Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemlajos

228 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit találtam a vázlatokban...? :)Úgy szép az élet, ha zajlik, sok jó ember meg kis helyen is, pláne ha nagy, szóval 2018.07.31-én újabb kisfiú érkezett a családunkba, ő Zente :) A születése éppoly gyors volt, mint amire számítottunk (bár szerencsére nem annyira gyors, mint amitől féltünk :) ), a…..
Az van, hogy most kicsit megkergültem, és gyorsan benéztem az összes (?) létező blogomba, a babásokba (nem olyan babák! :D ) kiírtam az új címet, a dolgozósba meg találtam néhány vázlatként elmentett sztorit, ami ide kívánkozik, de igazán :) Szóval egy kórházlátogatós sztori 2014 nyarából: Nem,…..
Na nem, ennyi hallgatás után sem a blogtól búcsúzom, sőt, el nem múló vágyam, hogy újra rendszeresen írjak, úgyhogy nem ezért búcsúzkodom. Az évtized híre, hogy gyakorlatilag letelt az öt év, úgyhogy HUBA MA VÉGLEG BÚCSÚT INTHETETT AZ ONKOLÓGIÁNAK!!! Annyira örülök, mert bár soha nem volt…..
Nem igazság, hogy abbahagytam ezt a tök jó kis blogot, pedig azóta született még egy kis töki, és ráadásul tökiek is lettünk :)Na jó, utóbbi múlandó, még egy szűk hónapot maradunk Tök városában, aztán tovább állunk... Durván kihagytam 3.5 évet!Hát először is, elmúlt a bárányhimlő :) Másrészt…..
Olyan volt az éjszakánk, mintha megint lenne egy újszülöttünk, éjszaka 2 óránként ébredt Huba, és 30-40 percekig kellett babusgatni, tisztába tenni, szódabikás vízzel lemosni, tutujgatni... Az arcuk már pörkös, de a pelenka alatt rémek laknak. Meg a lábujjak között :S ..
Szerdán megjelentek az első pöttyök Bercin is, másnapra Hubán. Pontosan az általam kalkulált legkorábbi időpontban. Rajtam viszont egyetlen egy sincs azóta sem, úgyhogy minden tényeken alapuló tudományt félretéve, nagy valószínűséggel én fertőztem meg az 5 héttel ezelőtti,…..
A legrosszabb a vasárnap és a hétfő volt, ma már mintha kicsit javulna a helyzet. Éjjel fél 3-ig semmit nem aludtunk Dömével, annyira viszketett neki. Akkor viszont sikerült rábeszélnem egy zuhanyra, és utána tudott is aludni fél 8-ig (én persze nem, mert Huba fél 7 előttre…..
Húszévnyi félelem alól szabadultam fel, amikor péntek este megláttam a kádban, hogy Dömét ellepik az apró hólyagocskák. Megérkezett a bárányhimlő!Mivel sem a fiúk nem voltak még, sem én, így úgy néz ki, nyárig már ki sem jutunk a házból...Ennek örömére a Zapjuk meg is…..
Bubek és Mogyoró mítingel:) Kiszúrják a lesifotóst... ...próbál kedvesen a lelkemre hatni... ... próbál ész érvekkel... ... majd megpróbálja egyszerűen erőszakkal:) Ádáz bosszút forral...   az ötletet tett követi, megpróbál kihozni a béketűrésemből,…..
Jaj, hát szörnyen érzem magam, hogy ennyi idő kimaradt! Még azt sem mondhatom, hogy mert nem történt semmi, mert nagyon is történt!A legnagyobb hír talán az, hogy Huba 10 hónaposan elindult! Nyilván még ezt sem volt módom normálisan levideózni, de az első lépéseket…..
Tegnap voltunk az onkológián, a folt ugyanakkora (de legalább nem nő!), viszont a vérvétel vashiányt mutatott ki, úgyhogy mostantól kapja Huba a Maltofert.Csak hogy kínozzon, ezt szó nélkül beszopálta a fecskendőből, úgyhogy ezen felbuzdulva ma sütőtökpürét hígítottam…..
Ma folytattam a blw-t, kapott főtt répát, főtt brokkolit, és újdonságként kölesgolyót a tányérjára, és én is mellé ültem reggelizni, példaképnek :roll: Undorral tologatta megint egy darabig, de rám úgy mosolygott, mint a napsugár (igazi pasi, nem tudja leplezni az érzelmeit,…..
