Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ixchel

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam egy hozzászólást a comment:com-on a Voice: a romák elárulásával vádolják Caramelt c. poszthoz, de elsőre visszadobta a rendszer azzal, hogy nem megfelelő szavakat használtam. WTF? Egy gramm trágár szót se írtam le (amúgy is: egy olyan blogban, amit sixx neve védjelez, vicces…..
Nagyon értékes kordokumentumokra találtam Kazahsztánban egy nagy létszámú zárt fogyatékos intézményben a múlt héten. Régi albumokban összegyűjtötték az 50-es években létrejött intézmény életképeit. Az 1978-as album képeiből csináltam egy válogatást, érzékeltetve azt…..
Ixchel 2012.11.18 09:34:03
Kicsit meg kell védenem a fehér ruhát. Ez nem (csak) az egészségügyre jellemző hierarchiát jelképezi, hanem nagyon fontos közegészségügyi funkciója is van: védi az ellátottakat a kívülről behozott kórokozóktól. Ugyan így a szájkendő nem csak az ellátottól való elzárkózás, hanem védelem is a dolgozók (azaz a külvilág) felől érkező, cseppfertőzésekkel terjedő betegségek ellen. Persze lehetne színes is, vagy vidám mintás, ám ezeket a textíliákat klóros mosószerrel tisztítják, amit a fehér vászon bír a legjobban.
Kétségtelen, hogy a fehér ruha kórházias hangulatot áraszt, de ezt nagy mértékben képes oldani a ruhában lévő ember viselkedése, empátiája, kedvessége, stb.

Az intézmény saját rendelőjét pedig kifejezetten hasznosnak tartom; képzeljük el, hogy egy 300 fős otthonból minden nap ki kell vinni a magyar járóbeteg ellátásba a megbetegedő lakókat, akik aztán órákat várnak mindenütt a vizsgálatokra, vérvételekre, szállításra.
Egy másik szempont: voltam Erfurtban egy modern, nappali ellátást végző pszichiátriai intézményben, ahol az ellátás minden lehetséges elemét a klienseik igényéhez igazítottak. Ott évről évre bővítették az elérhető szakorvosi ellátások körét, mert erre volt igény, nem pedig arra, hogy a kliensek a városi ellátórendszert vegyék igénybe. Nem akarták, mert érezték, az intézményen belül megtapasztalt elfogadó attitűd helyett a "normál" intézményekben pszichiátriai betegségük stigma, nem ritkán pedig gúny tárgya.

Üdv.
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy egyszer nekem is rossz tapasztalatról kell írnom, de leírom. Csak azért, hogy mások tanuljanak belőle. Ha gondolod tedd ki a blogra.Kisfiunknak (3 éves)hétfőre láza lett, rossz volt a közérzete. A gyerekorvoshoz kedden mentünk,…..
Ixchel 2011.06.07 16:38:52
@Firpo hadnagy: Jól látod, mindenkibe beletipornak. Talán azért, mert remek lehetőség a napi robot során felgyülemlő frusztráció levezetésére, itt végre nyugodtan hülyézhetnek bárkit, a posztoló úgy működik, mint egy pofonfa...
Ezt a merész kijelentést tette F. Dózsa Katalin divattörténész, majd hozzátette: ez nemcsak az itt és mostra vonatkozik, a történelem során mindig, mindenhol így volt. Sőt, a mi világunk sokkal liberálisabb ilyen szempontból a letűnt korokénál.   Igaz, hogy már Széchenyi is…..
Sorstársaim! Nem szeretek ilyen oldalakat olvasni, mert alapjában véve mindig bizakodó, optimista természetű vagyok és hiszem, hogy talán jobb lesz és itt nem csak magamra gondolok… De az elmúlt 2 hónapom álláskereséssel telt és elkeseredtem…4 ( mások által is ) igen…..
Ixchel 2010.05.14 11:17:07
@Strici: Például úgy lehet ennyi diplomát szerezni, hogy más írja meg a diplomamunkáját (van akinek kettőt is!), szemináriumi dolgozatait.
Ixchel 2010.05.14 11:21:22
@Wombatka: Ez nem mindig van így, közalkalmazottnak pl. sok helyen nem vesznek fel egyetemi diplomával, ha az a szakmai főiskolai diplomával is betölthető, pl. szociális munkás. Így E kategória helyett csak F-et kell fizetni. Vagy pl. nem kell az álláshoz diploma, csak érettségi...nem vesznek fel, hiába írsz/írnál al bármilyen papírt, hogy elfogadod a nem diplomást fizetést is.