Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Savanyú Tasziló

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
Savanyú Tasziló 2010.10.30 13:13:05
@Ordnassac: Szellemes vagy, értem is amit mondasz, és valóban igazad is van - de mit szólsz az egyeduralomhoz, ami a lényeg lenne. Ez azért egy új minsőég nem? Van egy pali itt Mo-on, aki kinevez, levált, aki egyedül uralkodik, mert ügyesen maga alá szervezte előbb a pártját, aztán az országot. Már többektől hallottam, hogy meg kell gondolni, ki előtt, mit mondhat.. ez van, ez jön - szerintem kiírták magukat a demokratikus Magyarországból
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
Forintblog Két férfi, egy eset 2010.07.18 01:12:00
"- Nincs déja vu-je, Mrs. Lancaster?- Öööö... máris megnézem a konyhában."(Idétlen időkig)  Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj…..
Savanyú Tasziló 2010.07.18 13:39:02
Kedves @aszekelyek: nehéz lenne bebizonyítani, hogy az IMF uzsorázik - amikor az ő hitelének éppen az a jellemzője, hogy kedvezőbb a piacinál. Igazából az a probléma, hogy a külső hitelek nélkül az ország nem tudta volna fizetni pl. a nyugdíjakat... Tehát ez a választásunk van: vagy hazazavarjuk az IMF-t, vagy innentől nem fizetünk nyugdíjat, bezár a kórház stb. Válasszál kedves aszekelyek, vagyha éppen ehhez van kedved, hadakozzál... pl. Te is hadat üzenhetsz Obamának
Az Apple megszívatta magát az iPhone 4 dizájnjával, mostanra nem nagyon lehet vitatni, hogy ebben a formában tervezési hiba az antennaként is szolgáló fémkeret. Mert hiába szép a telefon, ha telefonálás közben eldobja a jelet (és ha csak a júzerek egyszámjegyű százalékánál…..
Sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e bármit írni az Orbán Viktor által kezdeményezett politikai nyilatkozat kihelyezéséről szóló rendeletről. Hiszen alapvetően igaza van Navracsics Tibornak, aki ma a parlamentben – láthatóan nem karrierje legkellemesebb és legszínvonalasabb…..
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
Savanyú Tasziló 2010.06.06 10:39:21
@Fittipaldi:
Hozzászólásod jól összefoglalja a jelenlegi kormánypártiak véleményét:
"Micsoda meglepetés, a ballibek megpróbálják összemosni a gyurcsány féle elkúrást és mszp-s hazugságok tömkelegét a fidesszel. Baromira nem tudom mit vártok, a Fidesznek voltak rövid és hosszútávú céljaik, és azt mondták, hogy tényfeltárás után döntenek, hogyan tovább. A tényfeltárás megvolt, most döntés lesz."

Azonban ez a vélemény hamis: nem erről van szó - hanem arról, hogy a Fidesznek, és személyesen Orbán Viktornak nagyon hamar eljött a saját öszödi szituációja: valamelyik komment már írta: annak közvetett beismerése a fidesz részéről, hogy 2006, vagy 2002 óta hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden percben, csak azért, hogy az ország helyzetét minél rossz színben feltüntetve minél előbb hatalomra kerüljünk. Mit harsogott a fidesz a Bajnai kormány alatt folyamatosan? ezek tűnjenek el, nem tudják mit kell tenni, vagy kártékony rosszakarók, lopnak, csalnak hazudnak - ide azonnali radikális adócsökkentés kell stb.

Varga Mihály azon mondata, hogy az új kormány tartani kívánja a 3,8-as számot - mint a realítások elismerése (vagy akár önkéntes túlteljesítése megintcsak)üdvözlendő - de ez a mondat jelenti azt magyarra lefordítva, hogy hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal. Mert a Kósa-Szijártó párossal nem az a baj, kedves jobbosok és jobbikosok - hogy szegények ki merték mondani az igazságot, és ezért a szegény magyar nemzetre és tisztaszívű kormányára lecsapott a karvalytőke - hanem az a probléma, hogy a Kósa-Szijártó páros az ország valós helyzetéről nem az igazat mondta, azaz hazudott, saját politikai érdekeiket, a nemzet, az ország érdekei elé helyezték, tudva tuddván a tudnivalókat és a következményeket...

