Regisztráció Blogot indítok
Adatok
davidfilmek

81 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DaVidFilmek Nyár van, nyár.... 2010.07.31 22:10:00
 ...röpke lepke és társai! Nem csinálok mást, csak pihenek és hamarosan megyünk Chicago-ba és New York-ba, szóval addig csak lazítás aztán meg még több lazítás az USA-ban. Tegnap átálltam az Apple baromi drága (23 ezer ft/év) szolgáltatásának az ingyenes 60 napos…..
davidfilmek 2010.08.02 11:05:40
 Ez az esős, semmilyen idő kissé nyomasztó. Minden azt sugallja, "maradj otthon". Semmihez nincs kedvem, csak lustálkodni egész nap. A lustaságomból adódóan nyúltam ismét Emil Goodman munkájához, és a lustaságomnak köszönhetően most megismertem egy zenekart,…..
DaVidFilmek Mától szabadság! 2010.07.26 08:49:00
A legutóbbi bejegyzésem óta 3 nap kimaradt. Szörnyű! :D Hogy mi is történt ez alatt a 3 nap alatt? Nos, a Pécsi Balett, mint különleges vendég fellépett Balatonfüreden, az Anna-bálon. Volt sok habos-babos ruhás lányka és elegánsan öltözött emberek. Nem részletezem teljesen a…..
DaVidFilmek Inception - Eredet 2010.07.22 21:45:00
 A port.hu szerint ma volt a premierje Christopher Nolan legújabb filmjének, melynek címe Inception, magyarosan pedig Eredet. Aki szereti a gondolkodós filmeket, ami ráadásul tele van akcióval, kiváló képi világgal, remek szinészekkel, de elsősorban egyedi történettel az…..
DaVidFilmek Istenek és Kutyák 2010.07.21 09:22:00
 Akkor hát kezd körvonalazódni, hogy a tánc hete van most, ami spontán alakult. Valahol bizonyosan irányította tetteimet, az a tény, hogy elkészült Leo-nak a videója és alig várom, hogy megnézze és véleményezze. Esetlegesen engedélyezze a közzétételt. Addig is következzen…..
DaVidFilmek Akram Khan - Bahok 2010.07.20 19:34:00
Nos, egyszer már megírtam egy nagyon jó bejegyzést Akram Khanról. Ugyan röviden, mégis szerény személyem szerint jól. Csakhogy a megírt anyag elszállt, így kezdhetem újra. Természetesen nem tudom és nem is akarom ugyanazt mégegyszer leírni. Kicsit szenvedős kutatást végeztem…..
DaVidFilmek Shoot the Moon 2010.07.20 15:49:00
 A Shoot the Moon a Nederland Dance Theatre (NDT), Holland Táncszínház 2008-as bemutatója volt. Az est három önálló darabot foglalt magában, három koreográfus munkáját. Az egyik, a címadó Shoot the Moon, melyet Lighfoot León álmodott meg. A másik kettő pedig Wayne McGregor:…..
DaVidFilmek Letiltott Sony reklám! 2010.07.19 19:02:00
 Mivel 2006-ban lett feltöltve a YouTube-ra nem mondom, hogy újdonság. Igaz, én most láttam először. A videó címe: "az otthoni munka veszélyei". Ötletes, habár tv-reklámnak mégis merész. Azért jó lenne, ha néha a tv képernyőn is láthatnánk hasonló…..
Steve Jobs ugye bejelentette, hogy eddig hárommillió iPhone 4 fogyott, ami 22 nap alatt elég szép eredmény. Ha viszont figyelembe vesszük azt is, hogy az első három napban 1,7 millió készüléket vettek, kiderül, hogy a maradék 19 napra már csak 1,3 millió iPhone jut. Ez már csak…..
DaVidFilmek Utazó Jon Rawlinson! 2010.07.19 10:41:00
 Ismét Jon Rawlinson videót teszek közzé. Nagy a valószínűsége, hogy a jövőben gyakran fogok az ő munkáihoz nyúlni, amikor semmi ötletem, és csak valami szépet szeretnék adni nektek erre a napra. Tegnap befejeztem ugyan a Leo Mujić megrendelésére készült videót, azonban…..
Imádom a MacBook Pro tápcsatlakozóját, hiszen sokkal könnyebb bedugni és kihúzni, mint egy hagyományos laptopét. A mágneses felület beszippantja a fejet, és meg is tartja, amíg oldalirányú erőhatás nem éri: ha például megrántom a kábelt, nem esik le a laptop az asztalról, a…..
 Nos, van egy 2009-es MacBook Pro-m, a beceneve Almácska. Almácskát elküldtem néhány napja a konditerembe. Olyan szinten kigyúrta magát, hogy minden helyi PC, sőt Macintosh is irigykedik néhány új képességére. Almácska azonban nem jár X6-os BMW-vel és nem is hord 2 kilós…..
