Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keembo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zseniális reklámszöveggel adja le mától a Viasat tévécsatorna azokat a Dragon Ball Z-epizódokat, amiket 1999-ben az RTL Klub (betojva az ORTT határozatától, a pszichológiai szakvéleményektől és a tévésorozat erőszakossága maitt lázongó szülőktől) már nem volt hajlandó…..
keembo 2013.11.15 22:09:06
@Lenina Huxley:

Amúgy tök fura, hogy egy felnőtt nő (ugyebár), aki próbálja magát intelligensnek és korrekt vitapartnernek mutatni - több-kevesebb sikerrel - meglátja ezt a hírt, bejön ide és n+1 kommentet elereszt azzal kapcsolatban, amit nem szeret, felszínesek vele kapcsolatban az ismeretei. Szóval nem látta, de fröcsögni róla - nem az első napja - azt tud. Igen, most ezáltal én is ilyesmi vagyok, csak ellenben engem érdekel is ez a dolog. És inkább erőszakos mese, mint valóságnak látszani próbáló akármilyen bullshit műsor helyette.

Ez csak egy apró észrevétel olvasás közben. A hírnek én személy szerint örülök, még ha nem is nézek tévét. Üdv
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
keembo 2010.05.25 14:17:49
@Sose halok meg!:

Nagyszerű! A téma könyvjelzőként bejegyezve. Ezekért a bölcsességekért érdemes visszajárni. És még végig se olvastam mindet...hagyok estére párat, nem szabad telhetetlennek lennem. Nem mellesleg félek, hogy kifogy a jóember a betűkből :)

Lenne pár kérdésem, drága Sose halok meg! /Az itt olvasottak alapján bátorkodlak tegezni/:

-Milyen idős korodban kezdtél úgymond érintkezni a vallásoddal?
-Mennyi idős vagy most?
-Ebben a korban szerinted befolyásolható/manipulálható voltál?
-Ebben a korban lelkileg sérülékeny illetve már sérült voltál? (nem azt értem ezalatt, hogy most az lennél)
-Végignézted valaha is a Zeitgeist című dokumentumfilmet vagy más, de ugyanezzel a témával foglalkozó médiaanyagot?
-Intelligenciatesztet végeztél valaha is? Ha igen, kíváncsi lennék az IQ-dra.
-Vallásos családban éltél gyerekként / illetve szinte kötelező jelleggel kellett, hogy vallásos legyél?
-Történt olyan az életedben, amire nincs racionális magyarázat? Ha igen, kíváncsian várom, hogy mi.
-Mi az életcélod?
-A szexet bűnnek tartod?
-Ha hited megrengene az általad imádott vallással kapcsolatban, az a hited végét jelentené, vagy hinnél másban?
-Tegyük fel, hogy létezik csak egyetlen egy ember a világon, aki szó szerint mindent tud. Megkérdeznéd-e tőle, hogy akkor most mi az igazság a vallásoddal vagy istennel kapcsolatban, vagy pedig nem érdekelne a válasz?

Válaszaidat előre is köszönöm. Ha van időd, nyugodtan fejtsd ki bővebben, tűkön ülve várom (és szerintem rajtam kívül még sokan)! :)
keembo 2010.05.25 14:44:13
@mullcsi:

Megvan 2000 éve...persze, hogy meg. Építeni kell? Majd a hívők megcsinálják, nekik meg majd az isten megfizeti. Nem is olyan rossz biznisz. Ha valaki felnyitná a szemüket, indulatosan az általunk eléjük tárt hazugságokkal fog majd cáfolni és nem fog megrengeni a hite. Ha istennek dolgozik, akkor nem fog kérni cserébe semmit. Ilyen munkás ember kell, ilyen katona kell : aki nem sajnálja meg az ellenséget, mivel isten akaratát teljesíti. A tökéletes, lelketlen gyilkológép.

Persze, hogy megvan 2000 éve. Amióta nem csak az erősebb/jobb marad életben, hanem - segítve a gyengéket - a buta ember is - cserébe persze jól kihasználva - azóta van ez így. Nem "csak" 2000 éve.

Engem csupán az zavar, hogy napjainkban is rengeteg olyan ostoba ember van, akik elé ezüsttálcán nyújtják át az igazságot/az információt és ennek ellenére elfogultan visszautasítja, illetve támad /vallások által robbant háborúk jól példázzák az ostobaság netovábbját/.

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------
A KÖVETKEZŐ KÉRDÉS MEGRENGETHETI A VALLÁSBA VETETT HITETEKET, EZÉRT AKI ETTŐL FÉL/TART, AZ NE OLVASSA EL.
--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

Nekünk ateistáknak mi hasznunk van abból, hogy itt sok időt (saját szabadidő, senki nem fizet érte, ergo nonprofit tevékenység, még csak nem is találkozunk az életben...nem várunk cserébe semmit) kommentelve próbáljuk veletek beláttatni a tényeket, és mi haszna van az egyházak irányítóinak a tevékenységükkel egy nem mellesleg évezredek óta az anyagias/tulajdonokat és hatalmat halmozó társadalomban?

