Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berezdféltők

7 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Cserépiek! Engedjék/tek meg, hogy röviden beszámoljak múlt heti észak-magyarországi kistúrámról. Április 17-én ugyanis a Miskolc vonzáskörzetében szerkesztett, Spanyolnátha című internetes irodalmi-művészeti folyóirat Kertfesztiválján voltam – Hernádkakon. Vass…..
Berezdféltők 2011.05.09 22:38:15
@hazatérő: Kedves Hazatérő, a derűs és hasznos esemény szinte "hirtelen felindulásból" határoztatott el, így arra valóban kevés idő maradt, hogy a magunk részéről - szórólappal, üzenetekkel - szélesebb körben el tudjuk híresztelni. Mivel az alvégen a hangosanbeszélő hónapok óta nem működik, már eszünkbe sem jut, hogy bemondatni is lehetne. Legközelebb megpróbáljuk jobban - de addig is hadd terjesszek elő egy ötletet. Írtunk ímélt azoknak, akiknek a címe megvolt - de kevés cím állt rendelkezésünkre. Gyűjthetnénk egy ímélcímes névsort, amelyen a falu minden, ilyen címmel rendelkező lakosa szerepelhetne, ha úgy akarja! Nem tudom, blogfőszerkesztőnk vállalná-e ennek a felhívásnak a körözését és a beérkező címek első jegyzését, de ha igen, nagy segítség volna!
Üdvözlettel, Szkárosi Endre
A Társulás Cserépfalu Jövőjéért közhasznú egyesület meghívja Önt Természet, ember, lakóhely a természeti és épített környezet, valamint a fenntartható fejlődés kérdései címmel tartandó nyilvános közgyűlésére 2010. november 19-én pénteken 17 órára a…..
Nagyon kevesen voltunk. Három szóban el lehet mondani a tegnap este történéseit. Nagyon kevesen voltunk. A projektmenedzser urak odafigyeltek a nép hangjaira, megköszönték a hozzászólásokat (hét-nyolc darab). Nagyon unalmasan adták elő a projektet. Három óra hosszat ültünk a…..
Berezdféltők 2010.11.06 13:27:52
Kedves Péter, ne hisztizz. A saját hangulatodat téveszted össze a valós helyzettel.
Először is nem voltunk kevesen. Ahhoz képest, hogy az önkormányzati hivatal igazán nem verte nagydobra a lakossági fórum hírét, szépen eljött, akihez a hír eljutott, és akit a kérdés érdekel. Meg kell tanulnunk, hogy soha nem azok számítanak, akik nincsenek ott, hanem mindig azok, akik ott vannak.
És a jelenlevők szinte kivétel nélkül aktívan vettek részt a vitában. És példát mutattak arra, a jövőre nézve is, hogyan kell számon kérni a mulasztásokat. Szakszerű hozzászólások és nagyon érdemi kérdések, felvetések hangzottak el: hogy csak egy példát említsek, Szabó Gábor lényegbevágó és megismételt kérdéseire senki nem felelt az előadói asztal mögül.
Az is kiderült a fórumon, hogy megfelelő tájékozódással és bátorsággal igenis lehet fordítani az események menetén. A projektmenedzsmentnek észre kellett vennie (Tatár úr le is reagálta, Molnár úr zavara pedig láttatta, hogy már ő is érzékeli), eddig fordítva ült a lovon. Ők vannak egy megbízási szerződés keretében megbízva, a projekt keretében ők az egyetlenek, akik hivatalosan is pénzt kapnak. Polgármester úrral együttműködve ők juttatták el a helyzetet oda, ahol most van, anélkül, hogy törődtek volna vele, van-e egyetértés mögöttük. Most kiderült: nincs.
A szerződési díjat, a projekt önrészét, annak összes kockázatát, és annak végén az előre látható csőd árát a falu fizeti. Mindent a falu fizet. Vagyis ha a falu fizet, ő rendeli a nótát is (és még a hangnemet is meghatározhatja). Ha valaki nem óhajt zenélni, tokba teheti a vonóját, és húzhat el másfelé.
Akár lesz projekt, akár nem, mi vagyunk a megrendelők, a menedzsment és polgármester úr a végrehajtók. Ezt lehet és kell is érzékeltetni velük. Ez részben és elsősorban a képviselőtestület dolga, részben a falué, személy szerint pedig minden falubeli érdekelté, a mienk is.
A kérdések feltételére továbbra is lehetőség van: szóban, és főleg írásban, hivatalosan. Bárki tehet fel kérdést, és kérhet adatokat. Kötelező választ kapnia, és kötelező adatszolgáltatásban részesülnie.
Rajta!
November 3-án, szerdán 17 órakor a Művelődési Házban lakossági fórum lesz a Hórvölgyébe tervezett látogatóközpontról és az ehhez kapcsolódó "kőkultúra-projektről". Mivel a kérdés rendkívüli horderejű, és a tervezett beruházás akár évtizedekre meghatározó…..
Beszámoló a cserépfalui képviselők számára tartott tájékoztatóról (megtűzdelve néhány eligazító megjegyzéssel) Október 27-én este fél 7 órakor soron kívüli találkozóra hívta a polgármester a képviselőtestületi tagokat, hogy a Látogatóközpont, azaz a „A…..
VIGYÁZAT!!! VÁLASZTÁSI KAMPÁNY CSERÉPFALUBAN! TUDNIVALÓK ITT! Tisztelt Választópolgárok! Rudinszky Tamás vagyok, 44 éves, nős, két gyermek édesapja. Feleségem, Dr. Nyerges Ágnes ügyvéd Egerben, fiaim az egri Dobó István Gimnázium diákjai, kitűnően tanulnak, kiemelkedően…..
Berezdféltők 2010.09.13 21:25:44
@scaruso: "Piros vér HULL a mentére!"
Elnézést!!!!
Újabb válasz a Berezdtetőt Féltők Társaságának, újra a TÉNYEK: Cserépfaluért felelősen gondolkodó és cselekvő polgármesterként mindent elkövetek, hogy a rosszindulatú, félrevezető félremagyarázá sok ellenére is Cserépfalu mértéktartó lakossága kellőképpen…..
Berezdféltők 2010.09.07 11:33:58
Kedves Pista!

