Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brútusz

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző posztban az árnyalt, bonyolult igazságokról volt szó. Hát nézzünk egyet. A cigánysággal kapcsolatban a bűnözés után a legtöbb embert foglalkoztató ügy a sok gyerek. Beszéljünk világosan: a magyarok kilencvenkilenc százaléka komolyan tart attól, hogy a cigányok…..
Cigányokról Roma stratégia 2011.03.29 08:00:00
Készül az európai roma stratégia. Ez jó. A fundamentuma az lesz, hogy a problémák nem etnikailag, hanem társadalmilag meghatározottak. Ez már nem annyira jó. Úgy tűnik, hogy ismét sikerül politikailag korrekt módon mellé lőni a céltáblának. A történelem tele van kényszerű…..
Brútusz 2011.03.30 17:42:24
az első, legsürgetőbb önvédelmi feladat azonnal megállítani a cigányság elképesztő mértékű és indokolatlan népszaporulatát!!!

hagy idézzem Vona Gábort:
"Itt nem arról van szó, hogy cigánygyerekek születnek, ezzel még önmagában nem volna probléma. Hanem az a baj, hogy nagyon sok olyan cigánygyerek születik Magyarországon, AKI MÖGÖTT SEM GAZDASÁGI, SEM SZOCIO-KULTURÁLIS HÁTTÉR NINCS."

lehet utálni a Jobbikot, teljesen megértem, hogy sokan utálják, hiszen sok "vérbeli rasszista" (hogy a cikkből idézzek) is megtalálható a párt szavazótáborában, ami teljesen érthető, hiszen melyik másik pártot is gyarapítanék ezek az elemek? (akik egyébként minden országban megtalálhatók; nincs olyan hely a földön, ahol ne lenne megtalálható mindenféle szélsőség.)
ugyanakkor lássátok be, hogy ez az egyetlen párt, amely ebből a "történelmi kényszerből" ki akar törni, mert felismerte ezt, és tenni akar azért, hogy a magyarság JÖVŐJÉT megvédje! hogy egyáltalán legyen jövőnk!!!
és Vona Gábor megmondta (pl. az m1 egyik reggeli műsorában), hogy a Jobbik a tisztességes cigány embereknek segítő jobbot nyújt, és én hiszek benne, hogy ezt komolyan is gondolják. meg pl. azt is mondta, hogy a Jobbiknak az a javaslata, hogy a cigányság is állítson magának polgárőrséget!!

tényleg sajnálom, hogy egyrészt a rasszista elemek néha lejáratják a Jobbikot, másrészt hogy a média és a többi párt folyamatosan hazudik és rágalmazza a pártot valótlan dolgokkal.

van más választásunk jelenleg, mint a Jobbik?
Brútusz 2011.03.30 17:46:34
és hagy osszak meg még egy 10 perces videót, szerintem nagyon érdemes megnézni:

www.youtube.com/watch?v=YsRylYDUhZ4&feature=related

ebben elmondják a gyöngyöspatai emberek, hogy polgárháború készül, és hogy mennyire várják a Gárdát...
Brútusz 2011.03.31 09:48:41
@Bencsik Gábor: nem értünk egyet, szerintem az a megtévesztés, hogy a Jobbik blöfföl. én hiszek benne, hogy ezek az emberek tényleg mindent meg akarnak tenni a magyarságért, és ezért még azt is vállalják, hogy ország-világ előtt rasszistának bélyegezzék meg őket, és ők legyenek a fő ellenségnek kikiáltva... meggyőződésem, hogy őket semmiféle politikai tőke, pénz nem érdekli, hanem éppannyira aggódnak a magyarság jövőjéért, mint én...
érdemes megnézni ezt a dokumentumfilmet a Jobbikról:
vimeo.com/10279639

