Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Európai Baloldal

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozinapló Jojo Nyuszi - kritika 2020.01.27 23:17:06
Jojo (Roman Griffin Davis) egy tízéves kisfiú, aki odáig van a náci pártért. Legnagyobb vágya, hogy Adolf Hitler elismerje őt és a barátjának tekintse. Tetézve a dolgokat, a srác előtt néha megjelenik a führer, egyfajta képzeletbeli barát (Taika Waititi) képében. A fiú addig sziklaszilárdnak vélt…..
  Karl Marx gondolata kapcsán - melyet 1853-ban, A gothai program kritikája c. írásában fogalmazott meg, s a kommunizmus alapeszméjévé vált - már első hallásra érezzük, hogy végtelenül igazságtalan, erkölcstelen és a legkevésbé sem működőképes. Ehhez nem kell filozófiaprofesszornak lenni, sem pedig…..
A vietnami háború Zöldsapkások 2018.09.25 00:01:00
John Wayne háborúba indul Az amerikai filmgyártás már az 1960-as évek közepén foglalkozott a vietnami háborúval, ám ezen alkotások többsége nem a csatatér történéseit és szereplőit mutatta be, hanem a hazaérkező katonák problémáit. A legtöbbre már nem is emlékszünk, ‘68-ban azonban a mozikba került…..
A Párbeszéd VII. kerületi képviselője, az a Szücs Balázs keresi a piaci Hitler-kép felelősét, aki 2015-ben a Gárdát alapító Für Lajosnak szavazott meg emléktáblát. Míg Szücs megmagyarázhatja, miért kell megbékélni a neonáci Gárda alapítójával, addig rendőrségi erőszakkal lépnek fel olyan ellen, aki…..
Tisztelt Országgyűlési Képviselők! A Város Mindenkié és Dr. Szél Bernadett (LMP) országgyűlési képviselő közös törvényjavaslattal kezdeményezi, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a szabálysértési törvény közterületen való életvitelszerű tartózkodás büntetésére vonatkozó tényállását.…..
Mármint akkor, ha Rage Against The Machine-rajongó vagy, és őrülten vágynál egy újjáalakulásra. Egyelőre erről nincs szó, de október 16-án itt a Live At Finsbury Park DVD, amin 12 dal lesz az amerikai kommunista zenészektől. A felvétel amúgy 2010. júnisu 6-án készült a…..
Európai Baloldal 2015.09.19 08:40:06
@Queens84XX: Rendkívül értelmes és intelligens zenészekről beszélsz, és mérget vehetsz, sokkal több fingjuk van róla, mi az a kommunizmus, mint neked, mivel kritikus ember nem fogadja el azokat a hazugságokat, amelyeket a kapitalista média és a tőkés állam iskolarendszere beléjük ver.
Szinte megfejthetetlen, hogy a Fidesz, az LMP, és most már az Együtt is, miért nyomja előre a Jobbikot. Nem veszik észre, hogy minden gesztusuk őket erősíti? MIntha mindenki megbolondult volna: Orbán végrehajtja a Jobbik programját, az ellenzék nagy része pedig asszisztál…..
A KARD Barátunk az MSZP? 2015.04.17 05:56:27
A tapolcai választások eredményét azt hiszem mindenki ismeri. TGM után szabadon: radikálisok 70%, többiek - ezt kénytelen vagyok a demokratáknak gondolni - 30%. Nem mondom, hogy örülök a Jobbik győzelmének, de azt sem állítom, hogy a másik két jelölt sikerének jobban tudnék…..
Sneider Tamás, a Parlament alelnöke szerint jobb egy muszlim személyi titkár, mint egy zsidó, a Betyársereg harcosaira szükség van, Orbán Viktor anyja pedig cigány. Olvasónk a Jobbik rendezvényein járt.  FRISSÍTVE: itt a második rész. "Ajánlja fel adója 1%-át, és mi akár…..
Téglás Zoli olyan, magyarságát mindig és mindenhol büszkén vállaló hazánkfia, aki világviszonylatban is igazán komoly dolgokat tett le az asztalra. Ami a zenei tevékenységét illeti, az utóbbi évekbeli Pennywise-kanyar után most ismét az Ignite-é a főszerep az életében –…..
A kuruc.info jelezte, hogy néhány igazi feketeöves kommunista (Noé Krisztina, Vajnai Attila, stb.) is tiszteletét tette a József Attila-szobornál, hogy vörös csillagokkal demonstrálják, mekkora faszfejek. Tudósítónknak sikerült rögzítenie a szobor reakcióját is! (A szereplők…..
A mai posztban Geri gondolatait olvashatjátok: Azon tűnődtem, hogyan lehetett volna békésen megoldani a trójai háborút. Arra jutottam, hogy elég lett volna a falónak csak egy fogacskáját a trójaiaknak adni. Hogy miért?     Mert így ÁLLÓFOGADÁS lett volna a…..
Európai Baloldal 2014.05.25 20:33:05
Elmegyek pár napra pihenni, mire hazajövök, már célegyenesbe fordul a sorozás ...Azt hittem ezen a héten még senki sem csinál semmit, csak tömi a maradék bejglit és Bud Spencer - Terence Hill filmekre vadászik a távkapcsolón.Ehelyett a RezsiWars egyre konkrétabb formát kezd ölteni,…..
70 évvel ezelőtt nagyon megkergette a Vörös Hadsereg az ellenséget. "A döntő győzelem évében", ahogy a Szovjetunióban nevezték a 44-es évet, történt a "tíz pusztító csapás". A kifejezést először J. V. Sztalin használta, a “sztalini” jelzővel még életében…..
Európai Baloldal 2013.12.31 17:20:06
@Görkoris Józsi:
Pontosan így van. Felépítettük az egész országot, tisztességes életet teremtettünk a tisztességesen dolgozó embereknek.
Európai Baloldal 2013.12.31 17:20:15
@mokkaczuka: Az oroszok pont olyan felszabadítók voltak, mint a nyugatiak.

