt jelenti, hogy annyira el vannak merülve a játék világában hogy hacsak egy gránát nem robban fel a közelükben, észre se vennék mi történik a valóságban.
A bejegyzés pedig az addikcióról szólt, márpedig ha nem is közvetlenül a függőség ölte meg a csávót (közvetetten nyilván hozzájárult), viszont az a függőség közvetlen következménye, hogy nem állsz fel a monitor elől ha valami szokatlan történik.
IDDQD Felesleges cenzúra 2011.12.14 17:02:00
Megvan az unnecessary censorship mém? Ha nem: ennek a vicc-archetípusnak az a lényege, hogy egy szövegből olyan részeket sípolunk ki (vagy képen kipixelezünk), amelyeknél erre semmi szükség nem lenne, viszont a hallgató (néző) automatikusan arra asszociál, hogy a szereplő eredetileg…..
IDDQD Így kell állást keresni 2011.07.29 14:45:23
Erin Michael Vondrak amerikai grafikus úgy gondolta, tutira megy, amikor megpróbált állást szerezni a Valve-nál, és a szokásos önéletrajz-motivációslevél kombót ezzel a videóval toldotta meg:    Most aztán főhet Gabe Newellék feje, mert ha visszadobják, ők lesznek a…..
Igen, simán lehet, hogy fotosopolt fake a kép, de kit érdekel, annál viccesebb, ahogy a Redditen nekiállnak kiszámolni a helyes választ.Innen üzenem minden magyar fizikatanárnak, hogy aki először bevállal egy Angry Birds-feladatot tetszőleges iskolai dolgozatban, és ezt a diákjai…..
Mostanában egyre többször hangzik el: a videojátékok elértek a társadalmi elfogadottság egy olyan szintjére, hogy senkinek sem kell szégyenkeznie a hobbija miatt. Nos, úgy tűnik, azért még akadnak kerékkötők - a lenti videóból 2:11-től kiderül, hogy Amerikában is vannak olyan…..
IDDQD Nuclear launch detected 2011.06.10 15:40:32
A SimplePickup csapata a trollos csajozás után újabb kemény kihívást állított maga elé: Starcraft-szlenggel próbálnak csajokat felszedni. Megdöbbentő módon a dolog néha működik is, legalább pár telefonszám megadásának erejéig. Az "I'm going to six-pool you so hard and…..
Kuz 2011.06.10 18:09:06
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Szerintem se. Semelyik nem fogta fel miről van szó, aki megadta a számát az se a Starcraft miatt.
Igen, ezt a témát körbejártuk már elég sokszor, de most megint szembejött egy olyan kinectes trükk, amire az egyetlen elképzelhető reakció a homlokracsapás plusz hogy-ezt-miért-nem-én-találtam-ki-pedig-mennyire-magától-értetődő felkiáltás. Egy moszkvai luxusbutikban járunk,…..
Ahogy telik tartalommal a retrorovat, úgy egyre kevesebbszer kell Ádámtól-Évától kezdenem a tárgyalt játékok történetét. Most például elég belinkelnem a Defender of the Crown és a Heroes of Might & Magic cikkét, ugyanis mostani kulcsemberünk, John Cutter ezeken a játékokon…..
Ugyan az áprilisi álhíreknek nem vagyunk elkötelezett hívei (sőt), a tavalyi válogatáshoz hasonlót idén is kaptok, mert pénteken volt néhány nagyon vicces kamu bejelentés és olyan videó, amin hangosan lehet röhögni. Persze idén is a Blizzard vitte a prímet, például…..
A legtöbb játékban lehet menteni, vagy legalábbis vannak checkpointok, hogy ne kelljen elölről kezdeni a játékot. A múltban kísérleteztek olyan programokkal is, amikben nem lehetett újraéleszteni a főhőst, de ez a néhány próbálkozás nem volt túl népszerű – sokat…..
Múlt héten meghirdetett eBay-nyereményjátékunkra még ma jelentkezhettek. A részletes feltételeket lásd az előző posztban, de röviden annyi a lényeg, hogy az eBay Facebook-oldalán a a Contests fülön két bevásárlólista közül kell választani, és egy frappáns kommentben…..
Első felvonás, kábé két hete: a Valve bejelenti, hogy elkészíti a megasikeres Warcraft 3 mod, a DOTA folytatását. A nép örül. Második felvonás, két napja: a Blizzconon Mike Morhaime Blizzard-atyaúristen bejelenti, hogy elkészítik a Starcraft DOTA-t. A nép örül. Harmadik…..
Kuz 2010.10.25 19:56:36
@Távoliember:
Egész pontosan Guinsoo csinálta meg ezt a változatát a dotának először, de ő már a League of Legendset fejleszti. A war3 modot már évek óta icefrog viszi, szerintem jobban is csinálja, de ezzel mások tuti vitatkoznának:P. (guinsoo-ra pedig egy item-ben emlékeztek meg :))

Starcraft2-ben pedig vannak rendes hősök is, még a béta alatt láttam egy pályát ahol egy valami über marine-al voltál, volt inventory experience, minden ami kell... de már régen bejelentették, hogy ilyesmi lesz a starcraft2-ben, megmondták, hogy a war3 editorjánál is jobbat akarnak csinálni (és biztos csináltak is).
Az egyetlen problémám vele, hogy Blizz csinálja... Én személy szerint maradok a beváltnál: Icefrog FTW!!!
Kuz 2010.10.26 00:58:30
@Tájfájter:
Ez a WC3 EULA-ból van (megtalálható a Warcraft III könyvtárban, License.txt címen): A "New Material" fentebb van definiálva, kb mindent jelenthet amit az Editorral csinál valaki.

"use or allow third parties to use the Editor and the New Materials created thereby for commercial purposes including, but not limited to, distribution of New Materials on a stand-alone basis or packaged with other software or hardware through any and all distribution channels, including, but not limited to, retail sales and on-line electronic distribution without the express written consent of Blizzard;"

De az egésznek nincs jelentősége, mert ha a Valve csinál egy Dota2 nevű játékot, akkor annak abszolúte SEMMI köze nem lesz a Warcraft III Editor-hoz...
Kuz 2010.10.26 01:03:29
@Kuz:
DISCLAIMER:
Nem értek a joghoz, úgyhogy mielőtt még bárki erre az idézetre alapozva vonna le messzemenő következtetéseket, ajánlom hogy olvassa el valahol az egész dokumentumot. Lehet hogy kihagytam fontos részleteket, pusztán hozzá nem értésből.
Először is csendes áhítatban nézzük meg a decemberben érkező Wow-kiegészítő intróját, ami az eddigi legjobb cgi „jön a sárkány és mindenkit legyak” témában, de általában is biztosan az első tízben van. Aztán szedjük fel az állunkat. Aztán gondolkodjunk el…..
Az Index bő egy hónapja megírta, hogy az e-sporttörténelem legsúlyosabb csalássorozatára derült fény Dél-Koreában, amibe az egyik top játékos, Savior is belekeveredett. A helyzet azóta annyit változott, hogy most már tizenegy játékosról gyanítják, hogy sarasak lehetnek a…..
Kuz 2010.05.20 12:07:24
@aljaskuszobab:

Még ha csak 8-10 óra lenne :S

www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=126075

Ajánlom ezt a (kóreaiból angolra) forditott írást, hogy teljes legyen a kép. Mindig irigyeltem a profikat, minthogy mi is lehetne jobb annál, mint hogy abból élsz hogy számítógépes játékokat játszol :). De ez azért kicsit elgondolkodtató.