Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aattiss

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kopottas Targonca 2012 Elindultunk! 2011.06.02 14:20:00
Ezúton köszönjük szépen Lászlónak, hogy kedd este leitatott minket a Schönherzben, mert így a reggel 8-as indulás délután 2-re halasztódott :) Délelőtt még összepakoltunk, bescanneltük az útleveleinket a vízumokkal, megcsináltuk a táblát a stoppoláshoz, aztán 14:15-kor fel…..
aattiss 2011.06.02 15:40:47
@powee / EGergely:
tudod minden út Rómába vezet ők tudnak 1 hosszabbat :)))
A múlt heti falunapi fellépőkről szóló felhívásra ütemesen érkeznek az ajánlások. A facebookon is beindult a beszélgetés, sőt már alternatív rendezvényt is tervez az aktív lakosság.Armin Van Buuren június 10-én Pozsonyban játszik, azt hallottuk, hogy már ott hatalmas…..
Kéméndi Sanyi borát először kóstoltuk meg 2011-ben. A megilletődött riporter értetlenkedett a bor, újbor fogalmán. A kérdésnek semmi értelme, ennek ellenére Kéméndi professzor kedvesen válaszolt a rutintalan, kezdő tévés gyakornoknak. A forgatás este öt órakor kezdődött,…..
aattiss 2011.02.25 20:43:03
@Aragonia: sajíí a király
A hétvégi blogszerkesztőségi ülésünk végén lezajlott a szavazás, holnap közöljük a hírt, hogy a blog hogyan fog a továbbiakban működni, vagy nemmműködni. Természetesen megszámoltuk a szavazócédulákat, mind a huszonhárom darabot, de még újraszámoljuk ma este is. Addig is…..
aattiss 2011.02.22 18:11:49
@Aragonia: bocs valahol el kell kezdeni
először legyen meg az anyag gyűjtés utána lehet szavaztatni ( persze fontos az anyagi )
a múlt savanyú szőlője meg nem ide tartozik ( ha csak nem 1 a kifogásokból )
viszont már van is 1 ötlet :))
első körbe hívni kell 1 gondolat olvasót s már is van esély arra hogy az legyen meg hívva akire gondolsz
Nagy Fecóról csak annyit hogy már a saját számait se tudta előadni s ezzel okozott 1 kis csalódást
s itt 1 felvetés az előadókról : PRINCESS, A hegedű hercegnői
Irigy Honaljmirigy
Csocsesz
Bódi Guszti ( persze csak ha felépül )
Váradi Roma Café
Boban Marković
Pataky Attila
Hastáncosok
és nem utolsó sorban a környező iskolák tánc csoportjai ( pom-pom , hip-hap és ugráló kötelesek )
aattiss 2011.02.23 12:39:17
@pistola: na végre hogy a blog ismét az 1ik szerepét tölti ( az az emberek elkezdenek rajta véleményezni ill. eszméket cserélni ) s nem a +szünéssel foglalkozik
biztosan van még 1-2 javaslatod :)) s észrevételed a témával kapcsolatban
az anyagidöntés a végére marad
a cigányozás meg nem hiszem hogy sokat számít az előadók részéről ( ők felvállalták )
a rendőrök + 1ébként is oda lesznek rendelve / nem csak a a feljelentés végett :)) /
aattiss 2011.02.23 13:35:57
@cser: elvégre a szlogen a régi
" az oroszok már a spájzban vannak "
miért ne főzhetnének is stb :)))
19.05. Bezárt a szavazókör, hatalmas részvételről hallottunk, maradjanak velünk! 19.12: Itt lehet követni az országos eredményeket. 19.25: Kósik Pista: Várakozással teli vagyok. 19.30: 15 fokos a must, gyenge lesz a termés, de borászaink mindent megtesznek a borért. Szerintem…..
aattiss 2010.10.03 20:06:30
aattiss 2010.10.03 21:06:48
Megalakult vagy megalapult a Társulás Cserépfalu Jövőjéért elnevezésű civil szervezet. A mondat akkor lesz jogerős, ha a bíróság is kimondja az egyesület alapítását. Harminc napot kell általában ilyenkor várni, ez a törvény. Információink alapján alapító közgyűlést…..
