Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cloudy

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
Levélírónk fia, Gergő kálváriáját írta meg nekünk, aki diszlexiás és disgráfiás, valamint egyéb területeken is fejlesztésre szorul. Levélírónk úgy érzi, hogy a tanárok kijátszák őt, valamint törvényt sértenek csak azért, hogy megszabaduljanak a fiától. Tisztelt…..
cloudy 2010.05.23 08:56:35
@respecta /01: De ha még jobban meg akarsz döbbenni akkor olvasd el a sztorit még egyszer, figyelmesebben! A gyermekvédelmis olyan dolgokat is meglát amit esetleg a tanárok nem. Ebben a történetben van még egy gyerek akinek az érdekében a gyermekvédelem beavatkozna, sőt összeveszne még az igazgatóval is!A Gergőhöz hasonló gyerekeknek azért fontos az iskola mert a közösségbe való beilleszkedést nem tanulhatja meg otthon.Az iskolában bizony nem csak tantárgyakat tanulunk. Hogy ez mennyire igaz, azt te magad is belátod ha megtalálod a történetben a másik gyereket!
cloudy 2010.05.23 12:41:47
@Foriel: Ki beszél itt gyermekmegőrzésről!? Pontosan arról beszélek amiről te! Azt szeretnénk ha művelt emberek jönnének ki az iskolából, már ha egyáltalán sikerül bent maradniuk. De azt figyelembe kell venni hogy van az a korosztály ahol a tanításhoz a fegyelmezés még hozzá tartozik. Mi a sikerélmény egy tanárnak? Az, ha a tanuló jelesre tudja a fizikát. És ha a legrosszabb gyerek érdeklődését felkeltetted a fizika iránt? Lehet hogy csak kettes lesz belőle, ö nem fogja érteni az összefüggéseket, de érdekesnek tartja ezért nem fog lógni az órádról. Nagyon sok gyengébb képességű gyerek neki sem fog a feladatnak mert ránéz és rögtön olyannak ítéli meg ami neki úgy sem sikerül. Ilyen gyereknek könnyebb feladattal vissza lehet adni az önbizalmát hogy egyáltalán akarjon tanulni. Nagyon sok középiskola úgy gondolja hogy 9-10. osztályban már nem nevelhető a gyerek, ha addig nem lett megnevelve akkor kész, vége, olyan amilyen. Ez az ami nem igaz.Gyengébb képességű, alacsonyabb intelligenciájú gyerekek felnőtté is később válnak ezért ebben a korban még szükségük van irányításra, ha kell fegyelmezésre. Nem csak otthon hanem közösségen belül!