Még azt akartam mindenképpen lejegyezni, hogy tegnap a két nagyobb egy istennek nem akart du aludni, gondoltam, egyszer belefér, majd jól elfáradnak estére (peeeeeeeersze), és az ovis túra miatti koránkelés miatt majd holnap (azaz ma) du. nagyobbat alszanak (peeeeeeeeeeersze). Hát ma…..
A tegnapi videót megszakérttettem más, okos anyukákkal, majd arra a döntésre jutottam, hogy legyen, megpróbáljuk az igény szerinti táplálást (blw), hadd lássuk, eredményre jutunk-e. Mivel ez amúgy is arról szól, hogy a ht elejétől darabokban adjuk az ételt a gyerek elé, és ő…..
Már megint sikerült hónapokat átölelő elmaradást felhalmoznom. Érdekes egybeesés, hogy Döme babakorában is nagyjából ilyentájt tartottam egy hosszabb szünetet, ám az okok pont ellenkezőek. Akkor azt írtam, hogy azért nem írtam, mert nem történt semmi, Döme még mindig…..
Már reggel rosszul indult a nap, hogy kiderült, majd' másfél km-re van az mr helyszíne a gyerekklinikáról, és valószínűleg esőben, gyalog kell majd ezt abszolválnunk Hubával. Aztán belefutottunk a reggeli csúcsba, és azon görcsöltünk, hogy így negyed 10-re sem érünk oda, de…..
Nemes Nagy Ágnes: Gesztenyefa levél Találtam egy falevelet,gesztenyefa levelet.Mintha megtaláltam volnaegy óriás tenyeret. Ha az arcom elé tartom,látom, nagyobb, mint az arcom.Ha a fejem fölé teszem,látom, nagyobb, mint a fejem. Hogyha eső cseperegnenem bánnám, hogy csepereg,az…..
Na most az van, hogy 9 napig töretlenül járt Döme oviba, leszámítva azt, hogy nem akart maradni általában, aztán döntöttem a négynapos rend mellett, hogy a hétvégéink hosszabbak legyenek (úgy tartom, hogy felnőttként is sok az 5 nap, és elrepül a két nap hétvége, kicsinek…..
Múlt héten voltunk már bent, körülnéztünk, tetszett Dömének, úgyhogy nagyon várta a mai napot. Én egyre kevésbé:) Egy tortúra az út, már most látom :) De azt mondta a Zuram, majd megoldjuk (kíváncsi vagyok, hogy érti...;) ) Az átadóban épp tumultus volt, így magunktól…..
Bár nincsenek itthon a fiúk, de ezúton szeretném kijelenteni, hogy recece! És hogy sok boldog isten éltesse az én drága egyetlen Bercel fiamat!!!Kicsit ambivalens érzés, mert egyrészt jó, hogy csönd van, és nyugiban tudok készülni az óvodára, és az egyéb elmaradásaimat pótolni,…..
Most találtam rá erre a jó kis képszerkesztő programra, úgyhogy ezentúl majd így játszom:) Kánikulában pancsolunk:   Eső után pocsolyázunk: ..
A múltkor nem írtam, hogy Huba hol is tart, aztán úgy járunk, hogy már minden foga kint van, meg már barátnője is van, és majd jól számon kéri, hogy azt se voltam képes leírni, mikor múlt el a hasfájóssága. Mert hogy volt. Kapott is infacolt, aztán jól rájöttünk, hogy az…..
Nem hiszem el, lehet, hogy most egy többéves rejtély nyitjára bukkantam? Lássuk (Ti nem fogjátok, én fogom, és ha fogom, annak tényleg messzemenő következményei lesznek, már ami a blogos jövőmet illeti!:D) Hubáról: (mondom én, hogy homályos, itt épp a kezével…..
Nagyon, nagyon szégyellem magam, rengeteg elmaradást kell pótolnom (azóta a blog.hu is megváltozott az új arculatra, na lássuk, kérem, hátha!) Már több mint 2.5 hónapja a nagycsaládosok életét zúzzuk, hol ilyen, hol olyan sikeresen. Leginkább zajosan. Mint (nálunk) mindig, most is…..