Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rizibizike

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
rizibizike 2010.05.17 12:38:59
@Mr Smith:
Kedves Mr. Smith,

nem tudom, miből következtetsz arra, hogy nem jártam még jó helyeken a nagyvilágban. Jártam.

Segal Viktor főztjét is igen kedvelem, ezt is többízben volt szerencsém megkóstolni. Tisztelem a csúcsminőség iránti elkötelezettségét, amihez a Baraka és a Segál talán jobb terep volt anno.

Ha jól értelmeztem szily bejegyzését és a kommenteket, most a Stand bisztróról értekeztünk, nem csúcsgasztro szentélyekről.

A megjegyzésem lényege is mindössze annyi volt, hogy a mindennapos használatra kitalált, mégis kicsit előremutatóbb konyhát felvállaló helyekből is lehet állandó jó minőséget kihozni.

Szerintem fontos, hogy helyén kezeljük az éttermeket/bisztrókat. A Stand sem a Nobuval tervezte felvenni a versenyt, ha nem tévedek, hanem inkább a fentebb említett mezőnyben próbálkozott. Legalábbis a dizájn, az étlap és a személyzet ezt sugallta. Segal úr sem volt úgy jelen itt, mint régi helyein, ő is kicsit jobban félvállról vette ezt az új feladatot talán.

Ha figyelmesen olvasod soraimat, észreveheted, hogy nem a Stand konyháját kritizáltam, hanem az esetleges "gazdátlanságra" utaltam, mint gyenge pontra. Ezt továbbra is fenntartom, mint véleményt -- persze lehet, hogy tévedek.

És abban egyetértünk, hogy kár, hogy Magyarországon nem tudott még kialakulni a fizetőképes kereslet az igazán top konyhák iránt is -- de, hát ugye, te is a Standban voltál törzs...

De ez más tészta.
rizibizike 2010.05.17 14:24:41
@Hepci:
Valószínűleg igazad van, nehéz lehet egy jelen nem lévő nagy séfet fizetni hónapról-hónapra, a feltehetően magas egyéb költségek mellett. Úgyhogy a séf jelen-nem-léte ezt a problémát is felveti.

Egyébként az Andrássy elején dolgozom, sokat járok délben is az Abszintba, ott az 1390-es menüben egy pohár bor (jóféle) is benne foglaltatik:). + az ételek is kiválóak. Itt is sokan vannak délben, de azért pörög a pálya, 30-40 perc egy átlag menüebéd. Ár-értékben nekem verhetetlen.