Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenéz

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ergománia BBC ötletes és modern 2009.10.06 05:00:00
Az ergonómus sem morgó medve, habár sokszor annak tűnhet, hisz annyi ügyetlen alkalmazás van a világban, hogy az ember csukott szemmel is tudna kritizálni élete végéig. Hogy ezt a téves, bár nem alaptalan képzetet némileg megváltoztassam a BBC nyitóoldalát mutatom be…..
Kenéz 2010.05.16 16:42:02
Nem tudom, a BBC webes történetéről mennyit tudtok, én még emléxem az előző tervezésére. Annak elég nagy feneket kerítettek, mint minden BBC-s fejlesztés az is nagyon alaposan meg volt támogatva elmélettel. Az pontosan úgy épült fel, ahogyan egy jó "hagyományos" rendszer: szimpla, nem túl mély menürendszer, világosan szétválasztott médiastruktúra (tévé, rádió, net, stb.). Ahogyan a könyvetekben megírtátok :) És mindezt elméletileg levezették, és aztán megcsinálták. Az, hogy sok pénz, az természetes, mert sok kutatás és tervezés előzte meg.

Te is megmutattad a prezidben, hogy a reach nem elegendő ahhoz, hogy véleményt mondhassunk egy fejlesztés eredményéről. Viszont a BBC minden területen a megvalósításban ez elé megy, ahogyan az elméletben is tanítják, felméri az igényeket a megvalósítás előtt. Így mire elkészül a web, addigra tudják, hogy pontosan fogják szeretni azok, akiknek tervezték.

Az elmúlt hetekben valakinek meg akartam mutatni, mint jó példát a klasszikus BBC portált, hát nem ebbe az újba botlottam :)) Erre hirtelen nem tudtam mit mondani, de időm sem volt. Őszintén, én nem szeretem az ilyet, egyelőre. Ha magától nem tökéletes, én nem fogok vele vacakolni. (Az pedig külön probléma, hogy a beállításokat cookie-kban tárolja, és ezeket pedig az AV programok nagy előrszeretettel törlik le…)

Nem foglalkozom professzionális web tervezéssel, sem bírálattal, szimplán csak a munkám miatt kerültem kapcsolatba ismét a webbel. De jó a blogod, fogom figyelni... ;)