Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a csapos közbeszól

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
a csapos közbeszól 2010.06.13 17:52:32
Azért kicsit erősek ezek a következtetések.Minden választásnak megvan a maga - sok tényezős - dinamikája. Abból egész országok, népek lelki-szellemi berendezkedésére általános és általánosító következtetéseket levonni előítéletesen szűk látókörű gondolkodásra vall. Meg az olyanféle következtetések is, hogy :

"Az új, tizenkét százalékkal valószínűleg kormánykoalíciót alkotó párt nyíltan és szégyenkezés nélkül hirdeti, hogy a liberális kapitalizmus a létező világok legjobbika. Ez Szlovákiában vállalható és sikeres politika, ami elég szerencsés helyzet, tekintve, hogy ez az igazság."

Mit is állítunk? Hogy az az igazság, hogy a liberális kapitalizmus a létező világok legjobbika??? Ez hol igazság mostanában? Meg úgy egyáltalán???

Meg aztán mit kezdjünk ezzel: "Ez az európai jelentőségű eredmény, nem a hülyítéssel szerzett kétharmad. " A kérdés itt úgy szól: Az szerezte-e meg a kétharmadot, aki hülyített? Vagy valaki hülyített, és emiatt valaki más kétharmadot tudott szerezni?

És ha már szóba jött a párhuzamok során a genetika, meg a nyelvészet: milyen mezőgazdaságot meg szótöveket vettünk át mi át a szomszédoktól?? Valami súlyosan keveredik a blogíró általános műveltségében (történelem, nyelvtörténet). Szánalomra méltó az a sajátos Magyarország - képe is, ami ENSZ békefenntartókat követelő polgárháborús helyzetet vizionál. Ahol én élek, ott nyoma sincs ilyesminek. Ki kellene sétálni az utcára, ki Budapestről, ki a sajtóból szerzett értesülések és értékelések világából, a "szomorú, vizes sík" helyett a valóságba.
Mert a létező világ ismerete és politikai-történeti-gazdasági ismeretek nélkül csak ilyen gagyi fröcsögések fognak kicsusszanni továbbra is.
Gondolom teljesen sematikus és mindennapi a történetem, máshol más formában ezer emberrel megtörtént már. Ami viszont mindig felbosszant, hogy ez egy 16 hónapos babával nem vicces, felháborító, hogy sematikus, és végtelenül irritáló, hogy mindennapi.   A Heim Pál Kórház…..