aattiss 2010.05.25 21:55:57
@darvas: Volt egy S.Imre hozzászólás 05.25-én, aki a Te elgondolásod szerint célozgatott, és kérted a konkrét állásfoglalását. Mikor mi hasonló hozzászólást tettünk állásfoglalásunkkal, akkor felszólítottál, hogy tartózkodjunk a személyeskedéstől. Mert mikor mi éltünk demokratikus jogainkkal Te személyeskedésnek vetted, mivel a mi álláspontunk nem egyezett a Te személyes véleményeddel.Hogy is van ez????? Állás foglalhatunk demokratikusan, vagy csak kizárólag a Te álláspontod futhat a blogon. Válaszod reményében: Tisztelettel
Mint a cím is mondja "Vidám volt a tető". A múlt szombaton megrendezésre került berezdtetői szalonnasütés igen jól sikerült. Szerencsére az idő is kegyeibe vette a kis társaságot. Itt jegyezném meg, hogy ez a kis társaság nem is volt olyan kicsi, mivel akár egy bő…..
aattiss 2010.05.18 20:23:06
Egy észrevétel egyolyan embertől, aki az elmúlt pár év sorántöbb száz kilómétert megtéve többször megfordult a faluban, illetve azok rendezvényein családostól:
A fejlődést nem szabad gátolni, mert akkor egy halott falu lesz, tele idős emberrel, kiknek gyermekei messzire költözve máshol építenek családi fészket. A falu életét mindig az ott lakók határozzák meg. OTT LAKÓK. (nem csak gazdasági érdekből ott nyilvántartottak) Ahhoz, hogy a fiatalok (akik előbbre viszik a falu gazdasági és társadalmi életét) ott maradjanak a faluban és családot alapítsanak, ahhoz szükség van az új házakra, ahol a jövő generációit kinevelik, a falu infrastruktúráját ezáltal fejlesztik. Ezáltal munkahelyek teremtődnek, azaz fejlődik a falu gazdagsága.
Kérdezem: Mire lesz büszke a cserépfalusi ember, ha egy elöregedett, szürke, unalmas, megkopott faluban él, de megélni nem tud. Házat, lakást csak akkor keresnek az emberek, ha megéri úgy anyagilag, mint esztétikailag és társadalmilag. (Egy mai fiatal megosztott telken lévő 100 éves felvizesedett házba nem költöikbe a családjával.) Az viszont való igaz, hogy a falu akaratát a falu gyűlésen kell eldönteni. Oda viszont minden cserépfalui lakosnak el kell menni!!!!! Egyébként meg az ÁLTALUK megszavazott, megbízott önkormányzati testület dönt a falu dolgairól, fejlődéséről, amit a falunak el kell fogadnia.
Megjegyzés: Ha valahová meghívnak egy politika mentes vendégeskedésre, s velem hozatják az enni-, inni- "sütnivalómat", és felajánlásba kérik a tüzifát, akkor ott én milyen VENDÉG vagyok? Illetve mivel más környező falubeliek is kaptak meghívást, ezáltal, hogy lehet megkérni és felhasználni az ott megjelent vendégeket arra, hogy döntsenek Cserépfalu sorsáról. (utalás a facebookon 2010.05.06-án megjelent SZALONNASÜTÉSI meghívóra)
A cserépfalui embereket miért egy olyan ember próbálja érzelmileg döntésükben befolyásolni, aki még csak nem is cserépfalui lakos. Kizárólag anyagi érdekei fűzik a faluhoz, s Egerből irányítja a faluban lévő vállalkozásait.
aattiss 2010.05.19 08:22:05
@darvas: Kedves Darvas!
A100-éves házak nem általánosításként jöttek szóba ha nem csak 1 jelzésként miszerint az élet nem csak a régi dolgok megőrzéséről szól ha nem az ujjak építésével is . Arról 1 szó sem esett hogy a falu nem fejlődik . Sőt a fejlődés érdekében volt az egész megjegyzés .
Köszönöm a figyelmeztetést a későbbiekben figyelni fogok rá