Már néhány napja szemezgetek, hogy én is közzétegyem ezt a Harry Potter-es filmelőzetest. Meg kell hagyni a sztorit imádom és minden Potter bemutatót nagy izgalommal vártam. Egészen, addig amíg a 6-ik részt, vagyis a Félvér Herceg-et meg nem néztem. Nem sokkal a premier előtt…..
DaVidFilmek The Light - A Fény 2010.07.17 09:22:00
Szintén a Vimeo-n, valamint szintén első kattintásra találtam ismét egy animált gyöngyszemet. A koreai születésű Ihsu Yoon készítette egy iskolai project keretében. Na persze nem akármilyen iskolába járhat és nem kicsit tehetséges.  The Light from Ihsu Yoon on Vimeo...
 Zene hete ide vagy oda, a YouTube nem igazán alkalmas jó minőségű videók felkutatására. Természetesen vannak kivételek, mégis a Vimeo-n szinte azonnal találok számomra tetszetős videókat. Ilyen a következő is, melyet Simon Rouby és csapata készített. Animált alkotás.…..
DaVidFilmek A mecénás felmondott? 2010.07.15 09:28:00
 Ma reggel olvastam a szinhaz.net portálon egy interjút, melyet Kutszegi Csaba készített Bozsik Yvette-tel. Az interjúban Bozsik Yvette-et az új kormány által, a magyarországi művészetek, együttesek számára teremtett lehetetlen helyzetről, társualata jövőjéről kérdezi…..
Ez az 5-ik nap, hogy mindennap teszek közzé videót, bejegyzek. Nos a most következő videó vasárnapra volt tervezve, de úgy néz ki kicsit megkésett. Annál inkább számítok népszerűségre a Pécsi Balett tagjai és azok között, akik már kóstolták a zabpelyhes kekszemet. Ezt a…..
davidfilmek 2010.07.14 18:17:57
Björk "All is full of love" című számának klippjét tegnap találtam. Kifejezetten tetszett, ahogy indult. Egy robotcsajt építenek, aki közben énekel. Tetszetős, kicsit japános. Azonban tegnap elvetettem az ötletet, hogy közzé tegyem. Ugyanis a kellemes high-tech feeling egy…..
 Alig egy hét telt el azóta, hogy napi szinten bejegyzek és teszek közzé videókat. Nos a dolog nem is rossz, csak egy baj van, hogy nem határoztam meg magamnak és a blognak egy koncepciót, egy témát, egy irányvonalat. Nagyon nehéz így videót találni, nem utolsó sorban bármit…..
DaVidFilmek Szabadtüdős merülés 2010.07.12 09:57:00
 A most következő videót először Jon Rawlinson blogján találtam, de aztán láttam, hogy rajta kívül sokan tették már közzé. Meg is értem, hiszen egy lélegzetelállító felvételről van szó. Egy francia születésű fiatalember, Guillome Néry mutat valami igazán…..
  Végre hétvége és végre igazán pihenhetek. Úgyhogy ezt a hétvégét és talán még a hétfőt is a lazulásnak és a jó kedvnek szentelhetem. Amit úgy érzek meg is érdemlek a tegnap esti Múlt és Jelen előadás után. Pécsen a Horvát Színház szabadtéri színpadán…..
davidfilmek 2010.07.12 09:14:02
DaVidFilmek Aquarium 2010.07.09 09:10:00
 Ma reggel ismét Jon Rawlinson munkájához nyúlok. A fickó valóban zseniális, ám ezen a felvételen inkább a Japánban, Okinawa-ban található Churami Akvárium tesz ki magáért, amely Jon Rawlinson szerint a világon a második legnagyobb akvárium. Nem elhanyagolható…..
DaVidFilmek Mi tesz boldoggá? 2010.07.08 09:31:00
 Ha jól emlékszem körülbelül 2 hete mutatott nekem Sissi egy nagyon szép videót a Vimeo-n. Mint kiderült a kis-film készítője Jon Rawlison, komolyan gondolja és műveli a filmezést. Van blog-ja, a filmjeit a YouTube-ra és a Vimeo-ra is feltölti. Önmagában ez nem mond el…..
 Nos....... A cím megtévesztő lehet ugyanis nem sok közöm van a focihoz. A VB-t is hellyel közzel nézem, mivel Pali nézi így én is követem valamennyire. Ami a Vb-vel kapcsolatban nagyon bejön az a lassítás rész azzal a tipikus zenével, ami szerintem mindenkinek tetszik. Persze…..
DaVidFilmek Uncsi a blog!! 2010.07.07 18:02:00
Többször is kaptam már olyan kritikát, talán éppen ma vagy tegnap is, hogy a Blogom unalmas, nem történik rajta semmi. Ami azt illeti teljesen egyet is értek ezzel a váddal. Nem is tudom mikor írtam utoljára bármit is, talán 1 hete, 10 nappal ezelőtt.  Sokat gondolkoztam, azon…..