Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Motto70

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat vitaülést rendez Rablás, gyűjtés, leletmentés - A fémkeresőműszer használata Magyarországon címmel 2010. június 4.-én, pénteken, 14 órai kezdettel, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az előadók között megtalálható…..
Motto70 2010.05.15 23:52:56
OFF:
mivel nem igazán találtam posztot, amihez beírhatnám, itt teszem meg.

Meghirdetésre került május 15-ei indulással a TÉKA-program (tájérték vadászata)
www.tajertektar.hu/

Mivel annak 2. kategóriája direktben kapcsolható eme blog ars poetica-jahoz, jó lenne esetleg egy külön posztot szentelni neki.

Sajnálom, hogy egyetlen, a támogatók között olvasható, s itt sűrűn kommentelő intézményi (pl. KÖH) munkatársnak sem jutott még eszébe, hogy ez a pályázati felhívás itt is közzétételre kerüljön.
A barabási rendőrök 2010. április 10-én négy személyt igazoltattak az ukrán – magyar határ közelében. A tiszakerecsenyi határ meglehetősen eldugott részén fémkeresőző személyekre a helyi lakosok figyeltek fel, akik határsértőknek nézték a gyanús idegeneket, így…..
Motto70 2010.05.15 21:19:38
@Bálint Marianna:

Tisztelt Kisasszony!

Tekintettel arra, hogy észrevételei egy buddhista szerzetes kitartó periodikusságával hozzák újra és újra egyazon tévedések citálását, kérem, mielőtt következő reakciójában ismét elköveti ezt, OLVASSA el az ezekkel kapcsolatban kapott jogos kritikákat, és a régi, helytelen paneleket lecserélve, próbálja beépíteni ezen új modulokat az érvrendszerébe.

Elképzelhető, hogy a féligazság tudományos köntösben/háttérrel történő mantrázása sok-sok agymosott sajtóst eredményez, de ahogy Önnek a közhangulatot feltüzelő dezinformálás, úgy nekünk a pontosítás szolgálja érdekünket.

És amennyiben Ön meglehetős pongyolasággal értelmezi és alkalmazza a jogszabályi környezetet, mondanivalójának hitelessége is előbb-utóbb megkérdőjeleződhet.

Szeretném leszögezni, hogy szerintem nem csak egyféle igazság létezik, ha azonban tévednék, akkor abban biztos vagyok, hogy az nem az Öné. Az, aki a személyét övező jogszabályi teret annak kedvéért meggörbíti, hogy vélt igazának nagyobb nyomatékot szerezzen, éppen annyira vehető hitelesnek, szavahihetőnek, mint az, aki személyi szabadsága védelmének érdekében próbál nem életszerű, de bizonyíthatóan nem megdönthető történetekkel előállni. Az egyiket ”igazságszeretete”, a másikat ”önvédelmi reflexei” viszik tévútra.
...
Mert különben 2010-ben ott tartunk, hogy egy ”közszolga” egyenlőbb az egyenlőknél…

Tudom, keserű kenyér a közszolgálat néha szűkre szabott keretei között hatékonynak lenni, de az ebből fakadó frusztráltság nem eredményezheti, nem teheti indokolttá sem a csendőrpertu, sem az AVH-s retorika alkalmazását. Főként úgy, hogy életkora alapján el sem tudom képzelni, honnan fakad Önben eme két, a társadalmi együttlétre alkalmatlan attitűd.

Machalitzky Ottó