Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szek08

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint tudjuk, Bécsben kitört a diáklázadás, vagy valami afféle. Amikor nálunk 2006-ban bevezették a tandíjat, néhány túlsúlyos, szépen borotvált, öltönyös és zselézett úrfiú és úrleány (továbbiakban HÖKös) kidugta a fejét államilag finanszírozott irodájából, majd…..
szek08 2009.10.28 16:27:12
@Karma Gedeon: hogy jön ide a bkv? az összegen lehet vitatkozni, én is túlzásnak találtam annó, amit kitaláltak. Ha úgy vesszük, ez egy befektetés, csak jelenleg a kockázata és a hozama is elég kicsi: a befektetett tőke minimális (leginkább alternatív költség, hisz a diák általában nem dolgozik 40 órában, de amúgy sem keresne szinte semmit), viszont a színvonal miatt nem is termel akkora értéket (tudást) az ott töltöt évek alatt. Nem lenne jobb nagyobb kockázati tőkével, és nagyobb hozzammal működtetni a dolgot? Hogy tényleg az menjen egyetemre, aki el is akarja végezni? Jól mondtad, nem kellenek közgazdászok stb, mert jelenleg sok van belőle a munkaerőpiacon. Nem olyan nehéz összehangolni a keresletet és a kínálatot. Ha már a piac képtelen szabályozni magát, akkor valamilyen formában be kellene avatkozni.
szek08 2009.10.28 16:34:32
@Asmtrong429: "mivel a tanulással töltött évek alternatív költsége a munkával töltött évek, vagyis ha valaki piacképtelen dfiplomát szerez, elég sokba vannak neki az elvesztegetett évek"

ez elvileg így lenne, de gyakorlatilag ma szakmai tudás nélkül kétlem, hogy egy pályakezdő normálisabb összeget kapna. ha egyáltalán talál állást. legtöbbet sajnos pont ezért menekülnek a felsőoktatásba, ahol tárt karokkal várják őket.
A hatalmas fémtartályok mellett bandukolva már betölti a levegőt az az édeskés, fullasztó sörgyári illat, ami szinte gyomorba vágja a felkészületlen látogatót – például a régi pécsi sörgyárban. Itt ez is visszafogott, illedelmes – hála a tökéletesen zárt…..
Immunhiány Holnap megyek haza 2009.06.09 19:01:00
Bizony, holnap délután megyek haza! Nemcsak a boxomat, de az osztályt is itt hagyom, és végre hazaköltözöm. Keveregnek bennem az érzések, hisz nagyon jó lesz végre hazamenni, de ugyanakkor másfél hónapot töltöttem itt, megszoktam. Nah meg hát a szervezetemnek is nagy lépés, a…..
Immunhiány GVH 2009.05.13 22:08:00
Tegnap délután éreztem, hogy meleg és furcsán bizsereg az ujjbegyem. Este pedig szólt az éjszakás nővér, hogy milyen piros az arcom, mutassam a karom, hasam, hátam, talpam. Hát a karom kicsit kipirult, ujjbegyeim is pirosak voltak, és a hátamon is volt egy-két piros pötty. Reggel…..
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
szek08 2009.05.11 09:50:02
@ment_a_lista: A post azt állította, hogy a homeopátiás szerek nem használnak, és alapvetően hülyeség, hisz nincs rá logikus magyarázat. Én ezt elfogadom bizonyos szerekre, de attól még, hogy valami kizárólag természetes összetevőket tartalmat, és nem a 100 évvel ezelőtti "homeopátiabibilia" tanait követi, ellenben több évszázadon keresztül megfigyelt hatásmechanizmusok alapján készült, nem mondanám rá hogy hatástalan. És feltétlenül azt sem hogy csalás, csalás inkább az a sok szar amit eladnak hatástalanul. Ugyanis ha valóban így szól a rendelet, akkor azt is definiállni kéne mitől homeopátiás egy készítmény. Attól, hogy kis dózisban tartalmaz hatóanyagok? Szetintem nem. Viszont a gyógynövényekből készült természetes szerek lehetnek homeopátiások? Elméletileg igen. Hatásmechanizmusok ismert? Igen, mert a gyógynövényekben lévő anyagok hatását már az orvostudmány is bizonyította.
szek08 2009.05.11 10:17:07
@ment_a_lista: nem tudom fejből az ide vonatkozó rendeletet, biztos le van írva mi számít homeopátiás szernek. ha megfelel a rendeletben előírtaknak, akkor az nem kijátszás, maximum joghézag. Tippre gondolom az feltétel, hogy nem tartalmaz olyan anyagot, ami esetleg allergiás reakciót vált ki, túladagolás esetén nem okoz károsodást stb. viszont az emberek 80%ezt jelenti a homeopátia, nem az a bullshit, amivel a cikk is foglalkozik. Aki abban hisz, az valóban hülye, de ezért kár volt ennyit írni.
szek08 2009.05.11 10:36:21
@Joco74: csak a homeopátiás szekeket használók 20%-át. ha csak ennyi hülye lenne a földön, az maga lenne a paradicsom.