és engem nem a Jobbik uszít, hanem az, hogy szombaton betörtek a zemplén megyei faluban élő bátyámékhoz fát lopni, és agyonverték bátyámék fiatal magyar vizsláját. de ez csak a legutolsó csepp volt a pohárban, 1000 példát tudnék mondani, kelet-mo.-on él a családom. és a szonda ipsos szerint már 15%-on áll a Jobbik, ez mind kelet-mo.-i ember, akiknek velük kell élniük, de nem tudnak, mert nem lehet, és tudják, mert tapasztalják, hogy csak a Jobbik segít rajtuk!
Mondta Lukas tegnap este, így hát pihenés helyett megünnepeltük a hétfőt, mert miért ne.. Sosem baj a hetet normál módban indítani de néha nem árt egy kis hétfőesti kártyázás meg blogírás félszemmel, mert kettővel nem láttam... Tegnap csöppet ideges lettem, mert pénzért…..
piloencadiz A béke napjai 2011.02.28 15:21:08
Szombaton kiköszörültem a csorbát, erasmusos szervezéssel meglátogattuk Gibraltárt. A szervezők tájékoztató leveléből kimaradt azaz az info, hogy mindenki hozzon legalább személyi igazolványt, úgyhogy akadt pár ember, köztük három angol, akiket végsősoron nem engedtek be…..
piloencadiz Első nap a kórházban 2011.01.11 19:19:00
A spanyolok általában nagyon segítőkészek, a bérbeadómmal összefutottunk az utcán, elmondta mik az olcsó helyek. Autentikus volt. Találkoztam az argentin útitársammal kiderült, hogy argentinában börtönpszichológus egy női börtönben, ahol az őrök alázzák a 20 százalékban…..
Nem az a lényeg, egy óra alatt hány autó jut át egy útszakaszon. Hanem hogy hány ember. Vélemények az azonos című írásunkról...
Brútusz 2011.01.11 18:37:42
@Roltii: te mekkora hülye vagy...

igen, képzeld, ha már megszülettem erre a világra, használok energiát, kibocsát a világ miattam káros, szennyező anyagokat. csak épp az a nem mindegy, hogy mennyit!! ezt sikerül végiggondolni?

te a hozzászólásoddal azt mondod gyakorlatilag, hogy legyek öngyilkos. akkor nem fogok vizet használni.

azt nem tudom hogy érted, hogy "személyszállítás", de az baromság hogy a szmogot sokkal inkább a tömegközlekedés okozza, mint a minden nap dugóban álló sokezer autó.
piloencadiz Olcsóságos Carrefour 2011.01.08 21:29:24
Második napja nézelődöm, parádés helyeket találok. Tényleg végig sétálva a tengerparton még mindig nehéz betelni a látvánnyal. A másik pozitívum 2 percre a lakástól van a carrefour express ahol mindent bőségesen beszerezhetek barátságos árakon. Vettem carrefour sört 3 decis…..
piloencadiz Hola en cadíz 2011.01.06 18:24:00
!Hola! minden kedves látogatónak.Röviden: 4 hónap kemény 'szakmai' gyakorlat előtt állok, melyet a kies spanyol kisvárosban, Cadízban töltök.Helyszín: Cadíz, Spanyolország, 360 fok tengerpart. Konkrét lakhelyem az óváros:http://maps.google.com/maps?tab=ml (remélem meg tudja nézni…..
Brútusz 2011.01.07 00:13:06
Már-már nyugati, már-már koppenhágai élményt idéz bennem, ahogy emberek eltekernek a 'helyig', ott lakatolják a bicajt, majd elmennek: futni. /A post szerzője képtelen megérteni a futás, kocogás élmény-faktorát/. De a futás jó kondiban tart, a bicaj is alakformál, úgyhogy…..
Hungarian Cycle Chic Tengerparti 2010.07.17 07:11:00
Átlagos péntek délután a Kossuth téren. (No ezzel ugye még nem árultunk el semmit, hiszen a FŐ az mindenütt Kossuth, Petőfi vagy Széchenyi.) Ami koránt sem átlagos, az a városban elurakodó bicikli-áradat. És kérem most tessék megkapaszkodni, az egész helyi biciklis életnek van…..
BRÉKING: Ma elkezdték az útjavításokat. (06.10.)Pestnek csak egy hétvégi látványosság jutot abból, ami máshol egzisztenciákat sodor el. Úgyhogy mielőtt továbbmegyünk, az első dolog, amit mindenki meg tud tenni: egy telefonhívással támogathatja a mentést, helyreállítást.…..
Kerékagy Új kormány, új utak? 2010.05.28 17:28:00
Sokakat tölt el aggodalommal, hogy a környezetvédelmi minisztériumot beolvasztják a vidékfejlesztésibe, és hogy majd elsikkadnak a zöldügyek. A biciklisek hátradőlhetnek, egy időre legalábbis: feltűntek olyan jelek, hogy a parlamentben érdemben foglalkoznak majd a kerékpáros…..
Brútusz 2010.05.30 16:09:14
@Delinquens: "néhány ezer agymentesített öko-barom"
gratulálok!
tudsz te valamit a Föld jelenlegi helyzetéről, mekkora szarban vagyunk?