--------------------------------------------------
--------------------------------------------------

Egy kérdés csak, ami sok mindenre választ ad. Például arra is, hogy tudsz-e objektívan választ adni. A további kommentekben várom a kedves istenhívők válaszait.
Első C64-et megvevés Bécsben, hozzá floppyt vásárlás (jobbnak számítás), magnós gyerekek irigykedés. Csak turbóval induló játékok nagyon jónak számítás! Magnón sokszor programot betölteni nem tudás, mert pont ott meg nem állás, ahol kellés! Először C16-nak levés,…..
Kíváncsi lennék az arcotokra, ha azt mondanám, hogy – bizonyos vélemények szerint – bolygónkon létezik egy növény, melynek értelmes és célzatos felhasználása megszüntetné (de legalábbis csökkentené) az éhezést, környezetbarát üzemanyagforrás, kiváló alapanyaga…..
keembo 2010.05.17 21:49:20
Hiánypótló és sajnos igaz, nem egy forrásból hallottam és olvastam szinte 100%-ig ugyanezt. Régóta tudok a blogról, de csak most regisztráltam, ezt nem lehet szó nélkül hagyni. Relatíve erős bennem a magyarságtudat ha fogalmazhatok így, de inkább tágabb értelemben "emberiségtudatúnak" jellemezhetném magamat. Viszont a szabadságvágy még ezeknél is erősebb és egy növényt - legyen akármelyik- nem szabadna, hogy tiltsuk az emberektől, ezzel szemben a velük kapcsolatban való korrekt és információdúsabb tájékoztatást kellene előtérbe helyezni, globálisan. Ott a szülő, hogy tiltson a gyereknek ilyet, felnőttnek ne tiltson senki. Persze más a helyzet ha az adott dolog hatása alatt/miatt más embertársát bántja/megkárosítja, stb. Igen az ilyet büntetni kell.

Igazából az összes földi javakat kellene újraosztani, de ne menjünk bele az ideológiai eszmefuttatásba. Régóta fogyasztok rendszeresen marijuánát. Olyan régóta, hogy súlyos beteg lennék, ha helyette mondjuk alkoholt fogyasztottam volna ilyen sokáig és "ilyen mennyiségben". Negatív hatása is van, ebbe ne menjünk bele mélyebben, de jórészt csak azért, mert mivel illegális, így a gyorsan megtekert cigi a legkézenfekvőbb. Hollandia jó példa arra, hogy kismillióképpen juttathatjuk a THC-t az agyba.

Lehetséges, hogy csak szimpla személyiségfejlődés miatt, de - próbálok minél objektívabb lenni magammal kapcs. - én sok szellemi korlátot döntöttem le magamban a fű hatása alatt. Megláttam olyan logikai összeköttetéseket sok területen, amit józanon aligha láttam volna. Sokkal jobban örülök az élet apró dolgainak, jobban becsülöm a kicsit, közelebbi kapcsolatba kerültem a természettel és jobban is tisztelem az életet /nem a sajátomra értem és nem csak az emberekére elsősorban/, mint előtte.

Amit még hozzáfűznék az amúgy is egy egészt alkotó cikkhez, hogy hosszútávú hatása miatt az embereknek nagyobb szabadságvágyuk lenne, esetleg demoralizálódnának a mókuskerék-szerű, monoton munkákban.
"Nincs annál nagyobb rabszolgaság, mintha elhitetik veled hogy szabad vagy." - nem tudom kitől származik az idézet. Ajánlanám figyelmetekbe a Zeitgeist című ingyen elérhető filmet, amelyiknek készül a 3. része. Csak arra célzok, hogy az ember kontrollálhatatlanabb munkaerő lenne, nagyobb szabadságvággyal és ez ugye nem jó az állambácsi(k)nak, aki(k)nek irányítható robot kell, nem pedig szabad ember.

Valamint a pozitív tulajdonságaihoz még annyit, hogy a művészet robbanna és minden területen több, igényesebb - kinek mi ugye -, jobban kidolgozott alkotások születnének.
Illetve csökkenne az erőszakos cselekedetek száma, de ezt szerintem még a konzervatív, idősebb réteg is így gondolja.

Az előítéletek és a levetített véleményem ellenére én imádom Magyarországot és a magyarságot - persze jórészt csak a fantáziám szülte, utópikus Magyarországot, amilyen talán régen volt, vagy amilyennek kellene lennie. Értem az emberekre, a nyelv szépségeire, a szellemi termékeire, a tájaira...sorolhatnám....