Immunhiány Ötnaposan 2009.05.10 17:44:00
Immáron 5 napos vagyok. Öt napja csöpögtek le a sejtek, de azóta szinte semmi érdemleges nem történt velem. Mind fizikálisan, mind lelkileg a lehetőségekhez képest jól érzem magam. Párnaponta kapok trombocitákat (vérkészítmény), hogy védjék a tüdőmet. Ez elég jól sikerült,…..
Immunhiány Kemó 2009.04.28 22:05:00
Ma végre megkaptam az első kemómat. Azért végre, mert legalább mostmár tényleg elkezdődött az amiért itt vagyok. Engem a szokásosnál kicsit hamarabb beraktak a steril boxba, csak hogy lássák minden rendben van. Most minden oké, így lecsöpögött az első kemóm. Ez amúgy épp…..
szek08 2009.05.01 10:46:30
A Google szolgáltatásait mindenki használja. A legtöbben csak a keresőjét, pedig ez csak a jéghegy csúcsa. A sok további szolgáltatásról és ezek kevésbé ismert titkairól készült egy kétoldalas cheat-sheet.A www.adelaider.com/google-cheat-sheet oldalról képként vagy PDF…..
Az APEH mindent megtesz, hogy felzárkóztassa a lakosságot az 21. század elvárásaihoz, extrém esetben bújócskára is hajlandó, mint azt Imitto Gyöngyösön tapasztalta. Figyeljük meg a közönségtájékoztatás jellegzetes 60-as évekbeli formáját, amikor még csak ismerkedtek a…..
Akárcsak az Amazonnál, mostantól a Google-nál is hostolhatják a fejlesztők webes alkalmazásaikat. A Google App Engine névre keresztelt platform ingyenes verziója 500 mega tárhelyet, és havi 5 millió oldalletöltést takar. Viszont egyelőre csak Python 2.5-tel lehet használni. No room…..
Autósszótár Kiegészítés 2008.03.04 15:27:00
Hiányos az Autósszótár? Jobban tudja nálunk? El tudja magyarázni ennél alaposabban, hogy működik a differenciálmű? Tanítson, oktasson! Köszönettel vesszük akár a szótár meglévő szócikkeinek pontosítását, kiegészítését, akár eddig elhanyagolt fogalmak kifejtését,…..
A motor kipufogógáza által meghajtott szerkezet, ami a kompresszorhoz hasonlóan arra szolgál, hogy túlnyomással levegőt préseljen a hengerekbe. A több levegőhöz több benzin (vagy gázolaj) is jár, így ugyanakkora motor sokkal nagyobb teljesítményt tud kifejteni. Használják…..
Autósszótár GDI 2007.01.17 19:12:00
Gasoline Direct Injection. A Mitsubishi által használt közvetlen benzinbefecskendezés. Bizony, az angol már csak ilyen furcsa nyelv, náluk a gasoline nem gázolajat jelent, amivel a dízel autók mennek, hanem rendes benzint, de csak Amerikában, mert Angliában egyébként petrol-nak nevezik.…..
Az alábbi képet tegnap délelőtt lőttem Budán, a Lajos utca és a Bécsi út találkozásánál, az amfiteátrum előtt: ..
Attila az Invitel sajátos telefonos szerződéskötési szokását szerette volna megemlíteni a Hírközlési Hatóságnak, de azoknál még mindig a papírtologatás a divat, és nem volt kedve 2200 forintot sem fizetni nekik:Tulajdonképpen az Invitel miatt szerettem volna károgni, azonban az…..
Kedves mávos kollégák! Majd ha tudjátok az üzletszabályzatot, és kultúráltan tudtok viselkedni az utasokkal, akkor sztrájkoljatok, de addig örüljetek, hogy van munkátok és lik ott hátul ami szelel. Mélységes elnézést a kivételtől!Jelen bejegyzés továbbítva lett a…..
Vágó István a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy ellopták az ötletét és abból lett a honfoglaló című internetes játék. A honfoglalo.hu üzemeltetői szerint Vágónak elnézést kéne kérnie, bár ugyan elismerik, hogy a műsorvezető prezentálta a Honfoglaló tévés verzióját…..