Éppen a válaszcikked megjelenése előtti napon (augusztus 22-én) utaztam el hosszabb időre, ezért csak az elmúlt, hűvös szeptemberi napokban jutottam hozzá olvasásához. Ezért nézd el nekem, hogy csak most reagálok.
Mivel azonban a cikkedhez fűzött kommentek, különösen Rudinszky Tamásé érdemben reagáltak felvetéseidre, én itt csak két dolgot szeretnék tisztázni.
1. A Berezdtetőt Féltők Társasága nem titkos társaság, megalakulását e blogon is bejelentettük, az alapítók és első csatlakozók nevével egyetemben. Ha tehát a BFT valamilyen állásfoglalást fogalmaz meg, az azt jelenti, hogy e személyek és az azóta csatlakozottak állnak a név mögött. Nyilvánvaló, hogy egy-egy ilyen vélemény megfogalmazásában nem vehet részt egyszerre mindenki: azonban minden állásfoglalást együttműködésben, konzultációkkal alakítanak ki a legaktívabb résztvevők.
Ezen állásfoglalások, vélemények kialakításában általában közreműködöm, megfogalmazásukban - már csak azért is, mert a szakmámhoz ez hozzátartozik - természetesen kiveszem a részem, de mindig többedmagammal és másokkal egyetértésben.
Így tehát nem azért nem jegyzem az én nevemmel ezeket, mert mások háta mögé, avagy "a társaság szürke köpenye alá" szeretnék bújni - ellenkezőleg, azért nem, mert közös véleményt, közös munkát soha nem írtam a saját nevemre. (És ezen nem is szeretnék már változtatni.)
2. A Berezdtetőt Féltők Társasága egyszerű civil szerveződés, amelyet - mint a neve is mutatja - a Berezdtető féltése hozott össze. Civil szervezet alakulásának és működésének - ha erre gondolsz - bírósági bejegyzés nem feltétele. Ha pedig a Berezd fölül tartósan elvonulnak a fellegek, a társaság tagjai nyilván sétálni és napozni fognak rajta, nem pedig álláspontokat fogalmazni róla.

Utolsó mondatoddal - "mindenki az elvárható színvonalon végezze a dolgát, településén, munkahelyén és a családjában" - bizonyára mindenki egyetért. Én magam csak annyit tennék hozzá: "ha lehet, egy kicsit jobban".