Na most tegyük helyre ezt a Kósa-Szijártó párost is: nem kell belülről ismerni a fideszt annak meglátáshoz, hogy ezek nem a saját szakállukra beszéltek hülyeséget, mondták, amit mondtak - ezt vegyétek úgy, hogy ez személyesen Orbán Viktor koncepciója, véleménye és annak megjelenítése. Magyarul pártunk és kormányunk hivatalos álláspontját szajkózták - igaz, vélhetően csak belső használatra, az én és Ti gyomrotokba szánva fogyasztásra..

És vegyünk észre még egy dolgot is. Bár sokak számára nyilvánvaló, hogy ez a történet egyáltalán nem a baloldal, szocik, Gyurcsány, Bajnai, stb. - hanem csak és kizárólag a fidesz és személy szerint Orbán Viktor ellenzékben követett hazugságairól rántja le a leplet - tehát az elmúlt héten, csütörtöktől szombatig elhangzott a fidesz "öszödi beszéde" van egy nagy különbség Gyurcsány öszödi beszédétől. Orbán nem tette meg azt a szivességet az ellenzékének, hogy magnóra mondja ezt a teátrális 'hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal" kezdetű monológot, és nem is fogja. Sőt, vegyük észre azt is, hogy Orbán majdhogynem sértetlenül jön ki a saját öszödi beszédéből - azért, mert zseniálisan építette fel ezt a kormányzati strukturát: ki ez a Kósa? A fidesz elenöke, - mondhat bármit, hát megtévedt egy kicsit, ejnye-bejnye. Ki ez a Szijártó? Hát a miniszterlnök személyes szóvivőja (ugyan), hát istenem, ő sem tévedhetetlen, még tanulnia kell ezt a szerepet, hát nem aznap nevezték ki éppen, amikor elkövette ezt a kapitális hibát? amit megbocsátunk neki, egynaposan még nem vérporfi a szóvivő sem. Ja, tényleg. Szóval ez a struktúra, hogy a szóvívő beszél - és nem személyesen Orbán - alkalmat ad Orbánnak arra, hogy kihátráljon a saját hülyeségeiből, és felvegyen egy bölcs államférfiúi pózt. (csak ez a különbsége Gyurcsánnyal) Ez a rendszer most hétvégén tökéletesen vizsgázott, mert megvédte Orbán személyét. Persze ez csak nálunk lehet újdonság, az amerikaiak már kitalálták...

Mindez azonban nem változtat azon, hogy az elmúlt héten elhangzott a fidesz öszödi beszéde, annak beismerése, hagy hazudtak éjjel, hazudta nappal, minden percben... és lehet, hogy most a hétvégén még védte a rendszere, de előbb utóbb jönnek a következő ügyek, és el fog kopni úgy, hogy ezen az odalon is az "Orbán takarodj" kommentek lesznek többségben. Ez azonban szerintem nem fog arra vezetni, hogy ő lemondjon, mint ahogy tette azt pl. Gyurcsány...

Nekem az az érzésem, hogy Orbán akkor is olyan helyzetet teremt, hogy csak ő lehessen hatalmon, ha már az egész ország a távozását kivánná...

Ezért lenne lényeges, hogy az alkotmány, a választási rendszer azért maradjon meg valamiféle féknek - nem?
Savanyú Tasziló 2010.06.06 11:45:55
@KarbatettKezűZoltán:
Engedtessék elmondani a véleményemet. Nem mondtam, hogy Orbánnak le kell mondania. Ez a te hülyeséged. Pusztán arra utaltam, hogy lehetséges, hogy el fog kopni.