"frusztrált, beteges biciklis"
ezt nagyon rosszul látod, a biciklisek vidámak. figyeld meg jobban, mert ezt nem tudom honnan veszed, de nem így van.

a teherviselésről annyit, hogy a közvetlen anyagi tehernél felbecsülhetetlenül nagyobb az egészségünk tönkretételének terhe. az egyik legnagyobb egészségkárosító tényező az iszonyú káros városi levegő, amit percenként 16x belélegzünk. százezrek halnak meg emiatt évente. ezt a terhet mindannyian közösen fizetjük, csak éppen az az ember aki csak lustaságból közlekedik autóval (és nem mondjuk azért mert tényleg indoka van rá, pl. szállít vmit) az sokkal felelősebb érte mint az aki bkv-zik vagy biciklizik.
a kipufogófüstben kb minden rákkeltő anyag megtalálható, mint ami a cigiben.
és ne hidd azt, hogy az autóban a klíma megvéd a károsodástól, és az "allergiás, beteges" biciklisek szopják be. az autó szellőzője nem véd meg a legkárosabb, legkisebb méretű szemcséktől ami a tüdő legmélyéig lejut.
ellenben az aktívszén-szűrős maszk amiben pl. én tekerek, az igen. (más kérdés hogy kényelmetlen hordani, ezért csak néha használom...)

én a 9.ker.ben lakom. nem akarok megfulladni
Brútusz 2010.05.30 17:54:56
@Delinquens: "A bolygó megmentéséhez többről kellene neked is lemondanod, mint azt rémálmaidban képes volna megjelenni, ezért viselkedni kellene előbb megtanulni, és azután oktatni és követelni…"
SEMMIT nem tudsz rólam.

"Ha hisztérikusan félted az életedet, akkor pszichiáterhez menj, és ne aktívszenes szarral járj a fejeden."
szerinted az a stílus ahogy írtam az előző kommentemet, az hisztérikus volt?

"Meg fogsz halni, és minden másodperccel megállíthatatlanul a halálod irányába rohansz."
igen egyszer meg fogok, de nem mindegy hogy mikor. nem szeretnék korán távozni, de legfőképp addig is egészségesen szeretnék élni, tiszta levegőben.

"lesajnálod a realitást, miszerint jelenleg a közlekedés szabályozva van"
mondtam, hogy megállok a pirosnál.

"A hülye öltözékedtől csak nevetséges vagy"
teljesen normális az öltözködésem. (kedden pl. vizsgáztam, mivel vizsgaidőszak van, és akkor ingben-zakóban tekertem.)
amúgy gondolom ezeket a mondataidat nem nekem szánod személyesen, hiszen mint már említettem SEMMIT nem tudsz RÓLAM, hanem a korábbi hozzászólóknak is szánod, meg az egész "arrogáns, buta sereg"-nek, ezért megpróbálom nem felhúzni magam és nem magamra venni. ugyanakkor szeretném megvédeni azt a sokezer kerékpárral közlekedő embert akik szintén teljesen hétköznapi ruhában járnak biciklivel a városban. mondom, nézz szét jobban. (gondolom leesett az eddigiek alapján, nem vagyok futár, átlagos egyetemista vagyok.)
((más kérdés, hogy a futárok ruhája sem nevetséges szerintem, de ha neked nem tetszik, szíved joga.))

