Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bookta

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Honti László : A nyelvrokonságrólTinta Kiadówww.tintakiado.huinfo@tintakiado.hu A szerző darázsfészekbe nyúlt. Badiny József forog maga körül, könnyek hullanak, mert azt hallják, hogy nem sumérok, nem mezopotámiaiak, és nem vizigótók, nem alemannok, nem palóczok, de…..
 Honoré de BalzacGabo Kiadówww.gabo.hu„Ha a töméntelen történet közül csak a Goriot apót, a César Birotteau-t, az Elveszett illúziókat és az Eugénie Grandet-t írta volna meg, akkor is vele kellene kezdeni a realista regény történetét. Holott még a kisebb elbeszélések…..
 Victor HugoA párizsi Notre-DameGabo Kiadówww.gabo.huVictor Hugo e remekműve a Walter Scott által megteremtett történelmi regény hagyományait követi.Élénk tabló a XV. századi Párizs életéről-a nyüzsgő városban előkelő ünnepségek, különös mulatságok és nyilvános…..
 Növényneveink enciklopédiájaHogy tudd, hogy mi az erikabokor és a topolyavesssző, no meg a meggyvíz!Rácz Jánoswww.tintakiado.huinfo@tintakiado.huRácz János: Növénynevek enciklopédiájaFtA növények életünk fontos részét alkotják. Táplálékul szolgálnak, gyógyászati…..
 Istennek is van Pártjaa Hezbollah  Portugáliában a Da Vinci kód szerzőjét, Dan Brownt és Paulo Coelhót lepipálva lett 2006-ban egy csapásra a sikerkönyvek listavezetője, «Az isteni formula». José Rodrigues dos Santos kalandregénye, amely az Einstein utolsó…..
A nemzetközi kapcsolatok és világpolitika iránt nyitott, azt figyelemmel kísérő - mondjuk így:  tájékozott - ember számára John Perkins kötete a kétség kívül hangzatos címe ellenére túl sok újdonságot nem tartalmaz. Persze könnyen lehet, hogy csak nekünk, európaiaknak…..
bookta 2010.05.23 09:19:41
Mesélő világirodalomtörténet
megjelenik : az Írók Napján(2010)
©Kerekes Tamás

részlet:”
„Liz Heron ekkori emléke: tudakolta, hogy mit jelent a baszik szó, amit oly szorgalmasan véstek az iskola falaira? Kissé talányos válaszuk így hangzott: így kívánnak jó éjszakát a macifiúk a barátnőiknek"...
2000 cikk a világirodalomról, fanyar és frivol,
benne a magyar irodalom, Kányádi Sándor gyermekverseitől Borges metafizikus detektívregényeiig
20 000 oldal digitalizálva, név és tárgymutatóval,
és keresővel
az óvodától az egyetemig
Kerekes Tamás Bevezetés a világirodalomba c. digitális kötete a Könyvhét első napján kerül forgalomba.
jelenetválasztó, extrák, bónusz
a 20 000 oldal után azt is elhiszed, hogy néger volt az Anyád-
Csak dupla dvd bírja el ezt a gigantikus szöveghalmazt, amely túlmenne bármely magyar nyomda papírkapacitásán
Szerb Antal 1000 oldalas világirodalomtörténete után ugyan megjelent egy korszerű világirodalomtörténet. Pál József szerkesztette és az Akadémiai Kiadó adta ki. Kerekes Tamás 20 000 oldalt áldozott rá, hogy képet alkothassunk a világirodalomról, de a digitális kötetben filozófiai, közgazdasági, zenei, építészeti,nyelvészeti,történelmi,politikai, ezoterikus kötetek ismertetői is helyet kaptak.
A legfrissebb világirodalomtörténeti összefoglalók általában lezárják a munkájukat a mágikus realizmussal és a posztmodernnel. Kerekes Tamás amellett, hogy a rég írókat is tárgyalja (Balzac, Dickens, Platón ) stb. ezen túlmenve elsősorban az elmúlt hat év könyvterméséből, magyarul megjelent munkáiból válogatott
megrendelhető:
Pilátus is Kerekes Tamást olvasna
thomaskerekes@msn.com
tel:06 30 631 50 62

„Már eddig is túl sok ember halt bele abba,
hogy nem olvasott elég Kerekes Tamás-t”
 Híres és hírhedt személyiségekVentus Libro Kiadókereskedelem@kossuth.hu Az én XX. századomwww.marlonbrandy.nolblog.huA könyv érdekes és nélkülözhetetlen információkat tartalmaz azokról a hírességekről, akik a XX. században meghatározták a politikai élet, a…..
 Mesélő világirodalomtörténet részlet:”„Liz Heron ekkori emléke: tudakolta, hogy mit jelent a baszik szó, amit oly szorgalmasan véstek az iskola falaira? Kissé talányos válaszuk így hangzott: így kívánnak jó éjszakát a macifiúk a barátnőiknek"...2000…..