Barátsággal
Szkárosi Endre
 Tisztelt Cserépiek! Megdöbbenten és sajnálkozva látjuk, hogy a Cserépiek Lapja utolsó számában Polgármester úr értelmetlen és méltatlan vagdalkozásba kezdett, aminek során a nyilvánvaló hazugságot is fegyverének tekinti.  1. A legutóbbi, augusztus 5-i…..
Hírek és híresztelések Olyan híreket hallottunk halkan lábra kapni, hogy egyesek ahhoz fűznek reményeket, hogy a Berezdtető körüli „felhajtás” véget ért, nem jutott senki semmire, és hogy Polgármesterünk kibekkelte volna az ellenállást. Ha tényleg forognának is…..
Este hat órától a cserepfalu.tumblr.com oldalon, a blog kistestvérén közvetítjük, képpel, szöveggel mozgóképekkel @iigee-vel a 2010. évi Közmeghallgatást. A harmadik napirendi pontra figyelünk oda:3. A Berezdtető eladásáról és a létesítendő Lakóparkról…..
Berezdféltők 2010.06.16 19:30:53
@darvas: Kedves Péter!

Ad 1. A blog neve "cserepfalu.blog.hu". A Cserépfalu név védett, egy közösség neve, amellyel csak akkor élhet valaki, ha ennek a közösségnek a működésmódját, társasviszonyait és erkölcsi minimumait tiszteletben tartja. Akkor csinálhatsz azt, amit akarsz (ha tudsz), ha ezt a védett nevet leveszed a saját blogodról. Ha nem, akkor nem a saját blogod - és akkor nem is csinálhatsz azt és úgy, amit akarsz, vagy ahogy neked tetszik. És akkor a döntéseidet is indokolni kell, bár elismerem, ez nem könnyű dolog.

Ad 6. Ebből következően "cserépblogot" talán csinálhatnak sokan, talán bárki - de Cserépfalu blogot nem csinálhat bárki, és nem bárhogyan. Vagy nőj fel a kétségkívül megnövekedett feladatokhoz, vagy változtasd meg a nevet.

Péter, korábban írtam neked egy hosszabb magánlevelet az aggodalmaimmal és a figyelmeztetéseimmel. Akkor azt írtad, gondolkozol rajta, és válaszolsz. Ez nem történt meg.
Azután néhány kommentemet nem közölted, és nem is válaszoltál rájuk.
Ez azt jelenti, hogy mind a magán-, mind a közérintkezést kedved szerint kezeled, kissé önkényesen, szabályokat nem nagyon elismerve.
Közben pedig, mint a blogon írtam is, határozottan azt tapasztaltam, hogy a magánlevelemben észrevételezett blogszerkesztői tüneteid egyre súlyosbodnak, ezért folytattam a kommenten keresztül történő érintkezést.
Azt hiszem, mind a magánlevélben, mind a közkommentekben írtam, hogy tisztelem, ahogyan létrehoztad és működtetted a cserépfalu.blog.hu-t, illetve azt is, hogy a falu javát szolgáló nyilvános vitát magad is kezdeményezted - azonban a konfliktusok nyilvánosságra kerülésével erőteljesen megnövekedett viharzóna kezelése egyelőre láthatóan meghaladja tájékozódási képességedet. Ezen lehet segíteni, például nyilvános vitával is - valamint a résztvevők tiszteletével. Ez nem csak abból áll, hogy fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül nem különböztetjük meg őket (ahogyan ezt vallod is) - hanem abból is, hogy a személyüket, ezzel együtt pedig a mienkétől eltérő véleményüket is tiszteletben tartjuk. E tekintetben mindenki egyenlő! Furcsa azonban, hogy olykor a nálad tapasztaltabb és felkészültebb emberek gondolatainak és méltóságának tiszteletbentartásával kissé hanyagul bánsz. Erre nem elegendő válasz, hogy "azt csinálom, amit akarok".
Én természetesen változatlanul nyitott vagyok mind a magán-, mind a közlevelezésre, akár a telefonbeszélgetésre, akár a személyes találkozásra. Sőt, mindegyik formának külön-külön is tudok örülni.