Ja, nem bocs. Az oroszok hazamentek, az amerikaiak pedig még mindig rendelkeznek katonai támaszpontokkal Nyugat-Európában.

Ráadásul a szovjetek minket egyetlenegy háborújukba nem kényszerítettek bele, de az amerikaiak lelkesen viszik a franciákat, németeket, osztrákokat Irakba, és Afganisztánba...
Reggel még kacsának tűnt a hír, de délutánra maga a CBA erősítette meg a magyar üzletlánc vezetősége utasította a boltvezetőket, hogy minden dolgozóhoz juttassák el üzenetüket, el kell menni október 23-án tüntetni a Békemenet mellett, a liberális hazaárulók ellen, akik a…..
A zárt pályázat elnyerésében sokat számított a rádiós szignálok magas minősége. „Pity, pity.” „Pipity, pipity.” „Pity, pity, pipity.” „Pipity, pity, pity.” Néhány kitűnő darab abból a negyvenhét foglalt jelzésből, melyek megkomponálásáért és előadásáért…..
Európai Baloldal 2013.11.02 13:33:05
Amikor a vallások bűneiről beszélünk a történelem folyamán, akkor gyakran kapjuk vissza azt a reakciót vagy feleletet, amely a kommunizmust vagy a nácizmus bűneit kapcsolja az ateizmushoz. Ami a nácizmust illeti, az, hogy Hitler ateista lett volna, egyszerű tudatlanság és butaság. Ami kérdéses…..
Európai Baloldal 2013.09.13 14:22:57
Értelmes srác vagy, de a kommunizmusról még olvass sok Marxot, Engelst és Lenint! Különösképp az Állam és Forradalmat, meg az Imerpailizmus mint a kapitalimzus legfelsőbb fokát, de legfőképp a Kommunista Kiáltványt!!!!

A vallás szempontjából a következő a lényeg: a kommunisták tisztelik a vallásszabadságot, de ateisták, és erre is törekednek politikájukban.

Az oké, hogy az elején leírod, hogy a kommunizmus nem egyenlő az általa elkövetett bűncselekményekkel, de akkor már tényleg ne használd a cikk többi részében a kommunista, kommunizmus és kommunista diktatúra szavakat, mert helytelen.

Sztálin nem volt kommunista, hiszen a politikájának semmi köze nem volt a marxi alapelvekhez. Észak-Korea sem kommunista, sem a vörös khmerek. A párizsi kommün, a zapatisták, az angolai, algériai, nicaraguai, vietnámi stb. felszabadítási mozgalmak kommunisták voltak, de ők sem érték el a kommunista társadalmi berendezkedést, csak a szocializmus alapjait rakták le.

A sztálini és egyéb önkényuralmi rendszerek bűncseleményeit pedig nem lehet a kommunista munkásmozgalom nyakáva varni, mert semmi közük sincs hozzá. Ennyiből Sztálin - és sok munkatársa - barna hajú volt, akkor a barna hajú emberek kollektíven felelősek a tisztogatásokért? Ugye nem.

Még egy apró részlettel kiegészíteném: vannak bizonyos történelmi szituációk, amelyben az egyház (nem kollektíven, de bizonyos speciális elemei) forradalmi szerepet játszott. Pl. a chilei papság az Allende kormány idején támogatta a marxistákat; illetve Salvadorban is a kommunisták mellé álltak (lásd Romero érsek, akit agyonlőttek). Itt nyilván olyan emberekről van szó, akik vlaóban szociálisan érzékenyek és támogatják a szegényeket.
Óriási jelentőségű felfedezést tettek amerikai és európai kutatók a minap, amikor három, igen nagy méretű, piramisszerű objektumot fedeztek fel az Antarktiszon. Az egyik piramis a part közelében,a másik kettő 16 km-re beljebb található meg. Az eddigi vélekedések egybehangzóan…..
Régen minden jobb volt.   Minden közértben volt krinolin, igaz kolbász nem, de legalább mindenki meg tudta fizetni.  Nem kellett nézni barnul-e már a banán, mert megvetted és megetted egy évben kétszer barnán is.  Nem kellett izgulni devizaárfolyamon, mert amit hivatalosan…..
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Szeretettel küldjük ezt a kis rajzot Rogán Antalnak a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából: ..