Amúgy, pedig, akár meg is őrülhettek ettől - de Ti hol éltek? Ez az ország egyáltalán nincs csődben, "romokban hever az ország" - Hát egy nagy röhej - a valóság nem ezt mutatja. Jövök haza Londonból - Ferihegy egész puccos kis hely lett, ahogy beléptem a fogadóépületbe, sétálok Kecskemét főterén... egész takaros kis belváros, csillog-villog minden, mint Ausztriában... Persze, le lehet engem tromfolni, lehet hozni ezer ellenpéldát is - valóban a Margitsziget, az egy közbotrány, hogy mondjak én is példát. De ez az ország egyáltalán nem hever romokban - ez egyszerűen hülyeség, gonoszság. A probléma a nyolcévi ballib kormányzással nem ez - vélhetően egy más szinezetű kormányt kb. így ért és így dobált volna ez a világválság. A probléma az elmúlt nyolc évvel az, hogy korrumpálódott a hatalom, a hatalmon levők elfáradtak, - valóban, teljes joggal le kellett őket váltani, el kellett őket zavarni. A politika, a köz képviselete helyi és országos szinten nem arra való, hogy a saját zsebükre játszanak... ez a jelenség ölte meg a szociálistákat, szdszt-s - de már elnézést kérek, ez nem ballib sajátosság, - a hatalom velejárója: vélhetően így fog járni a következő hatalom is.

Kedves jobbosok: ugye azért működött a magyar demokrácia: mert a politikusi lopásokról olvashattatok a sajtóban, - a rendőrség nyomozott, az ügyvédszség vádat emelt, a bíróság ítéletet hozott. Emlékeztek még - Bajnai alatt.

Csak azt szeretném, ha ebben a működésben minél kevesebb manipuláció, és minél több funkcionálois működés lenne. Ezért vagyok én mocskos ballib, aki nem itt él?

Ezért nem mindegy, hogy:
-milyen alkotmányunk lesz,
-milyen választási rendszerünk lesz
-és ki lesz a következő köztársasági elnök.

Ha egy báb lesz - az nagyon rossz jelzés, egészen rövid időn belül kiderül.

Amúgy pedig Bajnai egy gyönyörű országot adott át, amely életképes, működőképes, amelyben még a demokratikus választások is működtek. A problémákat pedig meg kell oldani.