"Véleményem szerint pocsék az az élet, amely rettegéssel telve egy kerékpár nyergén telik légszűrő maszkban."
én nem rettegek, hanem mint mondtam, egészségesen szeretnék élni. és mivel tudom milyen káros a kipufogógáz, legalább akkor viselem az "idióta maszkom", amikor ennek a leginkább ki vagyok téve. nyilván itt a lakásban nem abban szaladgálok. (bár itt a ferenc körút 10 méterre...)
és szeretném, hogy minél kisebb legyen az autós forgalom a városban, és ezt minden formában támogatom lehetőségeimhez mérten.

és boldog ember vagyok. nem tudom mi alapján gondolod, hogy pocsék lehet az életem.

szóval most először kipróbáltam milyen itt, ezen a blogon kommentelni, de többet nem fogok.
egyszerűen nem éri meg nekem, hogy felizgassam magam az alaptalan személyeskedésen és sértéseken. elég szomorú
Május elején jártam Tokióban a világ legnépesebb városában, ahol a főváros nappali népessége a városba érkezők miatt (egy egész Budapesttel) 2,5 millióval, kb. 14,5 millióssá nő. Itt is nagyon népszerű a kerékpár, mint közlekedési eszköz, a metró után a 2., és…..
Brútusz 2010.05.20 15:38:57
nem értem miért zavar valakit, ha a biciklizésből divat lesz. én (meg gondolom sokan) nagyon örülök neki! bár minden JÓ dologból divat lenne!!! és ennek hatására minél több ember kezdené el!! és végre valahára a birkaszellemet JÓ dologra lehetne kiaknázni... divat lenne a környezettudatos élet egyre több része... (és szerintem ha lassan is de ez alakulgat, egyre több lehetőség van, és egyre több embernek nyílik ki a szeme. pont tegnap este a corvintetőn szereztem pesti est-mellékletet: ZÖLDest - ilyen se volt régen. ez csak egy kis kiragadott példa, de jelzi, hogy van rá érdeklődés végre.)
szóval ez a külső kerületi/lakótelepi lesajnáló duma ( @Diamond Dave ) elég gáz, úgy hangzik kb. h "ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben...!!"
mi a bajod a falfehér divatosan öltözködő lánkákkal a belső kerületekben?
és igenis, a bicikli valamennyire "intelligencia-mérő", ugyanis ezek az emberek rájönnek, hogy mennyivel jobb biciklivel járni a városban. (
elmeeke.hu/ezertragmeg/ ) ellenben azokkal akik bár megtehetnék mégse szállnak ki az autóból.
a bogárölő napszemcsiről annyit hogy a csajom is úgy teker és nagyon szexi! szerintem ha látnád te is imádnád és nem ugatnád le maradjunk ennyiben.

japán: nekem nagyon bejön ez az öltözködés, ezt se értem miért zavar valakit.
szintén ugyanazt tudom mondani, arra a szövegre emlékeztet amit megboldogult nagymamám mondogatott öregkorában: "az a nő volt a legnagyobb >bűnös< aki először mutatta meg nyilvánosan a púpját" (=köldökét) régen persze strandon is csak olyan fürdőruhában jártak az emberek ami mindent takart... változik a világ, persze sokszor rossz irányba, nagyon messzire vezetne ha erről elkezdünk vitázni, mi a jó változás (elfogadás stb) és mi rossz (erkölcsök fellazulása stb). az tény hogy a '70-es évekig a homoszexualitás még pszichiátriai diagnózis volt, ma meg már változott a megítélés.
szerintem nem ettől, meg az extrém öltözködétől rossz a világ, hanem az öntelt, egoista, önző fogyasztói társadalom miatt. és amennyire tudom a japánok pont kevésbé ilyenek, hiszen náluk nagyon nagy érték a közösség, sokkal inkább mint az egyén.

