Regisztráció Blogot indítok
Adatok
location

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nem újdonság, hogy Budapest kedvelt helyszín a filmforgatásokhoz, mert más országok nagyvárosaihoz képest olcsón lehet területet lefoglalni. Nyilvánvaló, hogy ilyenkor a közterületen parkoló autókat máshol kell elhelyezni, még ez is elfogadható lenne. Péter azt nem érti,…..
location 2010.05.17 10:09:36
Kedves SilentSound!

Én épp egy olyan helyszínbiztosító csapat főnöke vagyok, akit fent már páran említettek. 18 éve csinálom, és szívesen megosztom veled, hogy miként is működik ez a dolog. Miután kifizettük az önkormányzatnak a nem kevés összeget, 24 órával a lekordonozás előtt ki kell tennünk az autókra a fent bemásolt cédulákat, valamint ha a környéken lakóépület is van, akkor a házak kapujára is. Ez minden esetben meg is történik, jómagam szoktam kitenni. 10-ből 7 esetben olyan kedvesek a lakók, hogy miután délután még egyszer arra gurulok, azt kell látnom, hogy leszakítgatják a kapukról az értesítőket, bár szerencsére ez nem minden háznál tapasztalható. Ilyenkor persze megint kifüggesztek egy újabb felhívást. Biztosan láttad már nem egyszer, hogy ha hirtelen egy magasabb beosztású külföldi politikus érkezik, akkor még csak nem is figyelmeztetnek 24 órával előtte, hanem egyszerűen megjelenik a rendőrség, és viszik is az autókat az autó tulajdonos saját költségén. Mivel a terület nem a lakóké, hanem az önkormányzaté, ezért nem is igazán szólhatunk érte. Nekünk filmeseknek tehát az az előírás, hogy 24 órával előtte kitegyük az autókra a cetliket, és a lakóházakra, ami jelen esetben meg is történt. Ezután másnap a papíron is jelzett időpontban ha bent maradtak autók, kijön egy rendőr a helyszínre, lekamerázza az autót, illetve az elszállító cég is lefotózza, majd ahová lerakják, szintén megtörténik ez, hogy láthassa később a tulajdonos, nem lett megsértve az autója. Ez az elszállítás nem kevés összegbe kerül a filmes cégnek, és a forgatás végeztével vissza is kell ugyanígy hozatnunk az eredeti helyére, ami megint csak nem kevés pénzbe kerül. Egyébként ilyenkor az autókat megpróbáljuk a közeli utcában elhelyezni, a rendszámokat felírjuk az utca pontos helyével, ahová lerakattuk és a forgatáson található őröknek oda adjuk, hogy amennyiben előbb jelentkezik a tulajdonosa, akkor tudja hol találhatja meg. Persze amikor csak tehetjük, és nincs éppen képben az autó, akkor nem vitetjük el. Gondolom Te is nézel filmeket, akár otthon, akár a moziban, ez pedig sajnos ezzel is jár. Ha mindenki úgy állna a dologhoz, hogy mindezt kikéri magának, akkor sajnos nem igazán készülnének filmek. Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre.
location 2010.05.17 11:16:25
@Pepe83:
Kedves Pepe83!

Megcáfolnám amit írtál, mert én "location" forgattam ott a hétvégén, és én magam raktam ki a papírokat egy helyszínbiztosítóval mind az autókra, mind a kapukra, 2x is.