Lehet szörnyűlködni, és szokásotok szerint gyalázkodni.
Savanyú Tasziló 2010.06.06 11:55:48
@istvand: Na most ez volt a legjobb komment, amit eddig - lehet egész életemben - olvastam.
Subba Szupercukiság: Szundi 2010.06.01 11:00:00
Savanyú Tasziló 2010.06.01 15:55:27
Örülünk, Vincent? Két bakkecske 2010.05.27 22:28:00
Jé, a szlovákok tényleg megfosztják a kettős állampolgáraikat a szlovák állampolgárságtól. Ki gondolta volna? Hát mindenki, kivéve a Fideszt, az ő sajtóját és a reménytelenül hülyéket. A Heti Válasz még a szavazás napján is azt írta, hogy "Bajban a szlovákok:…..
Savanyú Tasziló 2010.05.28 08:11:53
@jotunder: a magyar-szlovák kapcsolatok viszonyában beszéltem erről. Nekünk jogunkban áll ilyen és más döntések meghozatala. Mindegy, hogy a szlovákok erről mit gondolnak, és az is mindegy, hogy erre mit cselekszenek. Meg lesz csinálva, akkor is ha konfliktussal jár. A szlovákok pedig le vannak.... Szerintem ez egy pozitiv irányváltás a magyar külpolitkiában... Én felmondanám azt a barátsági szerződést is...
Gulyásdemokrácia A Jobbik-érzés 2010.05.15 12:56:00
Néztem tegnap a Jobbik-frakciót, és gondolkoztam, mit is érzek. Hülye helyzet volt ez, hogy egyáltalán tisztázni kellett, de nagyon nem olyan érzés volt, mint amire számítottam. Viszont tudtam, hogy valahol, valamikor ugyanezt már éreztem, és annak semmi köze nem volt a…..
Savanyú Tasziló 2010.05.16 17:42:53
@Hungryhorse:
Kedves Hungaryhorse!
Oroszlán ügyben köszönöm a tájékoztatást - hasznos információkat szolgáltattál.
Nem kívánok a rendőrség védelmezője lenne a 2006-os ügyekben - aki bűnt követett el, azt büntessék, akkor is ha rendőr, főrendőr és politikus - de akkor is, ha egy utcai randalírozó. Szerintem egy demokratikusan megválasztott kormány ellen nem lehet erőszakkal fellépni - bármennyire fáj, hogy nem a tieid győztek akkor. Mint ahogy most sem lehet - senkinek. A TV székház ostroma pedig mindkét oldal részéről maga volt a szégyen. Valahogy az a sejtésem, hogy ezt Gyurcsányék "hagyták" hogy így legyen, - tudatosan visszafogták a rendőröket, hogy minél nagyobb legyen a balhé, mint ahogy lett is fosztogatás és hasonló - jól rávilágítva az egész akció "értelmére". Remélem Pintér ilyen helyzetben szétkergeti a csürhét - mint ahogy akkor is kellett volna. Kedvesem, ez a véleményem.
Egyébként mit jelent részedről ez a királyi többes? "akit majd bezárunk ha rosszat tett" Bizzuk tán a bíróságra. Ha igazak a gyanúsítások - ezt az embert nem sok választotta el, hogy politikai indíttatásból embert öljön. Bármi lehet a véleményed és a nézeted - de ez azért egy határvonal - nem de bár?
Savanyú Tasziló 2010.05.16 18:37:39
Jó, legyen, beszéljünk a Jobbikról. Nekem az égadta világon semmi bajom nem lenne a jobbikkal, a cigánybűnözéssel, poltikusbűnözéssel, még a Levente Mozgalommal és a köszönésével sem - ha nem kisérné részükről valamiféle rejtett vonzódás a nyilasokhoz, nácikhoz. Szóval szerintem nem kellett volna belebújni ebbe a gunyába. Persze azért ez több, mint egy stílus-választás: a tettek, az akciózás, a gárdázás, az agresszív szóhasználat mind oda hajaz.

A stílusnál maradva: nem értem, hogy a fiatalok, miért érez vonzódást a nyilas szimbólumok iránt. Miért zendít néha zsidózásra Morvai Krisztina? Annyian vannak itt a zsidók?

Én nem gondolnám, hogy a Jobbik lenne valamiféle élcsapat, mint akinek mindegy, hogy ki hajtja végre a programját.... Aki önmagában jó, és tudja mi a jó másnak. Meg hogy mindenki jobbikos, csak még nem tudja.

Nekem van válaszom ezekre a kérdésekre - hogy miért jött velük elő a nyilas-szimbolika: termett itt néhány ember, akik alapvetően vonzódnak a náci ideológiákhoz, és annak mentén, kicsit szalonképesen, kicsit durvábban ehhez az érzületük kifejezéséhez megtalálták azokat a valós társadalmi problémákat - amelyeket a normális politikai erők elhanyagoltak. És gátlástalanul nekimentek a cigányoknak.

Azért nem vetik le a nyilas gunyát, mert azt szeretik hordani.

Na most a cigánykérdésnek nem gondolnám, hogy csak náci, nyilas stb. megoldása van - attól még ez nem lesz megoldva, hogy a náci ideológia ezt a saját marketingjének tekinti - tényleg nagyon hatékony.

Szerintem.
Savanyú Tasziló 2010.05.16 16:47:06
@Hungryhorse: Nem szoktam hülyeségeket írni, egyébként marha egyszerű lenne visszahülyézni - de valahogy méltatlan.. Nem a hímnzésről írtam, ez a mélysége a dolgonak eddig valahogy elkerülte a figyelmemet, - csak bátorkodtam megjegyezni, hogy ez oroszlán-figura egy szcientológus jelképre hajaz - és a legkevésbé sem magyar... Ezek valóban formaságok: a tettek a lényeg. Többek között a vasdorongos verőember és az érte indított "polgárjogi" mpzgalom és egyebek..