szóval nekem bejön ez a divat, nekem is van rikító kék répanacim (zara) meg színes cuccaim, mégse vagyok búza.
egyébként meg tessék már szétnézni budapesten egy 21.sz.-i zenei stílust megszólaltató buliban, mert szerintem akik ezeket írták nemigen járnak ilyen helyre, meg gondolom a baráti körükben nincs ilyen, ezért nincsenek teljesen képben a helyzetről.
Brútusz 2010.05.20 16:36:34
@Lindistyle: én köszönöm, hogy van ez a blog! ;-)

juteszembe, a pajtás boltban kapni egy csodálatos japán fixit 1955-ből (asszem 455.000 ft) ezt nem akarjátok kisorsolni? nyerhetnék mondjuk én :D
A múlt heti Critical Mass fotópályázat szavazáson több mint ezer szavazatot száolt meg a bizottságunk. Nagy lobbizások, párharcok és hajrázások után szorosan, de megvan az eredmény. Újraszámlálás nincs, gratulálunk Németh Dávidnak a Miss Batik című képért és Kimurának…..
Brútusz 2010.05.17 14:42:26
hát, sajnálom hogy nem nyertem (mr.back), nagyon szerettem volna a táskát barátnőmnek ajándékba :-(
persze nyilván objektíven nézve a nyertes kép minősége sokkal jobb, gratulálok a készítőjének, látszik, hogy az illető tud fotózni. /én az összes képet menet közben kattintgattam, bringáról, szóval ha pl. egy bicikli fél kereke lelóg egy képről akkor az ezért van, bocsi... meg amúgyse tudok fotózni :-) /

azt azért sajnálom, hogy nem lehetett előre tudni, hogy hány óráig lehet szavazni, mert még pár barátom pont akkor akart szavazni amikor váratlanul le lett zárva délelőtt... nem tudom volt-e koncepció, hogy mikor, vagy csak úgy találomra... na mindegy. csak előző este még vezettem vagy 150 szavazattal, és éjszaka (?) szerzett a nyertes kép kb. 200 szavazatot, de ezt látva uccsó délelőtt szóltam még pár ismerősömnek, hogy légyszi szavazzatok má és már majdnem visszavettem a vezetést, amikor egyszercsak vége lett... pár szavazaton múlt :-(

egy technikai javaslat ennek fényében: a jövőben nem lehetne valahogy korlátozni, hogy kik szavazhatnak? pl. csak cycle chic + CM-rajongók (facebook), vagy nemtom, lakatkulcsfelmutatással, mint a west balkánnál :-) csak mert így nyilvánvalóan az nyer, aki több ismerőst tud mozgósítani... merthát nyilván én se titkoltam a barátaim előtt hogy van ez a szavazás (bevallom, kiraktam facebook üzenőfalamra... de mivel ez egy teljesen nyílt internetes szavazás volt, úgy érzem, ez nem volt etikátlan), és "steven" is gondolom így vette végül ügyesen vissza a vezetést fél éjszaka alatt.
szerintetek?
csak egy ötlet.
nem tudom korábban hogy volt, tavalyi CM-kor még nem voltam cycle chic-olvasó...

szóval még 1x gratulálok a nyertesnek, megérdemelten nyert! :-)
Hungarian Cycle Chic Stop ! 2010.05.13 22:38:00
Az egyik első megállított igazi állatbarát cycle-chica csodás sárga Puch bringával, rengeteg izgalmas részlettel. Reméljük, hogy azóta sikerült gazdit találnia az a Ligetben talált kutyusnak és eztán elhiszi, hogy valóban nagyon csini - a fotókon is.        …..