Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tüzifa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig hideg van, pedig már közeleg Március, így szeretnék írni egy cikket arról, hogy a kandallóba milyen tüzifa ajánlott leginkább, milyen a minőségi tüzifa. Elsőre ez bizonyára nem hangzik olyan érdekesnek, de ha ezt elolvasod, akkor rájössz, hogy a tüzifa típusa nagyon…..
tüzifa 2010.05.25 20:50:00
a www.tuzifa.eu a Budapesti, Pest, Bács-Kiskun, Fejér és tolna megyei MINŐSÉGI TŰZIFA SZÁLLÍTÓ a fent írtakat részben megerősíti de nem minden ponttal ért egyet.
Például a fűtőértékek megadásával, a nedvességtartalom illetve a szárasság és annak idejének meghatározásával.

Csertölgy : Én nem a legjobb fákhoz sorolnám és a fűtőértéke sem a legjobb. Csersav tartalma kifejezetten nem tesz jót a kémény illetve a tűztérnek. Ha már tölgy hisz van pár fajta én személy szerint a kocsányos tölgyet választanám ami még mindig fűtőértékre a gyertyánál rosszabb.

Gyertyán : Az időseknek nem kell bemutatni a minőségi szerszámfák ebből készültek és nem akácból. Ezek mai napig a kaszán stabilak nem törtek el, erős rostjai végett az égés is a legtovább tart ha megfelelő szárazságot (nedvességet)eléri ami 2-3 évet is jelenthet.

És itt térnék ki a fűtőértékek megadására ami függ a vágási időtől, a szárítási időtől, a fa vastagságától, feldolgozásától, a fának mely része kerül a tűztérbe .....
Így pontos adatot nem lehet meghatározni csak bizonyos alsó és felső határt.

Az nem tudom aki ezt a blogot indította milyen tapasztalattal írta az információkat vagy csak a netten szedte össze a dolgokat és az alapján segít az embereknek de ne téves információkkal kérem így én is segítek aki 1980-óta ezzel foglalkozik.

Tiszteletem minden olvasónak-írónak !

Minden információt nem írok le akit érdekel kérem látogasson el honlapunkra a www.tuzifa.eu oldalra és bővebb információhoz juthat akár telefonon is készséggel várjuk még akkor is ha csak érdeklődik a fafajták felől!