Üdv, E.
Berezdféltők 2010.06.16 19:34:54
@Mihaldinecz Andrea: Kedves Andrea,
személyes hozzászólását, véleményét köszönöm.
Nem stílusról beszélünk, hanem magatartásról. A magatartásbeli problémák pedig nem idegesítőek, hanem helytelenek.
Bloggal kapcsolatban a demokrácia - ha van értelme ezt a szót használni, bár nem én hoztam szóba, hanem maga a Főszerkesztő - szerintem azt jelentheti, hogy a magunk által felállított játékszabályokat tiszteletben tartjuk. Vagyis nem aszerint döntünk, hogy éppen milyen kedvünk van.
A kommenteket - a cserépfalu.blog.hu esetében mindenképpen - egy adott közösség iránt elkötelezett emberek írják, akiknek a véleményét annyival mindenképpen meg kell tisztelni, hogy elutasításukat röviden megindokoljuk. Ha nem, akkor nincs más választás, "ki kell engedni" a kommentet.
Ha felületesen megnézi a cserépfalu.blog.hu-t, ránézésre észleli, hogy ez bizony semmiképpen nem napló. A legkevésbé sem az.
Ennélfogva a szerkesztője sem "írója" a blognak. A szerkesztő, a munkatársak és a kommentelők együtt írják ezt a blogot.

Külön köszönet a személyemet megtisztelő elismerésért. Ez őszinteségre kötelez.
Mind az országos politika, mind a legkisebb sugarú helyi "politika" - vagyis a (jelen esetben cserépfalui és cserépfalu.blog.hu-i) közügyek kezelése - vonatkozásában egyre növekvő döbbenettel tapasztalom, hogy a közelmúlt történelme tekintetében tájékozatlan emberek jelentékeny sokasága hamvas naivitással kívánja visszahozni azt, ami ellen fiatalkorom óta annyian küzdöttünk, s amitől már a nyolcvanas évek során fokozatosan sikerült megszabadulnunk: vagyis az ún. "létező szocializmus" áldásait. Tekintélyelvet, felelőtlenséget, látszattörvényességet, önkényeskedést, urambátyám kommunizmust.
Úgy látszik, nem dolgoztunk elég jól. De sajnálom, hogy a gyermekeimnek - és egyszer majd Maguknak is - szinte elölről kell kezdeniük.

Tisztelettel és barátsággal
Szkárosi Endre
Berezdféltők 2010.06.25 13:20:03
@darvas: Valóban, Péter, akkor viszont mégsem csinálhatsz azt, amit akarsz, mivel Cserépfalu hivatalos honlapja - amelynek hívogató nyitólapján 2008-ból származik az utolsó információ - saját részeként hirdeti és hivatkozik a cserépfalu-blogra. Amely akkor mégsem a tied csak, hanem Cserépfalué.
Szerintem most már érteni fogod.
Üdv, E.
20.15: Legalább 20 cm-es apadás, derült idő. Visszafogott várakozás...18.18: Egy órája kezdett el apadni nem valami sokat, kb 5 cm-t. Most már csak a faüzem előtt van az utcán víz, míg 4 órakor az út több helyen is víz alatt volt. Most körülbelül a tegnap esti szinten van. Ha…..
Kósik Polgi nagyon kemény mondatát adtam a másodközlés címének. A HVG online kiadásában szép hosszú írás jelent meg a nagy Berezdtetős projektről. Tessenek olvasni. Lakóparktelek legelőáron 2010. június 01., kedd, 06:48 • Utolsó frissítés: 1 órája…..
A blog alapelve, hogy nemre, fajra, származásra, korra, szexuális irányultságra, vallásra tekintet nélkül minden ember moderáció nélkül szerkesztheti a blogot. Főszabály: névvel kell vállalni a véleményt. Tessék csak tessék. cserepfalu[kukac]gmail.comPettik György nyílt levele…..
A Berezdtetőt Féltők Társasága Kósik Polgi szövegére írt válasza: Elhangzott a szerdai közmeghallgatáson: (Kékben a BFT, feketében Polgi Pista) Nyílt levél Cserépfalu lakosságához! És arra válasz! Tisztelt Cserépiek és  Üdülőtulajdonosok! Tisztelt Cserépiek,…..
A Berezdtetőt Féltők Társasága megalakulása óta igyekszik tájékoztatni Cserépfalu lakosságát és az iránta érdeklődő embereket és intézményeket céljairól és azok megvalósításáról. Ugyanígy feladatának tekinti a falut közvetlenül érintő fontos ügyek lényeges…..